De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg."— Transcript van de presentatie:

1

2 De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg

3 Passend onderwijs Van: geld geven aan problemen
Naar: investeren in oplossingen. Niet: wat is er mis met dit kind? Maar: wat heeft dit kind nodig? En dus: wat heeft de school te bieden?

4 SOP Een schoolondersteuningsprofiel beschrijft de ondersteuningsmogelijkheden van de school. Voor de school zelf: wat willen we? Voor de ouders: wat kan de school voor uw kind betekenen? Voor het samenwerkingsverband: wat draagt de school bij aan het geheel?

5 School: Ontwikkeldoelen
Welke aspecten van ondersteuning kan de school ontwikkelen? Bijvoorbeeld: Deskundigheid op gedrag Invoeren van HGW Klassenmanagement Het SOP levert input voor het Schoolplan

6 Ouders: Wat kan de school?
SOP ondersteunt het gesprek met ouders. Passen de mogelijkheden van de school bij de behoefte van de leerling? Elke leerling is uniek. SOP biedt geen uitsluitsel, maar maakt een verantwoorde afweging mogelijk.

7 SWV: Overzicht Maakt de school de beloften van de basisondersteuning waar? Bieden de scholen in de wijk de onderwijsvoorzieningen die nodig zijn?

8 SWV: Van overzicht naar verantwoording
Welke school biedt wat? Maar ook monitoren op: Is onze ondersteuningstoewijzing duidelijk en effectief? Efficiënte samenwerking met ouders en ketenpartners? Wat kan beter?

9 Alle niveaus: We zijn aan het bouwen
Vormgeven van passend onderwijs in het nieuwe stelsel Dat kan niet altijd in één keer goed De ‘buren’ maken hetzelfde mee (o.a. gemeenten) Samen betekent dus écht met iedereen: ouders, leraar, leerling, professionals uit het netwerk SOP is concrete bouwsteen daarbij en helpt in de communicatie met elkaar

10 “Delen is het nieuwe vermenigvuldigen en doen is het nieuwe denken”

11 Samenvattend SOP: wat heeft de school te bieden? Relevant voor:
School zelf: doen we wat we willen? Ouders: kan de school wat mijn kind nodig heeft? SWV: monitoren van basisondersteuning, gezamenlijke aanbod SWV: verantwoorden opbrengsten en formuleren nieuwe doelen En: ga bouwen met elkaar!

12 SWV de Eem.nl


Download ppt "De zin van een SOP 14 oktober 2014 Dick Rasenberg."

Verwante presentaties


Ads door Google