De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De eekhoorn Door Nick en Shani. Inhoud Latijnse naam. Latijnse naam. Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Wat voor dier is het? Wat voor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De eekhoorn Door Nick en Shani. Inhoud Latijnse naam. Latijnse naam. Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Wat voor dier is het? Wat voor."— Transcript van de presentatie:

1 De eekhoorn Door Nick en Shani

2 Inhoud Latijnse naam. Latijnse naam. Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Wat voor dier is het? Wat voor dier is het? Wat eet het dier? Wat eet het dier? Waar vind je het dier? Waar vind je het dier? Hoe plant het dier zich voort? Hoe plant het dier zich voort? Waar slaapt het dier? Waar slaapt het dier? De vijanden. De vijanden. weetjes. weetjes.

3 De latijnse naam. De latijnse naam van de eekhoorn is Scuiridae.

4 Hoe ziet het dier eruit? De pels is op de rug roodbruin, maar er zijn ook zwarte en grijsachtige variateiten de buikzijde is altijd wit. De pels is op de rug roodbruin, maar er zijn ook zwarte en grijsachtige variateiten de buikzijde is altijd wit.

5 Wat voor dier is het? De eekhoorn, behoord tot de familie van de Eekhoornachtigen en is een knaagdier. De eekhoorn, behoord tot de familie van de Eekhoornachtigen en is een knaagdier.

6 Wat eet het dier? Hij heeft een voorkeur voor naaldhout. Hij heeft een voorkeur voor naaldhout. Maar ook wel voor loofhout. Maar ook wel voor loofhout.

7 Waar vind je het dier? Vrij algemeen voorkomt in de Nederlandse en Belgische bossen en vrijwel geheel Eurazië ten noorden van de Himalaja bewoont. Vrij algemeen voorkomt in de Nederlandse en Belgische bossen en vrijwel geheel Eurazië ten noorden van de Himalaja bewoont.

8 Hoe plant het dier zich voort? De paartijd duurt van januari tot juni. De paartijd duurt van januari tot juni. Na een draagtijd van 6 weken komen 3 tot 5 naakte en blinde jongen. Na een draagtijd van 6 weken komen 3 tot 5 naakte en blinde jongen.

9 Waar slaapt het dier? Eekhoorns hebben meerdere nesten. Ze hebben ook een territorium afgezet. Ze jagen iedereen weg die op terrein komt. Eekhoorns hebben meerdere nesten. Ze hebben ook een territorium afgezet. Ze jagen iedereen weg die op terrein komt.

10 De vijanden Natuurlijke vijanden van de eekhoorn zijn Natuurlijke vijanden van de eekhoorn zijn Vossen Vossen Boommartels Boommartels Vogels Vogels en vooral de Havik is een grote vijand en vooral de Havik is een grote vijand De auto is ook een grote vijand van de eekhoorn. De auto is ook een grote vijand van de eekhoorn.

11 De weetjes Soorten : er zijn wel 267 verschillende soorten eekhoorns. Soorten : er zijn wel 267 verschillende soorten eekhoorns. Groep:Eekhoorns zijn zelfstandige dieren dus ze leven niet in een groep. Groep:Eekhoorns zijn zelfstandige dieren dus ze leven niet in een groep.

12


Download ppt "De eekhoorn Door Nick en Shani. Inhoud Latijnse naam. Latijnse naam. Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Wat voor dier is het? Wat voor."

Verwante presentaties


Ads door Google