De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Dunya &Shannon. Inhoud Wat voor soort dier is het? Hoe ziet het dier eruit? Waar leeft het dier? Wat eet het dier? Hoe plant het dier zich voort?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Dunya &Shannon. Inhoud Wat voor soort dier is het? Hoe ziet het dier eruit? Waar leeft het dier? Wat eet het dier? Hoe plant het dier zich voort?"— Transcript van de presentatie:

1 Door Dunya &Shannon

2 Inhoud Wat voor soort dier is het? Hoe ziet het dier eruit? Waar leeft het dier? Wat eet het dier? Hoe plant het dier zich voort? Vijand van het dier. Weetjes over de zeester.

3 Wat voor soort dier is het? De meeste zeesterren zijn roofdieren.

4 Hoe ziet het dier eruit? Hun kleur is roserood. De bovenkant voelt als een rasp aan. Ze beschikken over 5 dikke armen.

5 Waar leeft het dier? Heel diep in zee. De noord -,wadde-,middellandse en oostzee en de atlantische oceaan.

6 Wat eet het dier? Eet levende bodemdieren en schelpdieren, zoals mosselen

7 Hoe plant het dier zich voort? In het voorjaar en het najaar zetten de zeesterren sperma en eicellen in het water af. Het vrouwtje produceerd ongeveer 2 miljoen eitjes op een uur tijd.

8 Vijand van het dier? Zelf hebben zeesterren weinig vijanden. Zolang ze nog klein zijn,staan ze op het menu van duikeenden en kreeften,maar zodra ze groter zijn vallen ze vaak ten prooi aan zonnesterren.

9 Weetjes over de zeester. Zeesterren hebben geen hoofd of hersenen of ingewikkelde zintuigorganen zoals oren, neus, ogen. Ze krijgen wel prikkels door hun armen waarneer ze in ander water komen of eten vinden.

10


Download ppt "Door Dunya &Shannon. Inhoud Wat voor soort dier is het? Hoe ziet het dier eruit? Waar leeft het dier? Wat eet het dier? Hoe plant het dier zich voort?"

Verwante presentaties


Ads door Google