De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Prestatieafspraken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Prestatieafspraken."— Transcript van de presentatie:

1 Prestatieafspraken

2 Waar gaat het over? De Woningwet 2015 beoogt dat gemeenten en huurdersorganisaties prestatieafspraken maken met de woningcorporaties die actief zijn in hun werkgebied. Maar waarom? Gezamenlijke doelstelling ‘’voorzien in de huisvestingsbehoefte van burgers en het verbeteren van de leefbaarheid in wijken en buurten’’

3 Prestatieafspraken Waar gaan prestatieafspraken over? o.a.:
-omvang en beschikbaarheid van de sociale woningvoorraad -betaalbaarheid -energiezuinige sociale huurvoorraad -realisatie nieuwbouw -huisvesten van specifieke doelgroepen -leefbaarheid

4 Prestatieafspraken maak je samen

5 Het begint bij een Woonvisie
Op 6 oktober jl. is de nieuwe Woonvisie van gemeente Nieuwkoop unaniem door de Raad vastgesteld. de Woonvisie gaat over -een aantrekkelijke gemeente -een betaalbare en beschikbare woningvoorraad -wonen met zorg en welzijn

6 Woningstichting Nieuwkoop wil bijdragen aan de Woonvisie
We willen voldoende beschikbare woningen voor onze huurders en toekomstige huurders -we gaan (nieuwbouw) sociale huurwoningen toevoegen (De Verwondering, Teylerspark, Land van Boer Koppen, Aar en Amstel, AH Kooistra/Nieuwveen) -we gaan minder sociale huurwoningen verkopen (nu zelfs tijdelijke stop)

7 Woningstichting Nieuwkoop wil bijdragen aan de Woonvisie
We willen een betaalbare woningvoorraad -we wijzen ca. 70% van onze sociale huurwoningen passend toe. Waar nodig geven we een korting op de huur. -we zorgen ervoor dat er voor verschillende doelgroepen aanbod is (betaalbaar, bereikbaar, maar ook ‘’goedkope’’ vrije sector huur). Dit bevordert ook de beschikbaarheid van betaalbare woningen.

8 Woningstichting Nieuwkoop wil bijdragen aan de Woonvisie
We willen een energiezuinige woningvoorraad -we investeren in de bestaande, oudere woningen waardoor de energieprestatie van deze woningen beter wordt. doel: 25% van onze voorraad is verduurzaamd tussen -de nieuwe (nieuwbouw) woningen voldoen aan de strenge normen van energieprestaties (EPA)

9 Woningstichting Nieuwkoop wil bijdragen aan de Woonvisie
Speficieke doelgroepen -we huisvesten urgente woningzoekenden met voorrang -we dragen bij aan de gemeentelijke taak om statushouders te huisvesten (ook tijdelijke woonruimte Koetshuis) -we houden specifieke huisvesting voor jongeren (appartementjes, kamers)

10 Woningstichting Nieuwkoop wil bijdragen aan de Woonvisie
Wonen en zorg -we hebben zorgwoningen (WIJdezorg, Sassenoord, de Noordhoek, St. Horizon, etc.) -we dragen bij aan de leefbaarheid met het Kulturhus in Kaleidoskoop, de stichting Huiskamer Noorden en de ontmoetingsruimte van de Vijverhof -we ontwikkelen met Aar en Amstel een nieuw concept in Nieuwkoop van ‘’zelfstandig beschut’’ wonen

11 Woningstichting Nieuwkoop wil bijdragen aan de Woonvisie
Net als bij u thuis moeten we hierbij uiteraard wel rekening houden met ons huishoudboekje en kunnen ook wij onze euro’s maar 1 keer uitgeven.

12 Woningstichting Nieuwkoop wil bijdragen aan de Woonvisie
Over al deze onderwerpen maken we graag samen met u prestatieafspraken. Gaat u met ons en uw huurdersbelangenvereniging in gesprek?


Download ppt "Prestatieafspraken."

Verwante presentaties


Ads door Google