De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sanne Deweerdt 1BaSWA  Waar? Zorghotel Heilig Hart te Kortrijk  Wat? Introductie nieuw personeel optimaliseren  Hoe? Via powerpoint  Wie? Nieuw poetspersoneel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sanne Deweerdt 1BaSWA  Waar? Zorghotel Heilig Hart te Kortrijk  Wat? Introductie nieuw personeel optimaliseren  Hoe? Via powerpoint  Wie? Nieuw poetspersoneel."— Transcript van de presentatie:

1

2 Sanne Deweerdt 1BaSWA

3  Waar? Zorghotel Heilig Hart te Kortrijk  Wat? Introductie nieuw personeel optimaliseren  Hoe? Via powerpoint  Wie? Nieuw poetspersoneel

4  Algemene info opgezocht  Oude powerpoint bekeken  Bezoek aan vdab  Bezoek aan integratiedienst Kortrijk  Interviews met personeel  Foto’s voor organigram  Filmpjes maken   powerpoint

5  Begeleiding van risicogroepen naar de arbeidsmarkt ( eindwerk Manderick Evelien ) ◦ Risicogroepen op de arbeidsmarkt  Laaggeschoolden  Ouderen  Langdurige werklozen  Personen met een handicap  Kansarmen  Allochtonen

6  Laaggeschoolden ◦ Grote risico op langdurige werkeloosheid. ◦ In een periode van werkloosheid  verdringingseffect: hoger geschoolden nemen de plaats in van laaggeschoolden. Omdat de voorkeur uitgaat naar mensen met diploma en ervaring.

7  Allochtonen ◦ Allochtonen moeten zich aanpassen aan verschillende situaties in een ander land. O.a. De arbeidsmarkt. ◦ Ondergeschikte positie door discriminatie, taalbarrières,… ◦ Men mag er niet van uitgaan dat alle allochtonen laaggeschoold zijn. ◦ Vele allochtonen wel een diploma in eigen land, maar dit wordt in België ondergewaardeerd.  Veel allochtonen hebben een job die lager ligt dan hun opleiding.

8 We bespreken enkele knelpunten.  Er is een ongelijke toegang tot werkaanbiedingen. Aan de ene kant moet er rekening gehouden worden met de onderlinge verschillen in de werkaanbiedingen en aan de andere kant met de onderlinge verschillen tussen de werkzoekenden zelf.  Er zijn werkaanbiedingen met een overvloed aan positieve kenmerken (hoge lonen, werkzekerheid,…), maar er zijn ook aanbiedingen met tal van negatieve kenmerken (lage lonen, onregelmatige werkuren,…).  Werkzoekenden kunnen verschillen in leeftijd, geslacht, opleiding, ras,…  Aan risicogroepen op de arbeidsmarkt wordt vaak enkel toegang verleent tot werkaanbiedingen met veel negatieve kenmerken.

9  Er is weinig variatie in werkaanbiedingen voor risicogroepen. Vele jobs zijn eenzijdig waardoor er demotivatie ontstaat. Veel personen zijn tevreden met deze kans maar hun interesses liggen veel verder dan hun job.

10  Grote vraag naar flexibele arbeidskrachten. Werknemers moeten zich zo snel mogelijk kunnen aanpassen aan de vernieuwingen, dus wordt er een grote flexibiliteit vereist. Deze aanpassingen brengen vaak stress met zich mee waardoor de integratie op het werk wordt bemoeilijkt.  Een onderneming heeft het volste recht om flexibiliteit van de werknemers te eisen, maar het is dan ook belangrijk dat er een kwaliteitsvolle werkgelegenheid aangeboden wordt.

11  Er bestaan al heel wat maatregelen om de situatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt te bevorderen. Toch zijn er nog heel wat moeilijkheden: ◦ Sommige personen worden van de arbeidsmarkt verdrongen; ◦ Anderen worden tewerkgesteld aan de rand van de arbeidsmarkt; ◦ Veel werkgevers schrikken er nog steeds van terug om laaggeschoolden, migranten, kansarmen tewerk te stellen; ◦ Laaggeschooldheid en weinig geschoolden vormen een nadeel bij mogelijke tewerkstelling; ◦ Nood aan begeleiding vormt voor sommige werknemers een drempel om risicogroepen in dienst te nemen. ◦ Bij sommige personen is er nood aan tolken.

12

13


Download ppt "Sanne Deweerdt 1BaSWA  Waar? Zorghotel Heilig Hart te Kortrijk  Wat? Introductie nieuw personeel optimaliseren  Hoe? Via powerpoint  Wie? Nieuw poetspersoneel."

Verwante presentaties


Ads door Google