De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014

2 Samen voor de Stad 2 Wat maakt het realiseren van de doelstelling zo ingewikkeld? Er is een samenhang met een groot aantal activiteiten inzake de transitie. Er is een samenhang met een groot aantal activiteiten inzake de transitie. De ambities van de kadernota Doen wat nodig is zijn nog niet vertaald naar mogelijkheden. De ambities van de kadernota Doen wat nodig is zijn nog niet vertaald naar mogelijkheden. Welke partners sluiten wanneer aan? In de loop van 2014 moet dit duidelijk worden. Welke partners sluiten wanneer aan? In de loop van 2014 moet dit duidelijk worden. Bestaande praktijkwerkplaatsen en wijkteams – versus opbouw en ontwikkeling werkwijze (evaluatie PWP-en zijn vanaf volgende week beschikbaar) Bestaande praktijkwerkplaatsen en wijkteams – versus opbouw en ontwikkeling werkwijze (evaluatie PWP-en zijn vanaf volgende week beschikbaar) De wijkteams worden in 2014 opgezet, in 2015 vindt de decentralisatie plaats De wijkteams worden in 2014 opgezet, in 2015 vindt de decentralisatie plaats

3 Samen voor de Stad 3 De structuur van Samen voor de Stad Stuurgroep (aansturing en besluitvorming). Stuurgroep (aansturing en besluitvorming). Projectgroep wijkteams (kader voor de wijkteams en aansturing kwartiermakers). Projectgroep wijkteams (kader voor de wijkteams en aansturing kwartiermakers). 4 kwartiermakers aangesteld door gemeente Almere (daadwerkelijk inrichten en uitrollen wijkteams). 4 kwartiermakers aangesteld door gemeente Almere (daadwerkelijk inrichten en uitrollen wijkteams).

4 Samen voor de Stad 4 De basis opzet van de wijkteams De Schoor vanuit de functie opbouwwerk. De Schoor vanuit de functie opbouwwerk. Zorggroep Almere vanuit de functie maatschappelijk werk. Zorggroep Almere vanuit de functie maatschappelijk werk. Gemeente Almere (Servicepunt Z) vanuit de functie toewijzing voorzieningen. Gemeente Almere (Servicepunt Z) vanuit de functie toewijzing voorzieningen. De VMCA vanuit de expertise informele zorg en vrijwilligerswerk (projectmatig).

5 Samen voor de Stad 5 Wanneer andere partners? Uitkomsten evaluatie praktijkwerkplaatsen. Uitkomsten evaluatie praktijkwerkplaatsen. Uitkomsten wijkscans. Uitkomsten wijkscans. Keuze gemeente over centrale en decentrale taken. Keuze gemeente over centrale en decentrale taken. Helderheid over nieuwe JGZ-organisatie. Helderheid over nieuwe JGZ-organisatie. Afspraken tussen gemeente en zorgverzekeraar over de positie van de wijkverpleegkundige. Afspraken tussen gemeente en zorgverzekeraar over de positie van de wijkverpleegkundige.

6 Samen voor de Stad 6 Wat gaat Samen voor de Stad doen? Notitie: Kader wijkteams (leidraad voor de wijkteams, groeidocument). Notitie: Kader wijkteams (leidraad voor de wijkteams, groeidocument). Beschrijving van de fases van een wijkteam. Beschrijving van de fases van een wijkteam. Evaluatie praktijkwerkplaatsen verwerken. Evaluatie praktijkwerkplaatsen verwerken. Scenario’s en keuze voor invulling 16 wijkteams (samenstelling, werkwijze en fte’s). Scenario’s en keuze voor invulling 16 wijkteams (samenstelling, werkwijze en fte’s). Voorlopige opdrachtformulering wijkteams met concrete resultaten. Voorlopige opdrachtformulering wijkteams met concrete resultaten. Wijkgerichte opdracht wijkteams. Wijkgerichte opdracht wijkteams. Keuze op te starten wijkteams (prioritering). Keuze op te starten wijkteams (prioritering). Competentieprofielen en scholing wijkwerkers in samenhang met WMO-werkplaats Windesheim. Competentieprofielen en scholing wijkwerkers in samenhang met WMO-werkplaats Windesheim.

7 Samen voor de Stad 7 Tijdlijn Kader wijkteams Scenario’s Voorlopige opdrachtformulering Profielen en scholing Wijkgerichte opdracht Keuze wijkteams Fases wijkteam MaartAprilMei

8 Samen voor de Stad 8 Uw mening en inbreng straks aan de gesprekstafel Samen voor de Stad m.b.t. Ervaringen praktijkwerkplaatsen Gesprekstafels: Welke functies in de wijkteams? Welke functies in de wijkteams? Opzet van de wijkteams Opzet van de wijkteams Rol informele ondersteuning Rol informele ondersteuning De wijkwerker als generalist of specialist De wijkwerker als generalist of specialist


Download ppt "Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google