De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Praktijk voor ECOtherapie Sostanza Voor een vitaal bedrijf Energetisch balanceren van een organisatie Giovanni Willems Arnoud van Gelderstraat 22 5212.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Praktijk voor ECOtherapie Sostanza Voor een vitaal bedrijf Energetisch balanceren van een organisatie Giovanni Willems Arnoud van Gelderstraat 22 5212."— Transcript van de presentatie:

1 Praktijk voor ECOtherapie Sostanza Voor een vitaal bedrijf Energetisch balanceren van een organisatie Giovanni Willems Arnoud van Gelderstraat 22 5212 TL ‘s-Hertogenbosch ecotherapie@sostanza.nl

2 Ik ga het hebben over: Een mogelijkheid om binnen organisaties verschillende energiewaarden in beeld te brengen. Die waarden waar te nemen Ze te beoordelen op meer of minder ondersteunende invloed op de organisatie Ze in nauwe samenwerking met ‘de beheerder’ van de hulpvraag in een betere balans te brengen, zodat de organisatie de mogelijkheid krijgt om ‘gezonder’ te worden.

3 Het zijn energiewaarden die gaan over: Heelheid Vitaliteit Blokkades Potentie

4 Energetische basisbeginselen van een organisatie IVeld van levensenergie IIMorfogenetische velden IIIResonantie

5 Bevat twee polaire krachten I Het veld van levensenergie – Essentie Spiraalt naar binnen Basis voor leven Een derde kracht zorgt voor het evenwicht tussen yin en yang Naar buiten gericht Externe oriëntatie

6 II De morfogenetische velden – Vorm ❁ Het zijn onzichtbare, structurerende velden. ❁ Informatievelden, die het organisme omgeven en waarvan Het informatie krijgt. ➢ Collectief bewustzijn ➢ Synchroniciteit

7 III Resonantie - Trilling Alles beweegt, alles trilt. Elk organisme heeft zijn eigen trilling. Bij een gelijke trilling tussen organismen spreken we van Resonantie. ➢ Resonantie van de levensenergie. ➢ Resonantie van de morfogenetische velden.

8 Balans en onbalans Hemel YinYang Aarde Bewegend tussen polariteiten vind je een balans

9 Zicht op energetisch evenwicht Wat doe ik met veel plezier? Wat doe ik nog steeds wat ik eigenlijk niet meer wil doen? Wat zou ik willen waar ik maar steeds niet aan toe kom? Wat is bij mij aan het ontkiemen?

10 Het organisatieconcept van energetische organisatieontwikkeling 3 niveaus Processen Instrumenten Beleidsprocessen Processen rond overleg en communicatie Uitvoeringsprocessen Visie, missie, ambitie, strategisch beleid, besturingsconcept. Cultuur, werkklimaat, overlegstructuur, besluit- vormingsstructuur. Primaire activiteiten organiseren, plannen en beheersen. Concept Contact / Midden Realisatie

11 Het zoeken naar nieuwe taal Sfeer en atmosfeer Probleemoplossend vermogen GeïnspireerdheidBlokkadesGronding Hoe aangenamer de sfeer hoe meer inspiratie en creativiteit In hoeverre is het systeem zelf in staat om problemen op te lossen? Heeft het systeem uitstraling? Is de energie gestrest of voelt die mat aan? Heeft het systeem realistische en haalbare doelstellingen?

12 ECO- energetische parameters Boviswaarde POA Orgon Dor en Oranur Maat van heelheid, balans en sfeer. Percentage van Organisatie en Aanpassing. Maat voor levensenergie, geïnspireerdheid en daadkracht. Uitdrukking van blokkades en stress. Dor = dode Orgon. Oranur = gestreste Orgon.

13 Streefwaarden BoviswaardePOAOrgonDor / Oranur 8.000 op schaal van 10.000 80% 40% 0% Een mens heeft een Boviswaarde tussen de 6.500 en 7.500. Omgeving met Boviswaarde hoger dan 7.500 geeft je energie. Omgeving met Boviswaarde lager dan 6.500 kost je energie.

14 Voorbeeld grafiek realisatieniveau Energetische waarden op realisatieniveau 11-02-2008 27-09-200831-07-2008

15 Voorbeeld grafiek realisatieniveau

16 Het balanceringstraject – de fases IntakeDiagnoseBalanceringStabilisatieContinuering ▲ Projectbegeleiding ▲▲▲ ⇓ Voortgangsgesprekken met de beheerder over doelstellingen, bewuste omgang met affirmaties

17 Gronden Het fenomeen van het gronden. Verstevigen van de aardepool. Systeem moet gegrond zijn om het zuiverder te kunnen diagnosticeren en een therapie mogelijk te maken. Toegankelijkheid creëren voor de natuurlijke – altijd aanwezige - stroom van energie.

18 De Visite ❀ Jezelf gronden. ❀ Contact maken met het project via het holon. ❀ Energiewaarden meten en vergelijken met de streefwaarde. ❀ Bezinnen op therapeutische interventie. ❀ Uitvoeren van de therapeutische interventie.

19 Instrumenten van de ecotherapie TransformatorenInformatorenOrgonbronnenHarmonizersHet HolonDe Pendel ✧ Streefbeelden. ✧ Affirmaties. ✧ Het meten van energiewaarden. ✧ Verhogen van de Boviswaarde. ✧ Vergroten van het probleemoplossende vermogen. ( POA ) ✧ Verhogen van het Orgon, levensenergie. ✧ Instrumenten ter harmonisatie. ✧ De energetische klankkast. Attractoren

20 Het belang van energetische organisatieontwikkeling ✧ De organisatie is op bezielingsniveau bereikbaar. ✧ Er zijn andere waarnemingsmogelijkheden kan worden uitgeoefend. ✧ De energiestromen kunnen in beweging en in balans worden gebracht.

21 Indicatieve resultaten van energetische organisatieontwikkeling ✧ Toename van innerlijke rust. ✧ Verhoging van de daadkracht. ✧ Prettiger werkklimaat. ✧ Vergroting van de harmonie. ✧ Verbetering van de financiële resultaten. ✧ Meer aandacht voor de essentie en daarop aansluitende vormen. ✧ Inspirerende en geïnspireerde omgeving.

22 Praktijk voor ECOtherapie Sostanza Voor een vitaal bedrijf


Download ppt "Praktijk voor ECOtherapie Sostanza Voor een vitaal bedrijf Energetisch balanceren van een organisatie Giovanni Willems Arnoud van Gelderstraat 22 5212."

Verwante presentaties


Ads door Google