De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl Wilde Eenden-Vlucht De Wilde Eend Is zonder twijfel de bekendste watervogel in Nederland. Overal in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl Wilde Eenden-Vlucht De Wilde Eend Is zonder twijfel de bekendste watervogel in Nederland. Overal in."— Transcript van de presentatie:

1

2 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl Wilde Eenden-Vlucht De Wilde Eend Is zonder twijfel de bekendste watervogel in Nederland. Overal in ons land zijn wilde eenden: in de polders, vijvers, om en nabij grote wateren in stadsparken etc. Vanaf half Juli zwerven ze dan ook alle kanten uit, vaak richting NNW en NO. Powerpoint en schilderij: gemaakt door Tilly

3 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

4 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

5 Het mannetje de Woerd is prachtig gekleurd, het vrouwtje gaat meer gecamoufleerd door het leven. Het is dan ook het vrouwtje dat op de eieren zit. Het vrouwtje zorgt voor het nest. In maart/april legt ze haar eieren het zijn er 9 tot 13 stuks en het uitbroeden duurt ongeveer 22 tot 26 dagen. Het mannetje is ongeveer 57 cm. Het vrouwtje 49 cm. De eenden wegen 700 tot 1400 gram

6 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

7 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

8 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl Tijdens de balts komt velerlei conflict gedrag voor, zoals poetsen naar de blauwe vleugelspiegel een andere bekende handeling is pompen met de nek. Als andere Woerden een luid kwakend eendje achtervolgen, hebben we te maken met een “verkrachtingspoging” die na een tijdje weer terug keren naar hun eigen partner.

9 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

10 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

11 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

12 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

13 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

14 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl Voor het nest maken ze een kuiltje meestal op de grond en soms in een boomholte. Voordat het legsel compleet is trekt ze haar lange veren uit de borst en bedekt daarmee het nest. Een wilde eend is watervast dankzij het vet uit de stuitklier van de moeder die smeert zich in voor het uitkomen van de eieren en vanonder haar spekvette lijf kruipen de kuikens de wereld in. Eendenkuikens zijn nestvlieders en duiken meteen het water in..

15 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

16 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

17 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl De wilde eend broedt 2 keer per jaar. De jonge kuikens noemt men Pullen.

18 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

19 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

20 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl

21 made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl Muziek: Nuages-Tonny Eijk Einde


Download ppt "made by tillygemaakt voor: powerpointsite- bep.nl Wilde Eenden-Vlucht De Wilde Eend Is zonder twijfel de bekendste watervogel in Nederland. Overal in."

Verwante presentaties


Ads door Google