De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en."— Transcript van de presentatie:

1

2 Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en ZOA geven noodhulp aan vluchtelingen uit Syrië en Libanon. Ruim twee jaar geleden begon de massale opstand tegen president Bashar al-Assad. Geweld en onrust in het land hebben al meer dan levens geëist en 7 miljoen mensen zijn op de vlucht voor het geweld en hebben hulp nodig.

3 Onrust en gevechten in Syrië
Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Uit cijfers van de VN van maart 2013 blijkt dat binnen Syrië 7 miljoen mensen hulp nodig hebben. 1,5 miljoen Syrische mensen zijn het land ontvlucht naar Irak, Jordanië, Libanon, Turkije en Noord-Afrika Huis en haard hebben ze moeten verlaten en ze komen aan met dat wat ze kunnen dragen. REUTERS/Stringer

4 De nood is hoog In Syrië zelf en in de provincies Mafraq en Irbid in Jordanië net over de grens met Syrië bieden Dorcas, Tear en ZOA hulp aan de vluchtelingen. Bijna 80% van hen die de grens over vluchten zijn vrouwen en kinderen. Maandelijks arriveren er 200 tot 250 gevluchte gezinnen. Zowel binnen als buiten Syrië is er dringend behoefte aan voedsel, drinkwater, kook- en slaapspullen, kleding, babyverzorgingsartikelen, tijdelijke huisvesting en toiletten. REUTERS/Murad Sezer

5 Hulp aan Syrische vluchtelingen
Dorcas, Tear en ZOA hebben in het afgelopen jaar zowel in Syrië als in Jordanië mensen geholpen door ontheemde gezinnen in Syrië en vluchtelingen in Jordanië te voorzien in hun eerste levensbehoeften. 516 families (2.569 personen) ontvingen een slaap- en kookpakket. In samenwerking met plaatselijke kerken ontvingen 385 families (2116 personen) een pakket met slaap- en kookspullen. Ook kregen 250 families één of meerdere voedselpakketten (in totaal 369 pakketten) Aantekening door Tear (Mirjam); Wie zijn deze 470 gezinnen. Zijn hier ook het aantal gezinnen in opgenomen die Tear ondersteund. Een truck vol met matrassen wacht om uitgeladen te worden.

6 Dorcas, Tear en ZOA helpen
Getraumatiseerde vrouwen bij het verwerken van trauma’s. Met het uitdelen van basisvoedselpakketen. Met het uitdelen van hygiënepaketten Bij het verzorgen van onderdak Een hygiënepakket bevat onder andere zeep, wasmiddel, afwasmiddel en tandpasta.

7 Dorcas, Tear en ZOA helpen
Met activiteiten door kerken georganiseerd voor de kinderen Bij een mobiele operatie faciliteit in Homs, Syrië. Bij opbouw van tenten voor mobiele medische teams, onderwijs en hygiëne bewustwordingssessies in Libanon. Een hygiënepakket bevat onder andere zeep, wasmiddel, afwasmiddel en tandpasta.

8 Wilt u bidden voor … … de situatie in Syrië. Bid voor een einde aan de burgeroorlog. … de Syrische vluchtelingen. Veel van hen hebben alles achter moeten laten. … veiligheid van de hulpverleners van Dorcas, Tear en ZOA in Syrië en Jordanië.

9 Mogen Syrische vluchtelingen rekenen op uw hulp?
Hartelijk bedankt!

10 Meer informatie Meer informatie vindt u op:


Download ppt "Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en."

Verwante presentaties


Ads door Google