De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In actie voor de allerarmsten

Verwante presentaties


Presentatie over: "In actie voor de allerarmsten"— Transcript van de presentatie:

1 In actie voor de allerarmsten
Dorcas Kledingactie In actie voor de allerarmsten

2 In actie voor de allerarmsten
Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en werkt samen met lokale partnerorganisaties aan de ontwikkeling van mensen en hun gemeenschappen. Dorcas is een christelijke organisatie die zich laat inspireren door Mattheüs 25:31-46 uit de Bijbel en wil zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van tienduizenden actieve vrijwilligers en donateurs ondersteunen we structureel 154 projecten in 17 landen. Ook bij noodsituaties komen we in actie.

3 Mattheüs 25:35,36 ‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken, ik was een vreemdeling en jullie namen mij op, ik was naakt en jullie kleedden mij, ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’

4 Dorcas Kledingactie Ieder voorjaar organiseert Dorcas een grote kledingactie voor de allerarmsten. Op ruim zeventig locaties in het land zamelen vrijwilligers kleding, schoenen en huishoudlinnen in waarmee mensen in Oost-Europa geholpen worden.

5 Kleding op transport In vorige jaren zijn ruim 150 transporten met hulpgoederen verzonden naar onder meer Moldavië, Oekraïne, Albanië en Roemenië.

6 Wie zijn de ontvangers? De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, en naar (wees)kinderen, gehandicapten en chronisch zieken – de kwetsbaren in de samenleving.

7 Hoe werkt het? Dorcas deelt de ingezamelde kleding gratis uit aan de allerarmsten in de projectlanden. Wij werken daar via lokale partners (kerken en organisaties) zodat wij er zeker van zijn dat de kleding terechtkomt bij de mensen die dat het hardst nodig hebben.

8 Hartelijk dank voor uw bijdrage!
Helpt u mee? Hartelijk dank voor uw bijdrage!


Download ppt "In actie voor de allerarmsten"

Verwante presentaties


Ads door Google