De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Health literacy =wicked problem Wat is een wicked problem? Een probleem met economische, sociaal maatschappelijke, juridische en technologische aspecten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Health literacy =wicked problem Wat is een wicked problem? Een probleem met economische, sociaal maatschappelijke, juridische en technologische aspecten."— Transcript van de presentatie:

1 Health literacy =wicked problem Wat is een wicked problem? Een probleem met economische, sociaal maatschappelijke, juridische en technologische aspecten – welke met elkaar verknoopt zijn Disciplines zijn silo’s met verschillende frames op het probleem Interdisciplinaire aanpak geeft zicht op de verschillende frames en kan deze verbinden Wicked problems kun je niet oplossen, je kunt wel slim gereedschap maken om een bijdrage te leveren aan oplossingen, verbeteringen van welzijn of reparaties.

2 Leeromgeving Honors program is een bijzondere, experimentele leeromgeving in het onderwijs, een Lab Werken aan een urgente, actuele vraag, gekoppeld aan Center of Expertise ( Urban Vitality) Casus wordt ingebracht door lectoraat ( kenniscentrum, onderzoek) Ontwerpgerichte methodiek, onderzoek leidt tot concrete prototypes, producten.

3 Learning community model,hoe leer je? wat betekent dit voor de rollen van de studenten, docenten en gasten? Je leert van elkaar – interdisciplinair; kennis, ervaring, methodes, mentaal Je leert van de stad, op alle schaalniveau’s ( van de bestuurder tot de burger) Je krijgt input en feedback van de begeleiders, professionals De coaches helpen je door de fases van het proces De studenten hebben het initiatief, zijn (mede)vormgevers van het proces.

4 Meta doelen van het Honors programma 21st century skills Leren is veel meer dan feitenkennis kennis = informatie+ ervaring ( empathie) generalist+ specialist Kritische, authentieke blik, die het vakgebied overstijgt Interdisciplinair kunnen werken, meerdere perspectieven kunnen zien en verbinden Omgaan met permanente verandering ( agile processes) ( snel kunnen schakelen tussen abstract denken en concreet handelen)


Download ppt "Health literacy =wicked problem Wat is een wicked problem? Een probleem met economische, sociaal maatschappelijke, juridische en technologische aspecten."

Verwante presentaties


Ads door Google