De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In Uw licht zien wij het Licht

Verwante presentaties


Presentatie over: "In Uw licht zien wij het Licht"— Transcript van de presentatie:

1 In Uw licht zien wij het Licht

2 Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

3 4. In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. 5
4. In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. 5. Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen. (...) 8. Hij (Johannes) was niet zelf het licht, maar hij was er om te getuigen van het licht: 9. het ware licht, dat ieder mens verlicht en naar de wereld kwam.

4 Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

5 Het licht der wereld 1. Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood, over hen zal een licht schijnen. (...) 4 Ja, elke laars, stampend met gedreun, iedere soldatenmantel, gewenteld in bloed, zal verbrand worden, voedsel voor het vuur. 5 Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven... (Jesaja 9)

6 Het licht der wereld Ik zal je maken tot een licht voor alle volken, opdat de redding die Ik brengen zal tot aan de einden der aarde reikt. (Jesaja 49:6b)

7 Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

8 Jezus volgen is... ...Hem ontvangen 11 Hij (het ware Licht) kwam naar wat van Hem was, maar wie van Hem waren hebben Hem niet ontvangen. 12 Wie Hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden. (Johannes 1:11-12)

9 Jezus volgen is... ...Hem ontvangen ...Zijn leiding zoeken in alle aspecten van je leven

10 Jezus volgen is... ...Hem ontvangen ...Zijn leiding zoeken in alle aspecten van je leven ...Zijn geboden houden

11 Jezus volgen is... ...Hem ontvangen ...Zijn leiding zoeken in alle aspecten van je leven ...Zijn geboden houden ...je verdiepen in Zijn onderwijs en dat toepassen

12 Jezus volgen is... ...Hem ontvangen ...Zijn leiding zoeken in alle aspecten van je leven ...Zijn geboden houden ...je verdiepen in Zijn onderwijs en dat toepassen ...Zijn licht verspreiden

13 Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

14 ...als alles donker lijkt... Ga met je vertwijfeling naar God
God veroordeelt je niet God is nabij - of je het voelt of niet Gods Woord is waar; Zijn beloften staan vast Liefdevolle gemeenschap

15 Jezus dan sprak opnieuw tot hen en zei: Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.

16 Vragen Zijn er terreinen in mijn leven waarin ik Jezus nog niet volg, waarin Zijn licht niet kan schijnen? Als dat zo is, wat ga ik dan daaraan doen? In hoeverre kunnen anderen in mij zien dat ik een volgeling van Jezus ben? Om de relatie met Jezus nog meer te verdiepen neem ik de volgende besluiten:


Download ppt "In Uw licht zien wij het Licht"

Verwante presentaties


Ads door Google