De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Infosessie Bestek Werkplekleren 7 mei 2012. Beleid VDAB Beheersovereenkomst  Jaarlijks ondernemingsplan 2012 Realiseren van maatgerichte opleidingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Infosessie Bestek Werkplekleren 7 mei 2012. Beleid VDAB Beheersovereenkomst  Jaarlijks ondernemingsplan 2012 Realiseren van maatgerichte opleidingen."— Transcript van de presentatie:

1 Infosessie Bestek Werkplekleren 7 mei 2012

2 Beleid VDAB Beheersovereenkomst  Jaarlijks ondernemingsplan 2012 Realiseren van maatgerichte opleidingen in projectvorm in functie van punctuele en algemene vragen op de arbeidsmarkt (DS 15). Efficiëntie nastreven bij het versterken van competenties en investeren in acties op de werkplek (DS 16). Partnerschappen versterken op het terrein van vorming, onderwijs en beroepsopleiding (DS 19).

3 Omschrijving WERKPLEKLEREN Werkplekleren is gericht op het aanleren en toepassen van algemene, arbeids- en beroepsgerichte competenties in een arbeidssituatie die een leeromgeving is. Hoe kan VDAB een bedrijf ondersteunen in het opleiden van nieuwe medewerkers (werkzoekenden)?

4 Samenwerken met GESLOTEN BEURS Snel, flexibel, vorm past zich op maat van de vraag (van IBO tot integraal werkplekleren). 1.Erkenning van uw opleiding. Instructeur, infrastructuur, didactisch materiaal kunnen onderdeel uitmaken van de samenwerking.Erkenning 2. VDAB geeft in house een opleiding aangepast aan de behoefte van de openstaande vacatures. 3. VDAB geeft zelf een deel van de opleiding of besteedt een deel uit. 4. …… Doel = DUURZAME TEWERKSTELLING

5 Samenwerken met GESLOTEN BEURS Wat verwachten wij van u -Kwaliteitscriteria voor instructeur, infrastructuur en didactisch materiaal - werkpostfiche werkpostfiche -Een minimum aan overleg (kwalimon) en administratie (aanwezigheidslijst, competentiefiche, werkpostfiche) -De selectie van de cursisten gebeurt in samenspraak -Opleiding is gratis voor werkzoekende cursisten -Tevredenheidsmeting bij de cursisten door VDAB -Tewerkstelling na opleiding is minimum 70%

6 Samenwerken met GESLOTEN BEURS Andere instanties die mogelijkheden bieden tot financiering -KMO-portefeuilleKMO-portefeuille -OpleidingsfondsenOpleidingsfondsen -ErvaringsfondsErvaringsfonds -Doelgroepvermindering voor mentorsDoelgroepvermindering voor mentors -DiversiteitsplanDiversiteitsplan -ESF-AgentschapESF-Agentschap -Stad Antwerpen (in samenwerking met VDAB) -Vlaamse overheidVlaamse overheid -Provincie AntwerpenProvincie Antwerpen -… Interesse in samenwerking? Annemarie.Moerman@VDAB.beAnnemarie.Moerman@VDAB.be

7 Bestek WERKPLEKLEREN Via het bestek werkplekleren is het mogelijk bepaalde onkosten, verbonden aan het geven van opleiding terugbetaald te krijgen van VDAB. Het doel is NIET om IBO’s te betalen of om opleidingen volledig door VDAB te laten betalen. Het budget van VDAB blijft beperkt! Dezelfde voorwaarden als bij een project met gesloten beurs: kwaliteitscriteria, overleg en administratie, selectie kandidaten in samenspraak, gratis voor werkzoekenden, tevredenheidsmeting en minimum 70% tewerkstelling.

8 Bestek WERKPLEKLEREN 1 ste RONDE: Stel u kandidaat Uitsluitingscriteria: voorwaarden om deel te nemen -Vul het inschrijvingsformulier in en lever de statuten aaninschrijvingsformulier -Vul de verklaring op eer in dat uw bedrijf zich niet in en uitsluitingspositie bevindt (KB 8-1-1996 art. 69) uitsluitingspositie -VDAB vraagt uw RSZ-attest op (voor Belgische bedrijven) Selectiecriteria -Technische bekwaamheid: kernactiviteit en structuur van het bedrijf -CV van mogelijke instructeurs -Werkpostfiche voor de infrastructuur, de werktuigen en de technische uitrusting die u zal inzetten voor de opleidingWerkpostfiche -Gelijkaardig presteerde diensten: competentieversterking binnen uw bedrijf -Kwaliteitsborging en verklaring veiligheid en welzijn.Kwaliteitsborgingverklaring veiligheid en welzijn

9 Bestek WERKPLEKLEREN 2 ste RONDE: Dien een projectvoorstel in Voorwaarden waaraan het voorstel moet voldoen De opleiding leidt naar een knelpuntberoep De opleiding is efficiënt en economisch verantwoord Minstens 1 openstaande vacature bij het bedrijf Minimum aan administratieve verplichtingen Kandidaten worden in overleg geselecteerd Maak het opleidingsvoorstel concreet.concreet Een mini-bestek volgt indien uw kandidaatstelling in orde is. Na het indienen van een projectvoorstel, wordt u uitgenodigd voor onderhandelingsoverleg.

10 Bestek WERKPLEKLEREN Timing 1 ste Ronde - Kandidaatstelling – voor 31 mei 2012 3 exemplaren waarvan 1 “ORIGINEEL” onder gesloten omslag “NIET OPENEN” “INSCHRJVING KANDIDAAT NUMMER 2012-20075” “OPENING VAN DE KANDIDATUREN: 31 MEI 2012” 2 DE Ronde – Projectvoorstel indienen – na 18 juni 2012 / voor 9 juli 2012 Mini-bestek volgt indien uw kandidaatstelling in orde is. Projectvoorstellen bij VDAB voor 9 juli 2012. Onderhandelingen in de maand juli / augustus.

11 Bestek WERKPLEKLEREN Vragen? Tot en met 21 mei via ANT_OPROEPCEL@VDAB.beANT_OPROEPCEL@VDAB.be Antwoorden Op http://partners.vdab.be/tendering/werkplekleren_antwerpen/index.shtml http://partners.vdab.be/tendering/werkplekleren_antwerpen/index.shtml Achtergrondinformatie http://www.iedereencoach.be/ http://vdab.be/opleidingen/werkplekleren/default.shtml

12 Dank voor uw aandacht


Download ppt "Infosessie Bestek Werkplekleren 7 mei 2012. Beleid VDAB Beheersovereenkomst  Jaarlijks ondernemingsplan 2012 Realiseren van maatgerichte opleidingen."

Verwante presentaties


Ads door Google