De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Onrust en gevechten in Syrië

Verwante presentaties


Presentatie over: "Onrust en gevechten in Syrië"— Transcript van de presentatie:

1

2 Onrust en gevechten in Syrië
Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Uit cijfers van de VN van september 2013 blijkt dat binnen Syrië meer dan 7 miljoen mensen hulp nodig hebben. Ruim 2 miljoen Syrische mensen zijn het land ontvlucht naar Irak, Jordanië, Libanon, Turkije en Noord-Afrika Huis en haard hebben ze moeten verlaten en ze komen aan met dat wat ze kunnen dragen. REUTERS/Stringer

3 De nood is hoog In Syrië zelf en in Libanon, Jordanië & Irak bieden Dorcas, Tear en ZOA hulp aan de vluchtelingen. In 3 informele tentenkampen bij Zahle in de Bekaa vallei in Libanon bieden we hulp aan ongeregistreerde vluchtelingen: voedselpakketten, medische hulp en onderwijs. Nood neemt toe! De VN vermindert per 1 oktober jl. de voedselhulp door tekort aan fondsen. Zowel binnen als buiten Syrië is er dringend behoefte aan voedsel, drinkwater, kook- en slaapspullen, kleding, babyverzorgingsartikelen, tijdelijke huisvesting en toiletten. REUTERS/Murad Sezer

4 Hulp aan Syrische vluchtelingen
Dorcas, Tear en ZOA hebben in het afgelopen jaar zowel in Syrië als in Jordanië en Libanon duizenden mensen geholpen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met lokale organisaties & kerken. Een truck vol met matrassen wacht om uitgeladen te worden.

5 Dorcas, Tear en ZOA helpen
met het uitdelen van basisvoedselpakketten door kerken in Syrië. met het uitdelen van hygiënepakketten. getraumatiseerde vrouwen bij het verwerken van trauma’s. bij het verzorgen van onderdak. met scholen voor kinderen in kampen. Een hygiënepakket bevat onder andere zeep, wasmiddel, afwasmiddel en tandpasta.

6 Dorcas, Tear en ZOA helpen
met activiteiten door kerken georganiseerd voor de kinderen met een mobiele operatie faciliteit in Homs, Syrië. bij opbouw van tenten voor mobiele medische teams, onderwijs en hygiëne bewustwordingssessies in Libanon. Een hygiënepakket bevat onder andere zeep, wasmiddel, afwasmiddel en tandpasta.

7 Wilt u bidden voor … … de situatie in Syrië. Bid voor een einde aan de burgeroorlog. … de Syrische vluchtelingen. Veel van hen hebben alles achter moeten laten. … veiligheid van de hulpverleners van Dorcas, Tear en ZOA in Syrië, Jordanië en Libanon.. … de veiligheid van de christenen en de kerken in Syrië.

8 Mogen Syrische vluchtelingen rekenen op uw hulp?
Hartelijk bedankt!

9 Meer informatie Meer informatie vindt u op:


Download ppt "Onrust en gevechten in Syrië"

Verwante presentaties


Ads door Google