De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Panda Van: Lisa van Aarle.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Panda Van: Lisa van Aarle."— Transcript van de presentatie:

1 De Panda Van: Lisa van Aarle

2 Inhoud Welke soorten panda’s zijn er?
Het leefgebied van de reuzenpanda. Hoe ziet de reuzenpanda eruit? Eten en drinken. Baby panda’s. Gevaren voor de panda. WNF. Vragen?

3 1. Welke panda’s zijn er? De Reuzenpanda De kleine panda

4 1. Welke soorten panda’s zijn er?
Er zijn twee soorten panda’s: De kleine panda De reuzenpanda De kleine panda is een roodharig wasbeertje. Daarom wordt hij ook wel de rode panda genoemt. Hij heeft een lange pluimstaart voor zijn evenwicht te bewaren en gebruikt hem als neuswarmer tijdens het slapen. De kleine panda leeft in de himalaya, dat ligt in het land Nepal. De himalaya is een groot berggebied. En het is ook een van de aller grootste berggebieden van de wereld. Nu ga ik iets vertellen over de reuzenpanda: De reuzenpanda wordt panda genoemt, maar dat betekent eigenlijk bamboe-eter.

5 1. Welke soorten panda’s zijn er?
De mensen wisten eerst niet bij welke familie de Reuzenpanda hoorde. Maar nu weten ze zeker dat hij bij de familie van de beren hoort. Maar er is wel een groot verschil bij de panda en de beer, een beer houdt een winterslaap en een panda niet.

6 2. Het leefgebied van de Reuzenpanda.
Het rode gedeelte is nog de plek waar de Reuzenpanda leeft.

7 2. Het leefgebied van de Reuzenpanda.
De Reuzenpanda leeft in de bossen, hoog in de bergen van China. In deze bossen groeit alles wat een panda nodig heeft zoals: naaltbomen, bamboeplanten, rivieren en nog veel meer. In de winter is het erg koud en ligt er veel sneeuw, daarom trekt de panda naar het dal toe. En als het zomer wordt gaat de panda weer terug. De enige plek waar de panda nog meer voorkomt is de dierentuin. Maar er zijn nog maar weinig diertuinen die zo’n panda hebben. Bijvoorbeeld in Amerika maar ook in Duitsland zijn er een paar.

8 3. Hoe ziet een panda eruit?

9 3. Hoe ziet een panda eruit?
Reuzenpanda’s zijn altijd hetzelfde. Dat kun je zien aan hun zwart-witte vacht. Hij heeft altijd zwarte oren, hij heeft altijd een zwarte neus, hij heeft ook altijd zwarte rondjes om zijn ogen, maar hij heeft ook altijd een zwart voorpoot die doorloopt tot zijn andere voorpoot en hij heeft altijd zwarte achterpoten. Voor de rest is de panda wit. Ik weet waarom de panda zwarte rondjes om zijn ogen heeft. Dat dient voor het vele zonlicht weg te jagen en zijn vijanden in de war te brengen. Nu iets over de panda zijn uiterlijk: Een panda kan wel 1,50 meter lang worden. Alleen zijn de vrouwtjes wat kleiner. Hij kan ook wel 90 tot 135 kilo wegen.

10 3. Hoe ziet een panda eruit?
We weten nu hoe lang een panda is maar weten jullie ook hoe groot hij is. Ik wel, ze kunnen ongeveer 75 centimeter hoog worden. Een panda in het wild kan wel 15 jaar worden en in de dierentuin wel 30 jaar.

11 4. Eten en drinken.

12 4. Eten en drinken. Waarschijnlijk weten jullie wat een panda eet .
Bamboe dus. Maar jullie wisten zeker niet dat er 20 soorten daarvan zijn. En het liefst eet hij pijlbamboe en paraplubamboe die wel 3 meter hoog kan worden. Om een volle buik te krijgen moet een panda heel veel eten en En dat kost hem veel tijd, ongeveer 10 uur per dag. Dan eet hij 10 tot 20 kilo. Wat eigelijk heel gek is want een panda is geen vegetarier maar hij behoord tot het rijk van vleeseters.

