De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De jaguar Jordy sterckx. inhoudstafel Wetenschappelijke naam Wetenschappelijke naam Hoe zie de jaguar er uit Hoe zie de jaguar er uit Waar leeft de jaguar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De jaguar Jordy sterckx. inhoudstafel Wetenschappelijke naam Wetenschappelijke naam Hoe zie de jaguar er uit Hoe zie de jaguar er uit Waar leeft de jaguar."— Transcript van de presentatie:

1 De jaguar Jordy sterckx

2 inhoudstafel Wetenschappelijke naam Wetenschappelijke naam Hoe zie de jaguar er uit Hoe zie de jaguar er uit Waar leeft de jaguar Waar leeft de jaguar Wat eet de jaguar Wat eet de jaguar Voortplanting van de jaguar Voortplanting van de jaguar Vijanden van de jaguar Vijanden van de jaguar

3 Wetenschappelijke naam (Panthera onca) (Panthera onca)

4 Hoe ziet de jaguar er uit De jaguar is geel oranje met zwarte vlekken De jaguar is geel oranje met zwarte vlekken Lengte: kop-romp 110-190 cm, staart 45-91 cm, schouderhoogte 65-80 cm. Gewicht: 25-160 kg. Mannelijke jaguars zijn groter en zwaarder dan wijfjes.

5 Waar leef de jaguar De jaguar leeft in de tropische wouden in Centraal- en Zuid-Amerika. De jaguar leeft in de tropische wouden in Centraal- en Zuid-Amerika.

6 Wat eet de jaguar veel verschillende prooien jagen (wel 90 soorten!): zoogdieren, reptielen, vogels, vissen,… het gaat er allemaal in veel verschillende prooien jagen (wel 90 soorten!): zoogdieren, reptielen, vogels, vissen,… het gaat er allemaal in

7 De voort planting van de jaguar Het lijkt erop dat een mannetje en vrouwtje elkaar in het wild alleen voor de paring treffen. Het mannetje verlaat het vrouwtje direct daarna, en zij brengt alle jongen alleen groot. Per worp zijn dat een tot vier welpen, die bij de geboorte blind zijn en slechts 700-900 gram wegen. Na twee weken openen de jaguarbaby's Het lijkt erop dat een mannetje en vrouwtje elkaar in het wild alleen voor de paring treffen. Het mannetje verlaat het vrouwtje direct daarna, en zij brengt alle jongen alleen groot. Per worp zijn dat een tot vier welpen, die bij de geboorte blind zijn en slechts 700-900 gram wegen. Na twee weken openen de jaguarbaby's

8 Vijanden van de jaguar De jaguar en de mens Vroeger waren er overal tussen Arizona en Argentinie jaguars, maar door de ongebreidelde jacht werden ze op de meeste plaatsen uitgeroeid. De jaguar en de mens Vroeger waren er overal tussen Arizona en Argentinie jaguars, maar door de ongebreidelde jacht werden ze op de meeste plaatsen uitgeroeid.

9


Download ppt "De jaguar Jordy sterckx. inhoudstafel Wetenschappelijke naam Wetenschappelijke naam Hoe zie de jaguar er uit Hoe zie de jaguar er uit Waar leeft de jaguar."

Verwante presentaties


Ads door Google