De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Perspectief op onderwijsvernieuwing Lisa, Lian, Amrita, Liesette.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Perspectief op onderwijsvernieuwing Lisa, Lian, Amrita, Liesette."— Transcript van de presentatie:

1 Perspectief op onderwijsvernieuwing Lisa, Lian, Amrita, Liesette

2 Ons perspectief Implementatieperspectief Vernieuwing vanuit team, schoolbeleid, overheidsbeleid, bovenschoolsbeleid.Vernieuwing vanuit team, schoolbeleid, overheidsbeleid, bovenschoolsbeleid. Aanhoudende professionalisering van de teamleden.Aanhoudende professionalisering van de teamleden. Gelegenheid om de vernieuwing uit te kunnen proberen in de klas en gelegenheid voor contact tussen leerkrachten.Gelegenheid om de vernieuwing uit te kunnen proberen in de klas en gelegenheid voor contact tussen leerkrachten.

3 Team: sociaal kapitaal geeft meer invloed en meer kansen. Als team is de onderwijsvernieuwing vormgegeven tevens is er buiten het eigen team genetwerkt.Team: sociaal kapitaal geeft meer invloed en meer kansen. Als team is de onderwijsvernieuwing vormgegeven tevens is er buiten het eigen team genetwerkt. Schoolbeleid: verzoek om betere prestaties op rekengebied. De eigen visie van onderwijs ligt onder vuur en sluit niet aan bij de opgedragen vernieuwing.Schoolbeleid: verzoek om betere prestaties op rekengebied. De eigen visie van onderwijs ligt onder vuur en sluit niet aan bij de opgedragen vernieuwing. Overheidsbeleid: vanuit het bovenschoolsbeleid sluiten ze bij het overheidsbeleid (meer onderwijstijd) aan door het curriculum te herschrijven en zo meer tijd te creeërenOverheidsbeleid: vanuit het bovenschoolsbeleid sluiten ze bij het overheidsbeleid (meer onderwijstijd) aan door het curriculum te herschrijven en zo meer tijd te creeëren Bovenschoolsbeleid: de vernieuwing komt vanuit de stichting. De scholen mogen het echter wel zelf vorm geven, vanuit de eigen visie en kennis welke aanwezig is in het team. Bovenschoolsbeleid: de vernieuwing komt vanuit de stichting. De scholen mogen het echter wel zelf vorm geven, vanuit de eigen visie en kennis welke aanwezig is in het team. Vernieuwing vanuit….

4 Binnen de scholen waarin wij, als leerteam, werkzaam zijn is er ruimte voor aanhoudende professionalisering. Deze kenmerkt zich door het faciliteren van tijd en middelen om een eventuele cursus of nascholing te kunnen volgen. Aanhoudende professionalisering

5 Gelegenheid tot uitproberen van vernieuwingen PLG Vakgroep-overleg Collegiale consultatie * Uitproberen in de klas * Reflecteren op de activiteiten

6 1.Wanneer je denkt aan de vernieuwing waar denk je dan aan? Wat heeft het je opgeleverd? 2.Heb je het gevoel alsof de vernieuwing van bovenaf is opgelegd? 3.Levert deze vernieuwing de gewenste kwaliteitsverbetering op? Vragen:


Download ppt "Perspectief op onderwijsvernieuwing Lisa, Lian, Amrita, Liesette."

Verwante presentaties


Ads door Google