De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en."— Transcript van de presentatie:

1

2 Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en ZOA geven noodhulp in Syrië. Hier begon ruim twee jaar geleden de massale opstand tegen president Bashar al-Assad. Geweld en onrust in het land heeft al meer dan levens geëist. Meer dan 1 miljoen mensen zijn op de vlucht voor het geweld.

3 Onrust en gevechten in Syrië
Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Uit cijfers van de VN van maart 2013 blijkt dat binnen Syrië vier miljoen mensen hulp nodig hebben Eén miljoen Syrische mensen zijn het land ontvlucht naar Irak, Jordanië, Libanon, Turkije en Noord-Afrika Huis en haard hebben ze moeten verlaten en ze komen aan met dat wat ze kunnen dragen. De nood is hoog! REUTERS/Stringer

4 De nood is hoog In de provincie Mafraq en Irbid in Jordanië net over de grens met Syrië bieden Dorcas, Tear en ZOA hulp aan de vluchtelingen. Bijna 80% van hen zijn vrouwen en kinderen. Maandelijks arriveren er 200 tot 250 gevluchte gezinnen. Zowel binnen als buiten Syrië is er dringend behoefte aan voedsel, drinkwater, kook- en slaapspullen, kleding, babyverzorgingsartikelen, tijdelijke huisvesting en toiletten. REUTERS/Murad Sezer

5 Hulp aan Syrische vluchtelingen
Dorcas, Tear en ZOA hebben in het afgelopen jaar zowel in Syrië als in Jordanië mensen geholpen door ontheemde gezinnen in Syrië en vluchtelingen in Jordanië te voorzien in hun eerste levensbehoeften. 470 gezinnen ontvingen via plaatselijke kerken maaltijden en goederen die ze nodig hadden. Een truck vol met matrassen wacht om uitgeladen te worden.

6 Dorcas, Tear en ZOA helpen
Getraumatiseerde vrouwen bij het verwerken van trauma’s. Met het uitdelen van basisvoedselpakketen. Bij het verzorgen van onderdak Met activiteiten door kerken georganiseerd voor de kinderen

7 Wilt u bidden voor … … de situatie in Syrië. Bid voor een einde aan de burgeroorlog. … de Syrische vluchtelingen. Veel van hen hebben alles achter moeten laten. … de hulp die Dorcas, Tear en ZOA, dat deze ondersteuning de getroffen mensen mag bereiken.

8 Mogen Syrische vluchtelingen rekenen op uw hulp?
Hartelijk dank!

9 Meer informatie Meer informatie vindt u op:


Download ppt "Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en."

Verwante presentaties


Ads door Google