De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Infosessie Bestek Werkplekleren 7 mei 2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Infosessie Bestek Werkplekleren 7 mei 2012."— Transcript van de presentatie:

1 Infosessie Bestek Werkplekleren 7 mei 2012

2 Beleid VDAB Beheersovereenkomst  Jaarlijks ondernemingsplan 2012 Realiseren van maatgerichte opleidingen in projectvorm in functie van punctuele en algemene vragen op de arbeidsmarkt (DS 15). Efficiëntie nastreven bij het versterken van competenties en investeren in acties op de werkplek (DS 16). Partnerschappen versterken op het terrein van vorming, onderwijs en beroepsopleiding (DS 19).

3 Omschrijving WERKPLEKLEREN Werkplekleren is gericht op het aanleren en toepassen van algemene, arbeids- en beroepsgerichte competenties in een arbeidssituatie die een leeromgeving is. Hoe kan VDAB een bedrijf ondersteunen in het opleiden van nieuwe medewerkers (werkzoekenden)?

4 Samenwerken met GESLOTEN BEURS Snel, flexibel, vorm past zich op maat van de vraag (van IBO tot integraal werkplekleren). Erkenning van uw opleiding. Instructeur, infrastructuur, didactisch materiaal kunnen onderdeel uitmaken van de samenwerking. 2. VDAB geeft in house een opleiding aangepast aan de behoefte van de openstaande vacatures. 3. VDAB geeft zelf een deel van de opleiding of besteedt een deel uit. 4. …… Doel = DUURZAME TEWERKSTELLING

5 Samenwerken met GESLOTEN BEURS Wat verwachten wij van u Kwaliteitscriteria voor instructeur, infrastructuur en didactisch materiaal - werkpostfiche Een minimum aan overleg (kwalimon) en administratie (aanwezigheidslijst, competentiefiche, werkpostfiche) De selectie van de cursisten gebeurt in samenspraak Opleiding is gratis voor werkzoekende cursisten Tevredenheidsmeting bij de cursisten door VDAB Tewerkstelling na opleiding is minimum 70%

6 Samenwerken met GESLOTEN BEURS Andere instanties die mogelijkheden bieden tot financiering KMO-portefeuille Opleidingsfondsen Ervaringsfonds Doelgroepvermindering voor mentors Diversiteitsplan ESF-Agentschap Stad Antwerpen (in samenwerking met VDAB) Vlaamse overheid Provincie Antwerpen Interesse in samenwerking?

7 Bestek WERKPLEKLEREN Via het bestek werkplekleren is het mogelijk bepaalde onkosten, verbonden aan het geven van opleiding terugbetaald te krijgen van VDAB. Het doel is NIET om IBO’s te betalen of om opleidingen volledig door VDAB te laten betalen. Het budget van VDAB blijft beperkt! Dezelfde voorwaarden als bij een project met gesloten beurs: kwaliteitscriteria, overleg en administratie, selectie kandidaten in samenspraak, gratis voor werkzoekenden, tevredenheidsmeting en minimum 70% tewerkstelling.

8 Bestek WERKPLEKLEREN 1ste RONDE: Stel u kandidaat Uitsluitingscriteria: voorwaarden om deel te nemen Vul het inschrijvingsformulier in en lever de statuten aan Vul de verklaring op eer in dat uw bedrijf zich niet in en uitsluitingspositie bevindt (KB art. 69) VDAB vraagt uw RSZ-attest op (voor Belgische bedrijven) Selectiecriteria Technische bekwaamheid: kernactiviteit en structuur van het bedrijf CV van mogelijke instructeurs Werkpostfiche voor de infrastructuur, de werktuigen en de technische uitrusting die u zal inzetten voor de opleiding Gelijkaardig presteerde diensten: competentieversterking binnen uw bedrijf Kwaliteitsborging en verklaring veiligheid en welzijn.

9 Bestek WERKPLEKLEREN 2ste RONDE: Dien een projectvoorstel in Voorwaarden waaraan het voorstel moet voldoen De opleiding leidt naar een knelpuntberoep De opleiding is efficiënt en economisch verantwoord Minstens 1 openstaande vacature bij het bedrijf Minimum aan administratieve verplichtingen Kandidaten worden in overleg geselecteerd Maak het opleidingsvoorstel concreet. Een mini-bestek volgt indien uw kandidaatstelling in orde is. Na het indienen van een projectvoorstel, wordt u uitgenodigd voor onderhandelingsoverleg.

10 Bestek WERKPLEKLEREN Timing 1ste Ronde - Kandidaatstelling – voor 31 mei 2012 3 exemplaren waarvan 1 “ORIGINEEL” onder gesloten omslag “NIET OPENEN” “INSCHRJVING KANDIDAAT NUMMER ” “OPENING VAN DE KANDIDATUREN: 31 MEI 2012” 2DE Ronde – Projectvoorstel indienen – na 18 juni 2012 / voor 9 juli 2012 Mini-bestek volgt indien uw kandidaatstelling in orde is. Projectvoorstellen bij VDAB voor 9 juli 2012. Onderhandelingen in de maand juli / augustus.

11 Bestek WERKPLEKLEREN Vragen? Tot en met 21 mei via Antwoorden Op Achtergrondinformatie

12 Dank voor uw aandacht


Download ppt "Infosessie Bestek Werkplekleren 7 mei 2012."

Verwante presentaties


Ads door Google