De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord van Leven Mei 2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord van Leven Mei 2013."— Transcript van de presentatie:

1 Woord van Leven Mei 2013

2 "Geef, dan zal je gegeven worden; een goede, stevig aangedrukte, goed geschudde en overvolle maat zal je worden toebedeeld.” (Lucas 6,38)

3 Is het je nooit overkomen dat je van een vriend een geschenk kreeg en dat je graag iets terug wilde doen?

4 Niet omdat je je daartoe verplicht voelde, maar uit erkentelijkheid
Niet omdat je je daartoe verplicht voelde, maar uit erkentelijkheid? Ik neem aan van wel.

5 Maar als dat jóu al overkomt, dan zal dat bij God echt niet minder zijn. Want Hij is liefde..

6 Hij beloont altijd ieder geschenk dat wij in zijn naam aan anderen geven. Mensen die als christenen leven ervaren dat vaak. En iedere keer is het weer een verrassing.

7 Aan de vindingrijkheid van God raak je nooit gewend
Aan de vindingrijkheid van God raak je nooit gewend. Ik zou je duizenden voorbeelden kunnen geven en er een boek over kunnen schrijven.

8 Dan zou je zien hoe waar dat beeld is van “een goede, stevig aangedrukte, goed geschudde en overvolle maat” en hoe overvloedig God je beloont.

9 Het was al laat geworden
Het was al laat geworden. In hun flatje zeiden enkele meisjes, die samen het evangelie wilden beleven, elkaar welterusten.

10 Toen ging de bel. Wie zou dat zijn, zo laat nog
Toen ging de bel. Wie zou dat zijn, zo laat nog? Er stond een man voor de deur, helemaal in paniek. Wanhopig vertelde hij dat hij de volgende dag met zijn gezin uit huis zou worden gezet, omdat hij de huur niet kon betalen.

11 Zonder verder na te denken gaven ze alles aan die man.
De meisjes keken elkaar  aan, en zonder verder iets te zeggen deden ze het laatje open waarin ze het geld bewaarden voor de rekeningen van gas, licht en telefoon. Zonder verder na te denken gaven ze alles aan die man.

12 Iemand anders zou wel voor hen zorgen.

13 Al vroeg in de morgen rinkelde de telefoon.
“Ik kom eraan met de taxi”, hoorden ze dezelfde man zeggen. Verbaasd over dat dure vervoermiddel wachtten de meisjes zijn komst af.

14 Op zijn gezicht was te lezen dat er iets was veranderd
Op zijn gezicht was te lezen dat er iets was veranderd. “Gisteravond was ik nog maar net thuis, toen ik hoorde dat ik een erfenis heb gekregen. Mijn hart zei me dat ik jullie de helft moest geven”. Het was precies het dubbele van wat ze zo edelmoedig hadden weggegeven.

15 "Geef, dan zal je gegeven worden; een goede, stevig aangedrukte, goed geschudde en overvolle maat zal je worden toebedeeld.” (Lucas 6,38)

16 Doe het niet om resultaat te zien, maar omdat je God liefhebt.
Heb jij dat ook wel eens ervaren? Zo niet, denk er dan aan dat een geschenk belangeloos moet zijn. Je moet niet verwachten iets terug te krijgen. Probeer het. Doe het niet om resultaat te zien, maar omdat je God liefhebt.

17 Je zult misschien zeggen dat je niets te geven hebt. Dat is niet waar.
We hebben zo veel te geven: onze vrije tijd, ons hart, onze glimlach, goede raad, kennis, innerlijke vrede,

18 Misschien vraag je je nu wel af aan wie je dan wel moet geven.
Kijk om je heen. Ben je die zieke in het ziekenhuis niet vergeten, die oude vrouw die altijd alleen is, die verdrietige klasgenoot die is blijven zitten, die jonge werkeloze die altijd somber is, je broertje die hulp nodig heeft, die man die in de gevangenis zit, die stagiaire die zo onhandig is? In hen wacht Christus op jou.

19 Handel als christen, volgens die nieuwe mentaliteit waar het evangelie vol is. Dat is het tegendeel van bezorgdheid en op jezelf gericht zijn.

20 Zoek je zekerheid niet langer in de goederen van deze aarde, maar vertrouw op God! Daaruit blijkt jouw geloof in Hem. En je geloof zal bevestigd worden door vele kleine wondertjes waarmee Hij jouw geven beloont.

21 Natuurlijk handelt God niet zo om jou of ons materieel rijker te maken
Natuurlijk handelt God niet zo om jou of ons materieel rijker te maken. Hij doet dat met de bedoeling dat ook anderen, bij het zien van die wondertjes hetzelfde gaan doen.

22 Hij doet dat omdat we dan nog meer kunnen geven en als echte beheerders van de goederen van God alles laten circuleren. Dan kan net als van de eerste christenen in Jeruzalem ook van ons gezegd worden dat niemand onder hen gebrek lijdt (vgl.Hand 4,34).

23 Denk je niet dat je zo bijdraagt aan de sociale revolutie waar deze wereld op wacht?

24 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging.
"Geef, dan zal je gegeven worden.” Jezus dacht op de eerste plaats zeker aan de beloning die we in de hemel zullen ontvangen. Maar wat hier op aarde gebeurt, is al een voorproefje van die hemel. En een garantie. “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Tekst geschreven in juni 1978 Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Per informazioni Questo PPS, in diverse lingue, è pubblicato su


Download ppt "Woord van Leven Mei 2013."

Verwante presentaties


Ads door Google