De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jachtluipaard Arthur & Steven. inhoudstafel  Wetenschappelijke naam  Hoe ziet het dier eruit  Waar leeft het jachtluipaard  Wat eet het jachtluipaard.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jachtluipaard Arthur & Steven. inhoudstafel  Wetenschappelijke naam  Hoe ziet het dier eruit  Waar leeft het jachtluipaard  Wat eet het jachtluipaard."— Transcript van de presentatie:

1 jachtluipaard Arthur & Steven

2 inhoudstafel  Wetenschappelijke naam  Hoe ziet het dier eruit  Waar leeft het jachtluipaard  Wat eet het jachtluipaard  Voortplanting van het jachtluipaard  Vijanden van het jachtluipaard  Hoe snel is het jachtluipaard  Weetjes over het jachtluipaard

3 Wetenschappelijke naam AAAAcinonyx jubatus

4 Hoe ziet het dier eruit  De lengte bedraagt  110–140 cm  Een staart van 65–80 cm;  Schouderhoogte 75–85 cm.  Het heeft ook geel met zwarte stippen.

5 Waar leeft het jachtluipaard  Het jachtluipaard is verspreid in Afrika en in zuidelijk Azie tot in India.

6 Hoe jaagt het jachtluipaard DDDDe jachtluipaard jaagt over het algemeen overdag. MMMMeestal houden ze eerst de omgeving in de gaten vanaf een verhoogde plek als een rotspartij, een omgevallen boom of een termietenheuvel.

7 Wat eet het jachtluipaard  Wat eet het dier?  De jachtluipaard jaagt voornamelijk op kleine en middelgrote antilopen:  Thomsongazelle  impala  springbok  Indische antilope  kob

8 Voortplanting van het jachtluipaard  Voortplanting.  De draagtijd beloopt ca. drie maanden en per worp worden twee tot vier jongen geboren.  Bij de geboorte zijn de welpen blind en hulpeloos. Na vier tot veertien dagen gaan de ogen open. Na een maand eten ze hun eerste vlees.

9 Vijanden van het jachtluipaard  Bedreiging.  De belangrijkste vijanden en concurrenten zijn hyena's en leeuwen  De jachtluipaard is beschermd door CITES en de handel in de vacht van jachtluipaarden is verboden.

10 Hoe snel is het jachtluipaard  Snelheid.  De jachtluipaard is het snelste landdier ter wereld: binnen vier seconden kan hij snelheden van tot wel 112 km/uur halen. Deze snelheid houdt hij echter zelden langer dan over een afstand van 500 m vol, en meestal valt de soort aan met een snelheid van 60 km/uur.

11 Weetjes over het jachtluipaard  Orde, klasse en rijk, de Latijnse naam en de stam en het geslacht.  Klasse zoogdieren.  Orde roofdieren.  (Acinonyx jubatus)  Het rijk van het jachtluipaard zijn dieren.  De stam van het jachtluipaard is (Chordadieren).  Het geslacht van het jachtluipaard Acinonyx. Acinonyx

12


Download ppt "Jachtluipaard Arthur & Steven. inhoudstafel  Wetenschappelijke naam  Hoe ziet het dier eruit  Waar leeft het jachtluipaard  Wat eet het jachtluipaard."

Verwante presentaties


Ads door Google