De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Actief Burgerschap Plan Nederland. Wat is Plan? in 1937 opgericht door de journalist John Langdon Davies om in de Spaanse Burgeroorlog dakloze en weeskinderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Actief Burgerschap Plan Nederland. Wat is Plan? in 1937 opgericht door de journalist John Langdon Davies om in de Spaanse Burgeroorlog dakloze en weeskinderen."— Transcript van de presentatie:

1 Actief Burgerschap Plan Nederland

2

3 Wat is Plan? in 1937 opgericht door de journalist John Langdon Davies om in de Spaanse Burgeroorlog dakloze en weeskinderen te helpen. Plan werkt aan duurzame verbetering van de levensomstandigheden van kinderen in ontwikkelingslanden. Plan is een kinderrechtenorganisatie en werkt op grond van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind en heeft speciaal aandacht voor meisjes. 7.600 mensen (85 in NL) en 50.000 vrijwilligers (350 in NL) werken aan ontwikkelingssamenwerking.

4

5 Wat doet Plan? Plan werkt met 7 thema’s die direct invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen: > Kinderrechten > Kindbescherming > Onderwijs > Gezondheidszorg > Voeding en voedselproductie > Veilig drinkwater en sanitatie > Klimaat Fondsenwerving, kind- en projectsponsoring, subsidie, donaties > In 17 landen, bij bedrijven, burgers en overheid Besteding aan de doelstelling > Aan kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, samen met de mensen die er wonen.

6

7 Child Centered Community Development - CCCD Een hoofdrol voor kinderen want kinderen: Leren snel, zijn krachtig Weten wat zij nodig hebben Veranderen Werkwijze: Spelen met kinderen, luisteren, vertrouwen geven en krijgen Volwassenen erbij betrekken Rekening houden met tradities en gebruiken Traag proces Het beste van alles: Hoop en kansen in plaats van armoede

8

9 Actief Burgerschap Plan Nederland Educatie & Participatie: Kinderen & jongeren Landelijk Vrijwilligersnetwerk Volgens het Plan Nu principe Onderdeel van MVO beleid: Inzet van medewerkers als vrijwilliger

10

11 Meerwaarde Vrijwilligers Plan Nederland Bijdrage aan belangrijke doelen van de organisatie; versterken naamsbekendheid, imago, relatiebeheer en fondsenwerving Objectieve dragers van de boodschap van de organisatie. Uitvoering activiteiten dankzij vrijwilligersinzet haalbaar (Onvoldoende personeelscapaciteit & financiële middelen) Vrijwilligers vormen een belangrijke schakel in het opbouwen van duurzame relaties met de achterban en in het vergroten van het draagvlak van onze organisatie. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de missie en visie van de organisatie en vormen een bron van informatie.

12

13 Vrijwilligersnetwerk Plan Nu Principe Het Plan Nu principe houdt rekening met de eigen motivaties, wensen en achtergronden van iedere vrijwilliger Plan Direct Direct in actie komen Plan Mee Meedoen met een gepland evenement Plan Zelf Zelf een evenement of actie starten

14

15

16 Dank voor uw aandacht! www.plannederland.nl


Download ppt "Actief Burgerschap Plan Nederland. Wat is Plan? in 1937 opgericht door de journalist John Langdon Davies om in de Spaanse Burgeroorlog dakloze en weeskinderen."

Verwante presentaties


Ads door Google