De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20."— Transcript van de presentatie:

1

2 Juni 2013 Woord van Leven

3 "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20

4 Aan de hand van voorbeelden maakt de apostel Petrus aan de eerste christenen duidelijk wat het evangelie betekent in de praktijk. Hij denkt daarbij heel concreet aan de omstandigheden waarin de christenen leven.

5 Er waren slaven die zich bekeerd hadden tot het geloof, maar leden onder onrechtvaardige mishandelingen.

6 Er waren anderen die te lijden hadden onder onbegrip.

7 "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20

8 Petrus geeft deze christenen de raad om in zulke omstandigheden niet toe te geven aan impulsieve reacties, maar om de gedragslijn van Jezus te volgen.

9 Hij spoort hen aan om te antwoorden met liefde en in alle moeilijkheden een genade te zien, gelegenheden die God toelaat

10 en die ons de mogelijkheid geven om van een echt christelijke geest te getuigen en ook anderen tot Christus te brengen.

11 Je zou kunnen denken dat deze houding getuigt van meegaandheid of van onderdanigheid. Dat het een houding is die passief maakt in de strijd tegen ongerechtigheid, of er alleen maar toe dient om ons geweten in slaap te sussen.

12 Maar zo is het niet. Als Jezus ons vraagt lief te hebben wie ons slecht behandelt, dan is dat niet omdat Hij ons ongevoelig wil maken voor onrechtvaardigheid. Integendeel!

13 Hij doet dat omdat Hij juist een werkelijk rechtvaardige maatschappij wil opbouwen. Maar dat is alleen mogelijk door een geest van liefde te verspreiden en zelf als eerste lief te hebben.

14 "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20

15 Wat vraagt het Woord van leven deze maand concreet van ons?

16 Ook wij ervaren in onze tijd allerlei vormen van onbegrip en onrecht, bijvoorbeeld achteloosheid, onbeleefdheid, een negatief oordeel, ondankbaarheid, beledigingen, of zelfs zwaar onrecht.

17 Ook voor ons geldt dat we bij al die gelegenheden kunnen getuigen van de liefde die Jezus van ons vraagt voor iedereen, ook voor wie ons slecht behandelt.

18 Natuurlijk is het juist om voor waarheid en rechtvaardigheid op te komen. Maar het Woord van leven van deze maand wil dat wij nooit vergeten dat het onze eerste plicht is om de ander lief te hebben. Dat betekent dat we die nieuwe mentaliteit van het evangelie moeten hebben: begrip, openheid, barmhartigheid, een houding die Jezus ook tegenover ons heeft gehad.

19 Dan kunnen we opkomen voor ons gelijk, maar zonder ooit een relatie te verbreken en zonder toe te geven aan gevoelens van haat en wraakzucht.

20 Wanneer we zo handelen zijn we als instrumenten van de liefde van Jezus en zullen we in staat zijn God aan onze medemens door te geven.

21 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), Geschreven in Mei 1990 www.focolare.nl Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: www.focolare.org Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20


Download ppt "Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20."

Verwante presentaties


Ads door Google