De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PLUSKLAS. - Uitgangspunten het bieden van onderwijs en begeleiding op maat; de leerlingen kunnen op een andere manier extra kennis opdoen; de leerlingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PLUSKLAS. - Uitgangspunten het bieden van onderwijs en begeleiding op maat; de leerlingen kunnen op een andere manier extra kennis opdoen; de leerlingen."— Transcript van de presentatie:

1 PLUSKLAS

2 - Uitgangspunten het bieden van onderwijs en begeleiding op maat; de leerlingen kunnen op een andere manier extra kennis opdoen; de leerlingen leren waardering te krijgen voor het eigen werk; de leerlingen leren te leren; leerlingen leren samenwerken; eventuele onderpresteerders begeleiden; de leerlingen leren zich bewust te worden van gevoelens, zowel negatief als positief; sociale omgang van (hoog)begaafde leerlingen bevorderen.

3 De doelen van de plusklas - het doel is zelfsturend leren; - gerichtheid op eigen interesse en motivatie; - de leerling is producent in plaats van consument; - het versterken van leermethoden (leerstrategieën), indien nodig; - het ontwikkelen van een goede leerhouding indien nodig; - het ontwikkelen van ’metacognitieve’ vaardigheden.

4 Begaafd Compacten Pluspakketten : wiskunde talen zaakvakkken Controle: methode toetsen cito volgsysteem

5 Hoog begaafd Plusklas: filosofie leren spel Compacten Pluspakketten Methodes niet vanzelfsprekend Eigen leerlijnen Controle leerling cito volgsysyteem Doelen gebruikte materialen

6 De Plusklas Taken en verantwoordelijkheden: - Leerkrachten van de kinderen - Leerkracht Plusklas - IB-er


Download ppt "PLUSKLAS. - Uitgangspunten het bieden van onderwijs en begeleiding op maat; de leerlingen kunnen op een andere manier extra kennis opdoen; de leerlingen."

Verwante presentaties


Ads door Google