De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werkstuk Justin Nienhuis

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werkstuk Justin Nienhuis"— Transcript van de presentatie:

1 Werkstuk Justin Nienhuis
Zeeschildpad Werkstuk Justin Nienhuis

2 Hoofdstukken 1. Uiterlijk 2. Voortplanting 3. Leefgebieden 4. Soorten
5. Bedreiging en actie ’s 6. Voedsel en vijanden

3 Uiterlijk Zeeschildpadden zijn reptielen.
Een zeeschildpad heeft een zwaar schild en grote flipperachtige achterpoten. Een soort van spitse neus en grote ogen. Hij heeft een witte buik.

4 Voortplanting De paring is in de zee, waarbij de schildpadden elkaar vaak in de nek bijten. Om de een tot twee jaar komen de vrouwtjes naar het strand om eieren te leggen. Ze zijn zeer kieskeurig in hun strandkeuze en gaan altijd terug naar het gebied waar ze zelf ooit geboren waren. Op zandstranden graaft het vrouwtje met haar flipperachtige achterpoten een kuil van 30 tot 50 cm diep en legt daarin haar 100 tot 110 eieren. Tijdens het afzetten van de eitjes raakt ze slap en slaperig waardoor ze makkelijk gepakt kan worden. Stropers gebruiken dit moment om de eitjes op te vangen voor de verkoop, maar de natuurbeschermers willen ze houden en opvoeden. Deze zijn waardeloos omdat er amper vlees aan zit en het schild nog te klein en te zacht is. Na het uitkomen trekken de jonge zeeschildpadjes direct naar het water.

5 leefgebieden Zeeschildpadden leven meestal in warme zeeën over de hele wereld, vooral rond Amerika, Afrika, Azië en Australië. In Europa leven ze in de Middellandse zee, in de Noordzee en bij IJsland worden ze ook gezien. De Lederschildpad komt voor in koude gebieden. Het zijn echte reizigers, die soms wel duizenden kilometers afleggen tussen hun vaste leefgebied en de stranden waar ze gaan nesten. Ze laten zich graag meevoeren op de oceaanstromen en leggen wel 100 kilometer per dag af.

6 Soorten Er zijn 6 soorten waarvan 5 bedreigd zijn.
Dit zijn de soorten: Soepschildpad Karetschildpad Platrugschildpad Kempsschildpad Warana Lederschildpad

7 Bedreiging en acties Wereld Natuur Fonds Bedreiging van de mens
Het WNF doet acties voor bedreigde dieren. Er is ook een actie gedaan voor de schildpad: Geef de schildpad een toekomst. Als het vrouwtje haar eieren legt, wordt ze slap en slaperig dan hebben jagers een goeie kans om het dier te vangen. het schild gebruiken ze voor de sier en sommige mensen eten ook schildpadden vlees.

8 Voedsel en vijanden Zeeschildpadden eten kwallen, krabben, garnalen en inktvissen. De vijanden zijn grote rovende vissen.

9 dit was mijn werkstuk Justin


Download ppt "Werkstuk Justin Nienhuis"

Verwante presentaties


Ads door Google