De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Barmhartigheid Mat 5: 1-16. De drie-eenheid van Liefde I Johannes 3:16.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Barmhartigheid Mat 5: 1-16. De drie-eenheid van Liefde I Johannes 3:16."— Transcript van de presentatie:

1 Barmhartigheid Mat 5: 1-16

2 De drie-eenheid van Liefde I Johannes 3:16

3 Twee Bomen VoorzieningVerbod jij

4 Innerlijke Leegte Voorziening Leegte sekspartner status bevestiging goedkeuring afleiding

5 Gecentreerd ZorgLiefde Dienen Bevestiging Bemoediging Bouwen Ruimte Spelen/Leren LEVEN VOLHEID

6 Gelukkig de barmhartigen Oordeel NIET Matteüs 7:1 Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt.

7 Gelukkig de barmhartigen Oordeel NIET Romeinen 2: 1 Natuurlijk, u veroordeelt dit alles. Maar u bent evenmin te verontschuldigen. Het oordeel dat u over anderen velt, velt u over uzelf, want de dingen die u veroordeelt doet u zelf ook.

8 Gelukkig de barmhartigen Oordeel NIET Jacobus 4:12 Er is maar één wetgever en rechter: hij die bij machte is te redden of in het verderf te storten. Maar wie bent u, om uw naaste te veroordelen?

9 Romeinen 14: 4, 10, 13 4 Wie bent u dat u een oordeel velt over de dienaar van een ander? 10 Wie bent u dat u een oordeel velt over uw broeder of zuster? Wie bent u dat u neerziet op uw broeder of zuster? Wij zullen allen voor Gods rechterstoel komen te staan… 13 Laten we elkaar daarom niet langer veroordelen, maar neem u voor, uw broeder en zuster geen aanstoot te geven en hun niet te ergeren…

10 Johannes 8:15 U oordeelt met menselijke maatstaven, maar ik oordeel over niemand Joh 12:47 Als iemand mijn woorden hoort maar ze niet bewaart, zal ik niet over hem oordelen. Ik ben immers niet gekomen om over de wereld te oordelen, maar om de wereld te redden

11 Gelukkig de barmhartigen En TOCH Johannes 7:24 Ga in uw oordeel niet op de schijn af, maar laat uw oordeel rechtvaardig zijn.

12 Gelukkig de barmhartigen En TOCH 1 Korintiërs 5:12 Waarom zouden we over buitenstaanders oordelen? U hoeft toch alleen te oordelen over leden van de gemeente ?

13 Gelukkig de Barmhartigen Krino - te oordelen Te schiften, te scheiden

14 Gelukkig de Barmhartigen Krino wordt gebruikt op twee manieren Dingen Voorkeuren Consequenties Mensen Waarde van mensen, jij bent... Ze zijn... Ik ben... Feitelijke kennis Het invullen van wat we niet kunnen weten HET SCHEIDEN VAN:

15 Gelukkig de Barmhartigen : Het is ALTIJD toepasselijk om lief te hebben Het is NOOIT toepasselijk om te veroordelen Het is SOMS toepasselijk om onderscheid te hebben

16 Gelukkig de Barmhartigen : je geen relatie hebt met de persoon de persoon je niet uitgenodigd heeft om deel uit te maken van zijn/haar leven je niet de intentie hebt hun te helpen om je advies toe te passen Je hebt geen recht of verantwoordelijkheid om dit onderscheid uit te spreken als:

17 Een helende houding V erantwoordelijk G ewillig N ieuwsgierig A cceptatie Zonder Oor D eel Van Goud O pen Uitnodigende liefde


Download ppt "Barmhartigheid Mat 5: 1-16. De drie-eenheid van Liefde I Johannes 3:16."

Verwante presentaties


Ads door Google