De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KNA Discussiemiddag Specialistisch Onderzoek Fysieke Bescherming Depotbeheer PvE / actoren / specificaties Roel Lauwerier (ROB) Met dank aan Dingeman Boogert.

Verwante presentaties


Presentatie over: "KNA Discussiemiddag Specialistisch Onderzoek Fysieke Bescherming Depotbeheer PvE / actoren / specificaties Roel Lauwerier (ROB) Met dank aan Dingeman Boogert."— Transcript van de presentatie:

1 KNA Discussiemiddag Specialistisch Onderzoek Fysieke Bescherming Depotbeheer PvE / actoren / specificaties Roel Lauwerier (ROB) Met dank aan Dingeman Boogert en Gerard de Wit (ROB) SNA/SIKB, Amersfoort 7-2-2006 De KNA bevat alle eisen waaraan archeologisch onderzoek en het beheer van archeologisch vondst- en documentatiemateriaal minimaal moet voldoen

2 Protocol Fysiek Beschermen Doel : het duurzaam in stand houden van archeologische waarden in situ als bron van kennis en beleving. Het streven is het (verdere) verval van archeologische waarden tegen te gaan en aangerichte schade, zo mogelijk, te herstellen. Veranderingen / opmerkingen Grondig aangepast Civieltechnische zaken zijn geschrapt Visie op inrichting en beheer (Wat, Waar, Waarom) Opstellen archeologische richtlijnen voor inrichting en beheer (munitie voor Hoe)

3 Protocol Depotbeheer Doel : het duurzaam in stand houden van archeologische waarden ex situ als bron van kennis en beleving. Dit wordt gerealiseerd door het op een stabiele manier bewaren en beheren van objecten en bijbehorende informatie en het waarborgen van toegang. Veranderingen / opmerkingen Nieuw Voordat levering e-depot voorgeschreven wordt, moet er eerst een e-depot zijn Eenheid van vondsten en documentatie is niet gegarandeerd

4 Protocol Specialistisch Onderzoek Doel : het leveren van een noodzakelijke bijdrage vanuit een specialisme aan het archeologisch onderzoek. Deze bijdrage is van belang voor de kennisvorming over het verleden en de archeologische monumentenzorg. Veranderingen / opmerkingen Nieuw Protocol in combinatie met specificatie SP01 is gericht op inhoudelijke kwaliteit Beperkt aantal ‘specialismen’ Protocol PvE is te vrijblijvend voor specialistisch onderzoek

5 Stellingen Specialistisch Onderzoek Om kwalitatief goed specialistisch onderzoek te verkrijgen moet de leidraad PvE verplicht gesteld worden. Depotbeheer De KNA dient eenheid van vondsten en documentatie in alle gevallen voor te schrijven. Fysiek Beschermen De KNA kan niet regelen dat archeologen kennis hebben van fysieke bescherming.

6


Download ppt "KNA Discussiemiddag Specialistisch Onderzoek Fysieke Bescherming Depotbeheer PvE / actoren / specificaties Roel Lauwerier (ROB) Met dank aan Dingeman Boogert."

Verwante presentaties


Ads door Google