De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Bewust keuzes maken” ISD-conferentie 2010. Wat doet de afdeling Re-integratie?

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Bewust keuzes maken” ISD-conferentie 2010. Wat doet de afdeling Re-integratie?"— Transcript van de presentatie:

1 “Bewust keuzes maken” ISD-conferentie 2010

2 Wat doet de afdeling Re-integratie?

3

4 Mogen wij u voorstellen aan Piet…

5

6 Samenvatting Piet is 47 jaar Piet is erg gemotiveerd Na het afronden van de opleiding grote kans op een vaste baan.

7 Mogen wij u voorstellen aan Klaas-Jan…

8

9 Samenvatting Klaas-Jan is 27 jaar Klaas-Jan is niet gemotiveerd om te werken Klaas-Jan weet nog niet wat voor werk hij leuk vindt

10 Mogen wij u voorstellen aan Marian…

11

12 Samenvatting Marian is 38 jaar Marian is gemotiveerd voor de opleiding binnenhuisarchitect Marian is nog niet in staat om te werken. Vrijwilligerswerk is voorlopig het maximaal haalbare.

13 Opdracht Re-integratie U bent consulent van Piet, Klaas-Jan en Marian. U hebt een budget van € 12.000 beschikbaar. Bepaal per tafel wat u gaat doen en motiveer waarom. Mogelijkheden/wensen Piet Chauffeursopleiding van € 1.000. Loonkostensubsidie voor werkgever van € 7.000. Piet heeft kans op een vaste baan. Mogelijkheden/wensen Klaas-Jan Work First: aanleren van werknemersvaardigheden en ontdekken wat voor werk geschikt is. Dit traject duurt 12 weken/24 uur per week. Klaas-Jan krijgt intensieve begeleiding. Kosten € 3000. Een werk-leertraject in de zorg. Klaas-Jan blijft een (gedeeltelijke) uitkering ontvangen. Kosten € 6000. Mogelijkheden/wensen Marian Cursus sociale activering van zes maanden. Kosten € 1000. Marian wordt geholpen om met haar beperkingen weer uit huis te gaan. Daarbij is het doel om daarna vrijwilligerswerk te gaan doen. Thuisopleiding binnenhuisarchitect. Er zit geen tijdsdruk op deze cursus. Mevrouw kan dit in haar eigen tempo volgen. Kosten € 6000.

14 PAUZE

15 Terugkoppeling opdracht Re-integratie

16 Een klant meldt zich met een vraag bij het lokaal loket...

17

18 Wat doet schuldhulpverlening Brede aanpak van de problematiek Informatie en advies Budgetcoaching Het minnelijk schuldregelingstraject met mogelijkheid budgetbeheer De Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp)

19 De intake

20

21 Vraag 1: Wat vindt u ervan dat de familie Wolfs de hele financiële administratie moet laten zien?

22 Vraag 2: Moet de schuldhulpverlener alleen dat doen wat de klant vraagt (vraaggericht werken). Dat betekent in dit geval alleen contact opnemen met de woningbouw. Of moet de hele (schuld)situatie van de klant in beeld gebracht worden (integraal werken)?

23 Het echtpaar heeft uiteindelijk besloten om de gevraagde stukken te overhandigen. De situatie is in kaart gebracht en is stabiel. De ISD gaat afspraken maken met de schuldeisers.

24

25 Vraag 3: Wat vindt u ervan dat mevrouw Wolfs moet gaan werken?

26 Vraag 4: Wat vindt u ervan dat de twee auto’s verkocht moeten worden?

27

28 Vraag 5: Wat vindt u ervan dat de schuldhulpverlening voor de familie Wolfs voor een jaar wordt stopgezet?

29 Vraag 6: De familie Wolfs heeft twee kinderen. Vindt u dat voor een gezin met kinderen andere regels moeten gelden voor het stopzetten van de schuldhulpverlening?


Download ppt "“Bewust keuzes maken” ISD-conferentie 2010. Wat doet de afdeling Re-integratie?"

Verwante presentaties


Ads door Google