De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond 7 september 2011. De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond 7 september 2011. De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale."— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond 7 september 2011

2 De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale vertrekpunt waarin de kinderen van en met elkaar kunnen leren; de leerkracht neemt hierin de rol van begeleider aan. We stimuleren de kinderen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces waarbij ze zowel zelfstandig, als ook samen met anderen, leren en werken. We zijn een Vreedzame School waarin we de kinderen leren om vanuit diezelfde eigen verantwoordelijkheid conflicten langs democratische weg op te lossen. Onderwijskundig We begeleiden de kinderen in hun leer- en ontwikkelingsproces, waarbij de leerkracht leidt waar het nodig is. We maken hierbij gebruik van het basis- herhalings- en verrijkingsmodel. Levensbeschouwelijk We zijn een christelijke school die de kinderen begeleidt in de ontwikkeling van hun eigen religieuze identiteit. We begeleiden waar het kan en leiden waar het moet.

3 Programma Welkom Werkwijze Methodes groep 3 Zelfstandig werken Lezen Extra hulp/ Remedial teaching Activiteiten Ouderhulp Zijn er nog vragen?

4 Methodes in groep 3 Veilig leren lezen/ Estafette Wereld in Getallen Pennenstreken De Vreedzame school Trefwoord Drama, muziek en handvaardigheid

5 Zelfstandigheid Groep 1/2 Kiesbord/ kleine kring Groep 3 Planbord Veilig leren lezen/ kleine kring Groep 4 Dagtaak (ochtend of middag) Groep 5 en 6 Dagtaak (hele dag)/ overgang weektaak Groep 7 en 8 Weektaak Materialen: -Flip de beer (groep 1/2) - Kiesbord (groep 1 t/m 3) -Planbord VLL (groep 3) - Kieskast (groep 1 t/m 8) - Zelfstandig werkkaart (groep 3 t/m 8) - Instructietafel Zelfstandig werken Vraagkaartjes Instructietafel Time Timer

6 Lezen AVI  CITO (nieuwe normering)

7 Extra hulp/ RT Differentiatie (BHV-model) Zorg in de groep IB/ RT

8 Activiteiten Gym Excursies Bibliotheekbezoek vanaf februari

9 Ouderhulp www.gabriemehen.nl Klassenouder(s)

10 Zijn er nog vragen?


Download ppt "Informatieavond 7 september 2011. De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale."

Verwante presentaties


Ads door Google