De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.dorcas.nl DORCAS VOEDSELACTIE 2014. www.dorcas.nl Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en werkt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.dorcas.nl DORCAS VOEDSELACTIE 2014. www.dorcas.nl Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en werkt."— Transcript van de presentatie:

1 www.dorcas.nl DORCAS VOEDSELACTIE 2014

2 www.dorcas.nl Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en werkt samen met lokale partnerorganisaties aan de ontwikkeling van mensen en hun gemeenschappen. Dorcas is een christelijke organisatie die laat zich inspireren door Mattheüs 25:31-46 uit de Bijbel: zorgen voor de armen en verdrukten. Met de hulp van duizenden actieve vrijwilligers en donateurs ondersteunt Dorcas 154 projecten in 17 landen. Dorcas komt ook in actie bij noodsituaties. In actie voor de allerarmsten

3 www.dorcas.nl Geschiedenis van Dorcas 1980 Opgericht door Dirk Jan Groot in Andijk. Dorcas is ontstaan uit de Christelijke Stichting voor Hulp aan Gewetens- vervolgden (CSHG). Deze stichting zette zich in voor christenen die om hun geloof vervolgd werden. Nu Dorcas is een internationale organisatie, vooral actief in Oost- Europa en Afrika. Ondersteunt de armen en kwetsbaren ongeacht nationaliteit, ras, geloof of politieke overtuiging.

4 www.dorcas.nl De naam ‘Dorcas’ De hulporganisatie Dorcas ontleent haar naam aan een van de eerste christenen, de vrouw Dorcas uit Joppe. Handelingen 9:36 zegt over haar: ‘ze deed veel goeds voor anderen en gaf vaak aalmoezen’. Deze vrouw is de inspiratiebron voor de focus en de werkwijze van Dorcas.

5 www.dorcas.nl Voedselhulp in de Hoorn van Afrika. WANT IK HAD HONGER EN JULLIE GAVEN MIJ TE ETEN

6 www.dorcas.nl Een voedsel- of verzorgingspakket vult de dagelijkse levensbehoeften aan.

7 www.dorcas.nl Sociale zorg voor een gezin in Roemenië.

8 www.dorcas.nl Noodhulp in vluchtelingenkamp.

9 www.dorcas.nl Noodhulp vluchtelingen Noord-Irak.

10 www.dorcas.nl

11 Doe een boodschapje extra.

12 www.dorcas.nl Duizenden vrijwilligers.

13 www.dorcas.nl Sorteren voedselpakketten.

14 www.dorcas.nl Van regiodepot naar Oost Europa.

15 www.dorcas.nl Transport naar de bestemmingen.

16 www.dorcas.nl Voedselzekerheid, hoe? Uw gift gaat naar onze voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen leren in hun eigen onderhoud te voorzien. Voedselzekerheid wordt vergroot door het stimuleren van duurzame productie, onder andere door training en onderwijs op het gebied van landbouw.

17 www.dorcas.nl Doet u mee? Kijk op www.dorcasvoedselactie.nl voor de actielocaties en de webshop!


Download ppt "Www.dorcas.nl DORCAS VOEDSELACTIE 2014. www.dorcas.nl Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en werkt."

Verwante presentaties


Ads door Google