De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.dorcas.nl Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.dorcas.nl Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika."— Transcript van de presentatie:

1 www.dorcas.nl Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika

2 www.dorcas.nl Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en werkt samen met lokale partnerorganisaties aan de ontwikkeling van mensen en hun gemeenschappen. In actie voor de allerarmsten Dorcas is een christelijke organisatie en laat zich inspireren door Mattheüs 25:31-46 uit de Bijbel: zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van tienduizenden actieve vrijwilligers en donateurs ondersteunen we structureel 177 projecten in 17 landen. Ook bij noodsituaties komen we in actie.

3 www.dorcas.nl Mattheüs 25: 35 en 36 ‘Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op, ik was naakt, en jullie kleedden mij. Ik was ziek en jullie bezochten mij, ik zat gevangen en jullie kwamen naar mij toe.’

4 www.dorcas.nl Thuiszorg en zorg voor wezen in het Ngaka Modiri Molema-district 45 procent van de bevolking in dit district leeft onder de armoedegrens. 28 procent is besmet met hiv. Drugs- en alcoholmisbruik en seksueel risicogedrag zijn aan de orde van de dag. Weinig mensen laten zich testen op hiv/aids  door de armoede kunnen ze zich geen medicijnen en goede voeding veroorloven.

5 www.dorcas.nl Dorcas komt in actie Dorcas ondersteunt de partnerorganisatie Tlamalang-thuiszorg, die jaarlijks achthonderd hiv/aidspatiënten ondersteunt en hen helpt hun situatie te accepteren. (Wees)kinderen worden geholpen door hun onderwijs, eten en psychische-sociale steun te bieden. Er is ook aandacht voor sport en spel.

6 www.dorcas.nl Helpt u mee? Dorcas wil de levens- omstandigheden van de mensen verbeteren en hun hoop op een betere toekomst geven. Helpt u mee? Kijk op www.dorcas.nlwww.dorcas.nl voor meer informatie.

7 www.dorcas.nl Kom ook in actie voor de allerarmsten! Kijk op www.dorcas.nl.


Download ppt "Www.dorcas.nl Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika."

Verwante presentaties


Ads door Google