De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Automatische diapresentatie. Muziek : De Kermisklanten - De laatste dans Presentatie: Freddy Storm - 02/2009.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Automatische diapresentatie. Muziek : De Kermisklanten - De laatste dans Presentatie: Freddy Storm - 02/2009."— Transcript van de presentatie:

1

2 Automatische diapresentatie.

3 Muziek : De Kermisklanten - De laatste dans Presentatie: Freddy Storm - 02/2009

4 Kent u het embleem van de Canadese provincie QUÉBEC? De bever? Neen, u vergist zich! De bever is het embleem van Canada, niet van Québec. De SNEEUWUIL komt die eer toe. In deze diapresentatie maakt u nader kennis met deze prachtige vogel…

5

6

7

8

9 De sneeuwuil heeft gele ogen en een kleine gekromde snavel. Hij is 70 cm hoog, zijn vederdos is zacht, dik, en bedekt gans zijn lichaam behalve zijn klauwen. Het mannetje is uitzonderlijk wit, het vrouwtje en de jonge uiltjes hebben bruine vlekken. Het vrouwtje is groter en zwaarder dan het mannetje. De sneeuwuil is de grootste uil van Noord-Amerika.

10

11

12

13

14 De sneeuwuil sticht zijn «gezin» in de toendra van Noord-Amerika. Enkele specimens brengen de winter door in de streek waar ze wonen, maar de meeste trekken naar oorden waar de temperatuur zachter is: ten zuiden van hun nestelregio. Ze bezoeken regelmatig zekere overwinteringsoorden. De sneeuwuil bouwt zijn nest op de grond van de toendra zonder bomen. Hij speurt naar prooien vanop de rotsen.

15

16

17

18

19 De sneeuwuil verkiest kleine Arctische zoogdieren. Hij eet arctische hazen, sneeuwhoenders en zeevogels, maar de lemming is zijn favoriete prooi. Dit knaagdier lijkt op een grote veldmuis en vermenigvuldigt zich zeer snel zodat de populatie op zijn hoogtepunt is wanneer het voedsel schaars wordt. Hij eet ook kleine knaagdieren (zoals muizen met witte poten en spitsmuizen), eenden en fazanten. Ongeveer 18 à 24 uren na een copieuze maaltijd braakt de sneeuwuil. Elke vogel moet dagelijks 7 tot 12 muizen vangen.

20

21

22

23

24 De sneeuwuil die overwintert in het zuiden van Canada en in het noorden van de Verenigde Staten trekt rond februari of maart terug naar zijn nestelregio in het noorden. Het vrouwtje legt om de 2 dagen een ei tot op het einde van de legperiode, maar ze begint direct na het leggen van haar eerste ei te broeden. De eieren komen uit na zo’n 32 à 34 dagen. In het nest ziet men dus jonge vogels van zeer verschillende leeftijd en grootte.

25

26

27

28

29 Sneeuwuilen bestaan al lang, want archeologen hebben hun beenderen gevonden in resten van maaltijden van mensen in de prehistorie. De Inuits eten nu nog steeds sneeuwuilen wanneer het wild schaars wordt. «Toffe sneeuwuil» is een bijnaam. Hij is dapper als hij wordt aangevallen door een vijand. Hij gebruikt zelfs listen om een vijand van zijn nest te verwijderen. Hij doet alsof hij gekwetst is en klopt met zijn vleugel op de grond zodat hij er als een gemakkelijk doelwit uitziet.

30

31

32

33

34

35 Ik hoop dat u net als ik deze schitterende vogel zult weten te waarderen.

36

37

38

39 Ik lach met de arme fotograaf (zonder pluimen) die kou heeft geleden om deze foto’s te kunnen maken.

40

41

42 TOT ZIENS !


Download ppt "Automatische diapresentatie. Muziek : De Kermisklanten - De laatste dans Presentatie: Freddy Storm - 02/2009."

Verwante presentaties


Ads door Google