De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014

2 Samen voor de Stad 2 Wat maakt het realiseren van de doelstelling zo ingewikkeld?  Er is een samenhang met een groot aantal activiteiten inzake de transitie.  De ambities van de kadernota Doen wat nodig is zijn nog niet vertaald naar mogelijkheden.  Welke partners sluiten wanneer aan? In de loop van 2014 moet dit duidelijk worden.  Bestaande praktijkwerkplaatsen en wijkteams – versus opbouw en ontwikkeling werkwijze (evaluatie PWP-en zijn vanaf volgende week beschikbaar)  De wijkteams worden in 2014 opgezet, in 2015 vindt de decentralisatie plaats

3 Samen voor de Stad 3 De structuur van Samen voor de Stad  Stuurgroep (aansturing en besluitvorming).  Projectgroep wijkteams (kader voor de wijkteams en aansturing kwartiermakers).  4 kwartiermakers aangesteld door gemeente Almere (daadwerkelijk inrichten en uitrollen wijkteams).

4 Samen voor de Stad 4 De basis opzet van de wijkteams  De Schoor vanuit de functie opbouwwerk.  Zorggroep Almere vanuit de functie maatschappelijk werk.  Gemeente Almere (Servicepunt Z) vanuit de functie toewijzing voorzieningen. De VMCA vanuit de expertise informele zorg en vrijwilligerswerk (projectmatig).

5 Samen voor de Stad 5 Wanneer andere partners?  Uitkomsten evaluatie praktijkwerkplaatsen.  Uitkomsten wijkscans.  Keuze gemeente over centrale en decentrale taken.  Helderheid over nieuwe JGZ-organisatie.  Afspraken tussen gemeente en zorgverzekeraar over de positie van de wijkverpleegkundige.

6 Samen voor de Stad 6 Wat gaat Samen voor de Stad doen?  Notitie: Kader wijkteams (leidraad voor de wijkteams, groeidocument).  Beschrijving van de fases van een wijkteam.  Evaluatie praktijkwerkplaatsen verwerken.  Scenario’s en keuze voor invulling 16 wijkteams (samenstelling, werkwijze en fte’s).  Voorlopige opdrachtformulering wijkteams met concrete resultaten.  Wijkgerichte opdracht wijkteams.  Keuze op te starten wijkteams (prioritering).  Competentieprofielen en scholing wijkwerkers in samenhang met WMO-werkplaats Windesheim.

7 Samen voor de Stad 7 Tijdlijn Kader wijkteams Scenario’s Voorlopige opdrachtformulering Profielen en scholing Wijkgerichte opdracht Keuze wijkteams Fases wijkteam MaartAprilMei

8 Samen voor de Stad 8 Uw mening en inbreng straks aan de gesprekstafel Samen voor de Stad m.b.t. Ervaringen praktijkwerkplaatsen Gesprekstafels:  Welke functies in de wijkteams?  Opzet van de wijkteams  Rol informele ondersteuning  De wijkwerker als generalist of specialist


Download ppt "Samen voor de Stad 1 Het initiatief en de partners Beoogd resultaat: het realiseren van 16 wijkteams 26 maart 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google