De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waardenmanagement De Transities

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waardenmanagement De Transities"— Transcript van de presentatie:

1 Waardenmanagement De Transities
Licentietraining Waardenprofiel Deel II De overgangen van het ene naar het andere waardensysteem

2 Overgangen / van Paars via Rood naar Blauw
Vindt een aspect waar de groep trots op is en dat behouden kan worden, creëer daar een stimulerende blauwe structuur voor. Leg een nieuwe positieve identificatie neer. Unfreeze: Oude identificatie losweken (afscheid) door onvrede te versterken. Individuen uit de groep met een ritueel stimuleren deel uit te maken van de nieuwe identiteit.

3 Overgangen / van Rood naar Blauw
Baken de arena af (taken, verantwoorde-lijkheden). Beloon gewenst gedrag binnen de arena expliciet. Straf ongewenst gedrag onmiddellijk in het bijzijn van anderen af. Los conflicten aan de hand van geformaliseerde regels op.

4 Overgangen / van Blauw naar Oranje
Geef een instructie waarin mensen leren hun werk in termen van output te beschrijven. Maak een procedure waarin je mensen verplicht hun prestatie zelf bij de houden. Neem een tot twee jaar om dit systeem te perfectioneren. Ga ertoe over je beloningsstructuur af te stemmen op de in kaart gebrachte prestaties.

5 Overgangen / van Oranje naar Groen 1
Geef mensen een belang om met elkaar te overleggen. maak het overleg verplicht, communiceer het doel. Moedig uitwisseling van voor de beroepscontext relevante ervaringen aan.

6 Overgangen / van Oranje naar Groen 2
Zorg voor een lange termijn perspectief op competentieontwikkeling van medewerkers. Leer management dat het gras niet harder groeit door eraan te trekken. Beloon het management zelf als het de nieuwe stijl van aansturen in de praktijk brengt.

7 Overgangen / van Groen naar Geel
Stel op basis van externe omstandigheden zakelijke afwegingen boven menselijke factoren. Communiceer de noodzaak en urgentie van de verandering. Maak de kosten van het groepsproces expliciet (in uren) zichtbaar.

8 Overgangen \ van Oranje naar Blauw
Verplicht het volgen van bepaalde handelswijzen (b.v. rapportage naar een Back-office of volgen integriteitprotocol). Confronteer mensen als ze de voorgeschreven handelswijze niet volgen (beloning, bestraffing). Gebruik feedback van klanten en collega’s om de noodzaak te verduidelijken.

9 Overgangen \ van Groen naar Oranje 1
Stel de groep zelf verantwoordelijk voor het bereiken van een resultaat. Communiceer met een boodschap. Wees ultimatief: het moet binnen een bepaalde tijd geschieden, zo niet dan wordt er voor de groep besloten. Betrek belangrijke stakeholders vooraf, maak harde afspraken over de inzet en de back-up.

10 Overgangen \ Van Groen naar Oranje 2
Wees voorbereid op verdekte gevechten in de gang. Houdt je rug recht, en vecht met open vizier terwijl je de boodschap over het doel van de verandering letterlijk blijft herhalen.

11 Overgangen \ van Geel via Groen naar Oranje 1
Vraag om de uitgangpunten van de aanpak en leg die gezamenlijk vast. Stel dat je de benadering waardeert en concrete resultaten op basis van een plan wilt zien. Geef aan dat je draagvlak wilt voor voor het uiteindelijke plan.

12 Overgangen \ van Geel via Groen naar Oranje 2
Wees ultimatief: het moet binnen een bepaalde tijd geschieden, zo niet beslis je zelf over dat wat nog niet concreet is gemaakt


Download ppt "Waardenmanagement De Transities"

Verwante presentaties


Ads door Google