De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
bevestiging ambtsdrager Schriftlezing: Marcus 2 :

2 Psalm 146 : 1 en 3 Zing, mijn ziel, voor God uw HERE,
Vers 1 Zing, mijn ziel, voor God uw HERE, zing die u het leven geeft. Zing, mijn ziel, uw God ter ere, zing voor Hem zolang gij leeft. Ziel, gij zijt geboren tot zingen voor den HEER uw God.

3 Psalm 146 : 1 en 3 Heil wien Jakobs God wil bijstaan,
Vers 3 Heil wien Jakobs God wil bijstaan, heil die God ter hulpe riep. Want zijn heil zal niet voorbijgaan, God is trouw aan wat Hij schiep. Wat in hemel, zee of aard woont, is in zijn hand bewaard.

4 Psalm 146 : 4 en 5 Aan wie hongert geeft Hij spijze,
Vers 4 Aan wie hongert geeft Hij spijze, aan verdrukten recht gericht. Wie geboeid zijn, Hij bevrijdt ze, blinden geeft Hij het gezicht. Hij geeft den gebukten moed en heeft lief wie zijn wil doet.

5 Psalm 146 : 4 en 5 Wees en weduw en ontheemde
Vers 5 Wees en weduw en ontheemde doet Hij wonen op zijn erf. Hij behoedt de weg der vreemden, maar leidt bozen in 't verderf. Eeuwig Koning is de HEER! Sion, zing uw God ter eer!

6 ELB 212 : 1 en 2 Heer, wat een voorrecht om in liefde te gaan,
Vers 1 Heer, wat een voorrecht om in liefde te gaan, schouder aan schouder in uw wijngaard te staan; samen te dienen, te zien wie U bent, want uw woord maakt uw wegen bekend. Samen op weg gaan, dat is ons gebed,   als een volk dat juist daarvoor   door U apart is gezet.   Vol van uw liefde, genade en kracht,   als een lamp die nog schijnt in de nacht.

7 ELB 212 : 1 en 2 Samen te strijden in woord en in werk.
Vers 2 Samen te strijden in woord en in werk.   Eén zijn in U, dat alleen maakt ons sterk,   delen in vreugde, in zorgen, in pijn,   als uw kerk, die waarachtig wil zijn. Samen op weg gaan, dat is ons gebed,   als een volk dat juist daarvoor   door U apart is gezet.   Vol van uw liefde, genade en kracht,   als een lamp die nog schijnt in de nacht.

8 Psalm 38 : 5, 12 Zie, mijn leven is bezweken en zal breken
Vers 5 Zie, mijn leven is bezweken en zal breken onder 't leed, Heer, dat het torst. In benauwdheid moet ik kreunen, ik moet steunen van het bonzen in mijn borst.

9 Psalm 38 : 5, 12 Haast U mij te hulp en red mij, HEER, ontzet mij,
Vers 12 Haast U mij te hulp en red mij, HEER, ontzet mij, o mijn heil, wees mij nabij. Laat uw trouw mij niet begeven, stel mijn leven bij U veilig, handhaaf mij!

10 Weerklank 262 : 1, 2 en 3 Heer, U hebt ons in dit leven veel gegeven;
Vers 1 Heer, U hebt ons in dit leven veel gegeven; groot is uw barmhartigheid. Leer ons om steeds weer te delen met heel velen: gaven delen wereldwijd.

11 Weerklank 262 : 1, 2 en 3 Hongerigen en verdrukten, neergebukten,
Vers 2 Hongerigen en verdrukten, neergebukten, maak ons met hun nood begaan. Wil ons harde hart bekeren en ons leren dankbaar in uw dienst te staan.

12 Weerklank 262 : 1, 2 en 3 Als wij in uw wegen wandelen,
Vers 3 Als wij in uw wegen wandelen, wordt ons handelen teken van uw rijk dat komt. Daar zal onrecht zijn geweken, hulpeloos smeken, klagend roepen zijn verstomd.

13 Opdracht Laten wij dan horen en overwegen wat de kerk aan ouderlingen en diakenen heeft toevertrouwd. In het vergaderen en onderhouden van zijn kerk maakt onze Heer Jezus Christus gebruik van de dienst van mensen, aan wie Hij in de gemeente een bijzondere taak heeft toevertrouwd. Hun ambtswerk is bedoeld om de gelovigen toe te rusten tot getuigenis en dienst in de wereld en tot opbouw van het lichaam van Christus (Efeziërs 4:12).

14 Zij mogen dit werk verrichten, ziende op Hem, die niet gekomen is om zich te laten dienen maar om te dienen (Marcus 10:45). Deze dienstbaarheid in Christus’ naam krijgt een duidelijke gestalte in het ambt van de diakenen. Vanouds hebben zij de taak om de tafels zó te bedienen, met inachtneming van het Woord van God (Hand. 6:12) dat de behoeftigen niet worden beschaamd (1 Korintiërs 11:22).

15 Zij zamelen de gaven der gemeente in om allen, die hulp nodig hebben - binnen of buiten de kerk, dichtbij of veraf - te doen delen in de liefde van Christus. Metterdaad en biddenderwijs komen zij op voor het recht van de arme, die om hulp roept, de ellendige en wie geen helper heeft (Psalm 72:12). Zo zullen zij bevorderen, dat armen en rijken elkaar ontmoeten, want allen zijn zij schepselen van de HEER (Spreuken 22:2).

16 Aan deze verbondenheid met alle mensen en met heel de schepping herinneren zij ons telkens weer, als brood en beker bij ons rondgaan, en wij de dood van de Heer verkondigen, totdat Hij komt (1 Korintiërs 11:26).

17 Aanvaarding en verwelkoming
Gemeente, dit is uw diaken. Wilt u hem in uw midden ontvangen en hen hooghouden in hun ambt? Ja, dat willen wij van harte

18 Zingende gezegend 222 : 1 en 4 O Vader, bron van eeuwig licht,
Vers 1 O Vader, bron van eeuwig licht, verhef uw stralend aangezicht, zie hier een mens, een mens als wij hosanna, onze hulp zijt Gij!

19 Zingende gezegend 222 : 1 en 4 O Vader, Zoon en Heilge Geest,
Vers 4 O Vader, Zoon en Heilge Geest, U looft uw kerk die is geweest en wezen zal in elke tijd van eeuwigheid tot eeuwigheid!

20 Gezang 257 Halleluja, eeuwig dank en ere,
lof, aanbidding, wijsheid, kracht, word' op aard' en in de hemel, Here, voor uw liefd' U toegebracht! Vader, sla ons steeds in liefde gade; Zoon des Vaders, schenk ons uw genade; uw gemeenschap, Geest van God, amen, zij ons eeuwig lot!

21 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google