De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe overleef ik ….. een werkplekfactor van 70%?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe overleef ik ….. een werkplekfactor van 70%?"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe overleef ik ….. een werkplekfactor van 70%?
Workshop 10

2 Marjan Heitman Robin Hartlieb HRM Informatica Houding en gedrag Gedrag
Duurzame inzetbaarheid Dienend leider: aandacht/duidelijk Informatica Gedrag Vitale teams No nonsense Verandering Vertellen over work21, samenhang tussen onze 4 thema’s en stap naar MOT

3 onderwerpen Ontwikkelingen Ministerie I&M: IenM koers.
Taakstelling en bezuinigingen. Wees eerlijk. Aanleiding traject. Hoe HR is aangehaakt? Ondersteuning vraaggestuurd Waar staan we nu? Wat staat er nog te gebeuren?

4 aanpak Zorg voor een integrale aanpak van mens, organisatie en technologie. Mens: wat zijn de voordelen voor de individuele medewerker? Welke gedragsverandering ga je van hen vragen? Organisatie: hoe ziet de cultuur er nu uit t.o.v. van de nieuwe ‘slimmere’ methode en welke werkafspraken zijn nodig om dit te bereiken? Technologie: hoe gaat flexibel werken ingezet worden en welke kennis en vaardigheden ontbreekt bij medewerkers? ROBIN Gooi het niet over de schutting maar begeleid mensen zodat er echt slim vergaderd gaat worden. Denk bijvoorbeeld aan: Workshops over het slim vergaderen waarin de technische aspecten van Sharepoint uitgelegd worden maar ook aandacht is voor de werkafspraken en gedragsverandering die bij ‘slim vergaderen’ horen. Begeleiding voor, tijdens of na vergaderingen met het slim gebruiken van talkteam. Handleidingen/instructievideo’s over het technisch gebruiken van talkteam.

5 tips & trucs/ lessons learned
Start op tijd, met voorbereiding intern BV en daarna de boer op bij de klant. Bij klant niet te vroeg en niet te laat starten. Insteek vanuit primair proces en organisatieontwikkeling. Pak integraal bricks/bites en behaviour op (ICT/Fac/HRM) Neem HRM aan voorkant mee: na “invoering” natuurlijke aansluiting Blijf via HRM tijdens proces informeel monitoren/in verbinding en zorg dat je weet wat er speelt op de werkvloer. En acteer daarop. Houd oog voor behoefte organisatie en pas aanpak aan; wees flexibel Tijdens “voorzorg” periode ook aandacht hebben voor “nazorg”.

6 Marjan Heitman Robin Hartlieb marjan.heitman@minienm.nl 06 52596727
linkedin.com/in/rhartlieb


Download ppt "Hoe overleef ik ….. een werkplekfactor van 70%?"

Verwante presentaties


Ads door Google