De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?"— Transcript van de presentatie:

1 Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
TOV! dat je er bent!

2 Even voorstellen…

3 Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
TOV! dat je er bent!

4 ‘Ik ben eigen meester en niemands knecht’
Hoe sta jij in het leven? ‘Ik ben eigen meester en niemands knecht’

5 Hoe sta jij in het leven? ‘Zalig zijn de armen van geest, want van hen is het Koninkrijk der hemelen.’

6 Gebed

7 Hoe sta jij in het leven? ‘Zalig zijn de armen van geest, want van hen is het Koninkrijk der hemelen.’

8 Johannes 15 : 1 - 8 De ware Wijnstok en de ranken 1 Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier. 2 Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer vrucht draagt. 3 U bent al rein vanwege het woord dat Ik tot u gesproken heb. 4 Blijf in Mij, en Ik in u. Zoals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, als zij niet in de wijnstok blijft, zo ook u niet, als u niet in Mij blijft.

9 Johannes 15 : 1 - 8 5 Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen. 6 Als iemand niet in Mij blijft, wordt hij buitengeworpen zoals de rank, en verdort, en men verzamelt ze en werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand. 7 Als u in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraag wat u maar wilt en het zal u ten deel vallen. 8 Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent.

10 Johannes 15 : 1 - 8 De ware Wijnstok en de ranken 1 Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier. 2 Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer vrucht draagt. 3 U bent al rein vanwege het woord dat Ik tot u gesproken heb. 4 Blijf in Mij, en Ik in u. Zoals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, als zij niet in de wijnstok blijft, zo ook u niet, als u niet in Mij blijft.

11 Johannes 15 : 1 - 8 De ware Wijnstok en de ranken 1 Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier. 2 Elke rank die in Mij geen vrucht draagt, neemt Hij weg; en elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer vrucht draagt. 3 U bent al rein vanwege het woord dat Ik tot u gesproken heb. 4 Blijf in Mij, en Ik in u. Zoals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, als zij niet in de wijnstok blijft, zo ook u niet, als u niet in Mij blijft.

12 Johannes 15 : 1 - 8 5 Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen. 6 Als iemand niet in Mij blijft, wordt hij buitengeworpen zoals de rank, en verdort, en men verzamelt ze en werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand. 7 Als u in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraag wat u maar wilt en het zal u ten deel vallen. 8 Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent.

13 Johannes 15 : 1 - 8 5 Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen. 6 Als iemand niet in Mij blijft, wordt hij buitengeworpen zoals de rank, en verdort, en men verzamelt ze en werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand. 7 Als u in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraag wat u maar wilt en het zal u ten deel vallen. 8 Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent.

14 Johannes 15 : 1 - 8 5 Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen. 6 Als iemand niet in Mij blijft, wordt hij buitengeworpen zoals de rank, en verdort, en men verzamelt ze en werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand. 7 Als u in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraag wat u maar wilt en het zal u ten deel vallen. 8 Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent.

15 Wat valt op? ‘Zonder Mij kunt u niets doen’,  Arm van geest (willen) zijn. Afstand nemen van: ‘Ik red het zelf wel’. Zelfstandigheid – Groei in afhankelijkheid van God We moeten bidden om de Heilige Geest Door Zijn Woord en door Zijn Geest Door de Bijbel maakt God je duidelijk wat Hij met je leven van plan is. Dan groeit er vrucht!

16 Conclusie We zijn in alles wat we doen afhankelijk van Jezus en wat Hij voor ons gedaan heeft. Is dat zielig? Nee, het is een enorme opluchting, toch? Heerlijk, het hangt niet van mij af. Best wel stoer als je zo in het leven staat! Zalig ben je als je arm van geest bent!

17 Zingen psalm 25 : 6 Wie heeft lust den HEER te vrezen, 't Allerhoogst en eeuwig goed? God zal Zelf zijn leidsman wezen; Leren, hoe hij wand'len moet. 't Goed, dat nimmermeer vergaat, Zal hij ongestoord verwerven, En zijn Godgeheiligd zaad Zal 't gezegend aard'rijk erven.

18 Zingen OTH 160 U bent de God die roept, mijn hart en leven zoekt; Die mij gevonden heeft, het eeuwig leven geeft. Als aan U toegewijd, mijn hart en mond belijdt: “Ja, Jezus is mijn Heer”, dan kniel ik voor U neer.

19 Zingen OTH 160 “Ik heb jou gekozen, opgedragen mijn weg te gaan, in Mij blijvend vrucht te dragen, ga dan in mijn naam.” Heer, wij zeggen ja en amen, brengen U daarvoor de eer. Wij belijden allen samen, Jezus, onze Heer.

20 Zingen OTH 160 Mijn Jezus, geef mij kracht als ik Uw hulp verwacht. Voltooi aan mij Uw werk, en maak in zwakheid sterk. Als U mijn wegen leidt, in moeite en in strijd, houd ik gelovig stand; Heer, neem me bij de hand.

21 Zingen OTH 160 “Blijf in mijn liefde, alle dagen in liefde voor elkaar. Wat je de Vader ook wilt vragen, vraag het in mijn naam.” Heer, wij zeggen ja en amen, brengen U daarvoor de eer. Wij belijden allen samen, Jezus, onze Heer. (2x)

22 Zingen OTH 160 Belijden onze Heer, Jezus, onze Heer. Jezus, amen

23 Stel ze gerust! Vragen??

24 Mededelingen Meld je aan bij de bar Contributie € 25,00 p.p.
Uitdelen brieven preekbespreking Afmelden bij Jan Bruil Muzikanten


Download ppt "Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?"

Verwante presentaties


Ads door Google