De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord van Leven Februari 2009.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord van Leven Februari 2009."— Transcript van de presentatie:

1 Woord van Leven Februari 2009

2 “Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn.” Lucas 14,26

3 Met deze woorden stelt Jezus ongehoord radicale eisen.
Wat zegje daarvan?  Met deze woorden stelt Jezus ongehoord radicale eisen.

4 Maar Hij heeft toch gezegd dat het huwelijk onontbindbaar is en Hij heeft ons toch opgedragen iedereen lief te hebben, dus zeker onze ouders? Diezelfde Jezus vraagt je nu om alle mooie menselijke gevoelens naar de tweede plaats te schuiven, mochten ze de rechtstreekse liefde tot Hem in de weg staan. Alleen God kan zoiets vragen.

5 Jezus rukt de mensen los van hun natuurlijke manier van leven
Jezus rukt de mensen los van hun natuurlijke manier van leven. Hij wil dat ze op de eerste plaats verbonden zijn met Hem, om op aarde de broederschap van alle mensen te verwezenlijken.

6 Wanneer Hij een obstakel tegenkomt voor dit plan, 'kapt' Hij en spreekt in het evangelie van een 'zwaard', een geestelijk 'zwaard' wel te verstaan.

7 Wie Hem niet méér weet lief te hebben dan zijn eigen moeder, zijn man of vrouw of zijn eigen leven, noemt Hij 'dood‘.

8 "Laat de doden hun doden begraven“.
Weet je nog van die man die aan Jezus vroeg om zijn vader te mogen begraven voordat hij Jezus zou volgen? Jezus antwoordde: "Laat de doden hun doden begraven“. Misschien schrik je wel bij het horen van zulke hoge eisen. Misschien heb je gedacht dat je die woorden van Jezus moet zien tegen de achtergrond van zijn tijd, of dat ze bestemd zijn voor wie Hem op een bijzondere manier wil volgen.

9 Maar dan vergis je je. Deze woorden gelden voor iedere tijd, ook voor die van nu. En ze gelden voor alle christenen, ook voor jou. In de huidige tijd kunnen zich heel wat gelegenheden voordoen om deze uitnodiging van Christus in praktijk te brengen.

10 Is er in jouw familie iemand die tegen het christendom is
Is er in jouw familie iemand die tegen het christendom is? Jezus wil dat je van Hem getuigt met je leven en op een geschikt moment ook met je woorden, ook al loop je de kans te worden uitgelachen of dat er praatjes over je komen.

11 Verwacht je een kind en vraagt je man je om de zwangerschap af te breken? Gehoorzaam aan God en niet aan de mensen.

12 Wil iemand je introduceren in een gezelschap van mensen met twijfelachtige of zelfs verkeerde bedoelingen? Ga er niet op in.

13 Is er onder je vrienden iemand die je voorstelt geld aan te nemen waar een luchtje aan zit?
Blijf eerlijk.

14 Wil de hele familie je meetrekken in een gemakzuchtig leventje
Wil de hele familie je meetrekken in een gemakzuchtig leventje? Kap daarmee, zodat er tussen Christus en jou geen afstand ontstaat.

15 “Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn.” Lucas 14,26

16 Kom je uit een niet-gelovig gezin en heeft jouw bekering tot Christus verwijdering veroorzaakt? Maak je niet ongerust. Dat is een gevolg van het evangelie. Offer God dit gevoel van verscheurdheid ten gunste van degenen die je liefhebt, maar geef niet op.

17 Heeft Christus je op een bijzondere manier geroepen en is nu het moment gekomen dat Hij van je vraagt vader en moeder te verlaten of het misschien uit te maken met je vriend of vriendin? Voer je keuze uit. Zonder strijd geen overwinning.

18 'Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn Lucas 14,26

19 " ... ja zelfs met zijn eigen leven”
Monsignor Romero, El Salvador Padre Pino Puglisi, Italia Padre Ragheed, Irak " ... ja zelfs met zijn eigen leven” Wordt in jouw land het geloof vervolgd en brengt jouw getuigenis voor Christus je leven in gevaar? Wees moedig. Soms kan ons geloof ook dit van ons vragen. De tijd van de martelaren is in de Kerk nooit helemaal voorbij.

20 Als je bewust christen wilt zijn, komt ieder van ons in zijn leven op een gegeven moment voor de keuze tussen Christus en al het andere. Ook voor jou komt dit moment.

21 Niet bang zijn. Niet bang zijn voor je leven
Niet bang zijn. Niet bang zijn voor je leven. Beter het te verliezen voor God dan het niet meer terug te vinden. Het andere Leven is een werkelijkheid.

22 En niet ongerust zijn over je familie en vrienden. God houdt van hen
En niet ongerust zijn over je familie en vrienden. God houdt van hen. Als jij ze weet achter te laten voor Hem, zal Hij op een dag zelf bij hen komen en hen roepen met de krachtige woorden van zijn liefde. Dan zul jij hen helpen om samen met jou echte leerlingen van Christus te worden.

23 “Parola di Vita”, pubblicazione mensile del Movimento dei Focolari.
“Wie mij volgt, maar niet breekt met zijn vader en moeder en vrouw en kinderen en broers en zusters, ja zelfs met zijn eigen leven, kan niet mijn leerling zijn .” “Parola di Vita”, pubblicazione mensile del Movimento dei Focolari. Testo di: Chiara Lubich, ottobre Grafica di Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia - Italia)


Download ppt "Woord van Leven Februari 2009."

Verwante presentaties


Ads door Google