13 4. Eten en drinken. Dit is ook wel gek want een panda heeft een extra duim op zijn voorpoot zitten. Die extra duim is special gemaakt om bamboe vast te houden. Nu iets over het drinken: Een panda hoeft niet zoveel te drinken. Dat komt omdat in bamboe al water zit. En als er niet genoeg water in zit is dat niet moeilijk om te vinden. Want in die hoge bergen is natuurlijk veel water te vinden van rivieren of sneeuw dat smelt.

14 5. Baby panda’s

15 5. Baby panda’s April is de maand dat de vrouwtjes en mannentjes bij elkaar komen om te paren daarna gaat het mannetje weer weg En eind augustus zoekt het vrouwtje een holle boom of een rotshol om het baby tot leven te brengen Als hij geboren wordt is hij kaal En weegt hij 100 tot 200 gram Hij heeft meestal geen broertje of zusje want er wordt vaak maar 1 pandaatje geboren Als er twee weeken voorbij zijn krijgt hij zijn echte zwart-witte vacht en na twee maanden gaan de ogen open Baby panda’s drinken melk bij hun moeder totdat ze 9 maanden zijn Na een jaar zijn de tanden sterk genoeg om bamboe door te bijten en te eten Als een panda 18 maanden is gaat hij weg van zijn moeder.

16 6. Gevaren voor de panda.

17 6. Gevaren voor de panda. In de natuur zijn er weinig vijanden daarom heb ik er ook wat minder over te vertellen. Maar er zijn er wel een paar vijanden zoals de panter, sneeuwpanter, luipaard en een wilde hond Maar die vallen alleen baby of verzwakten panda’s aan. Er is nog een vijand van de panda. Dat is de gevaarlijkste vijand van de panda. Die heet: is het gevaarlijkste en gruwlijkste vijand van de panda. Dat komt doordat ze bomen omhakken, wegen aanlegen, dorpen bouwen en dat alles in het gebied van de reuzenpanda. De mens doet nog iets verkeert ze doden de panda’s voor hun vacht en verkopen het. De mens. De mens

18 7. WNF

19 7. WNF WNF betekent wereld natuur fonds.
Dat is in 1961 opgericht om de natuur en de dieren te beschermen tegen het uitsterven Peter scott tekening De panda was het eerste dier wat ze zijn gaan helpen. Tijdens de eerste vergadering van het WNF zat een van de oprichters Peter scott een tekening van zijn lievelingsdier de panda te maken. De anderen vonden de tekeningen erg mooi dus gebruikten ze hem als symbool van het WNF. Ook is het teken handig bij het kopieeren want een panda is zwart-wit. Omdat er weinig panda’s zijn helpt het WNF met verschillende projecten. Ze hebben bijvoorbeeld natuurreservaten. Dat zijn gebieden waar de panda en bamboe beschermt wordt. Onderzoekers vangen soms een panda om een zendertje te plaatsen zodat ze meer over de panda te weten komen.

20 7. WNF Als jij wil helpen kun je lid worden van de Rangerclub.
Je krijgt dan het blad de tamtam. Hierin staan allemaal leuke weetjes over dieren. Dus wil jij ook de dieren helpen vul dan dit formulier in en steun het WNF.

21 1. Waarvoor gebruikt een kleine panda zijn pluimstaart?
8. Vragen In plaats van dat jullie vragen gaan stellen heb ik er nu een paar voor jullie: 1. Waarvoor gebruikt een kleine panda zijn pluimstaart? 2. Waarom hoeft een reuzenpanda niet zoveel te drinken? 3. In welke maand komen de vrouwtjes en mannetjes bij elkaar? 4. Waarom heeft een panda rondjes om zijn ogen?

22 8. Vragen? Ruimvoldoende Voldoende Goed Matig Onvoldoende
Nu mogen jullie vragen stellen Ruimvoldoende Voldoende Goed Matig Onvoldoende


Download ppt "De Panda Van: Lisa van Aarle."

Verwante presentaties


Ads door Google