De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bijeenkomst Fractievoorzitters Kempenhorst College 24 juni 2009.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bijeenkomst Fractievoorzitters Kempenhorst College 24 juni 2009."— Transcript van de presentatie:

1 Bijeenkomst Fractievoorzitters Kempenhorst College 24 juni 2009

2 Scenario 1 Er worden bij de Kempenhorst 3 gymzalen gerealiseerd die voldoen aan criteria onderwijs; tevens kunnen deze gebruikt worden door de verenigingen Kempenhorst gebruikt eigen zalen voor toets- en examenweken. (computerexamens) De Kemmer sporthal met 3 zalen wordt aangepast aan huidige Arbo- en gebruikerseisen. Bij deze optie zijn bezuinigingen mogelijk. Alle activiteiten in de Kempenhorst zalen vinden ’s avond en in het weekend plaats onder regie van de gemeente Oirschot (=exploitant) Voor Kempenhorst is dit de meest optimale oplossing waarbij wij samen verantwoordelijk zijn voor sport- en beweging.

3 Scenario 1 (vervolg) Winstpunten voor de school t.o.v. scenario 2: meer overzicht en bijdrage aan veiligheid versterkt het onderwijsconcept zorgt voor optimale lestijdinvulling exploitatiekosten overdag zijn voor VOBO meer sociale veiligheid bij school ’s avonds onder- en bovenbouw scheiding blijft intact Mogelijke bezuinigingen scenario 1 bij de Kemmer; Er is nu 700.000,-- bezuinigd, maar op wat? Geen eigen entree en fietsenstallen, geen aparte leerling-ruimte Tennishal hoeft niet verbouwd te worden

4 Scenario 2 Kemmer wordt gerealiseerd volgens definitief ontwerp van juni 2008. Zoals bekend is inmiddels een bezuiniging van ca. 700.000,-- toegepast waarbij de functionaliteit en eisen (arbo) niet aangetast zijn. Kempenhorst heeft geen eigen gymzalen en huurt de Kemmer voor gymonderwijs, maar ook de toets- en examenweken worden hier afgehandeld. (computerexamens). Kempenhorst huurt pas na akkoord van alle keuringsrapporten. In dit scenario zijn er veel verkeersbewegingen tussen school en de Kemmer en dit vraagt, naast andere zaken, om meer personele inzet.

5 Scenario 3 Joint venture gemeente Oirschot en VOBO met onderlinge afstemming over de zes te ontwikkelen zalen (m.b.t. functionaliteit en gebruik). Er wordt rekening gehouden met de belangen van school en de verenigingen. De twee partijen exploiteren gezamenlijk de zalen bij Kempenhorst College. Kempenhorst maakt gebruik van eigen zalen en die van de Kemmer; qua kostenverdeling en gebruik in tijd zou dit gebruik normaal gesproken met gesloten beurzen kunnen worden gerealiseerd. Gemeente Oirschot zorgt voor bemensing ’s avonds en in het weekend.

6 Scenario 4 Gemeente Oirschot realiseert de Kemmer conform het definitief ontwerp van juni 2008 en VOBO bouwt voor eigen rekening 3 gymzalen met fitness-ruimte op eigen terrein. VOBO exploiteert deze zalen ’s avonds en in het weekend met een eigen prijsstelling. Kempenhorst College gebruikt de Kemmer helemaal niet maar huurt buitenaccommodatie in.

7 Gymzalen Kempenhorst Scenario 1Scenario 2Scenario 3Scenario 4 Investering VOBO1 miljoenn.v.t.1 miljoen2,9 miljoen Kosten realiseren2,9 miljoen2,9 miljoen *2,9 miljoen Exploitatiekosten t.l.v. VOBO (energie, afschrijving, onderhoud) 38.000 per jaarHuurprijs: 40.000 euro38.00038.000 eure Huurprijs Kemmer15.000 euro Gevraagd: 140.000 euro N”: 100.000 euro Bereid tot 40.000 euro n.v.t. VOBO biedt financieringsvorm aan JaNeeJan.v.t. Onderwijskundige / Pedagogische en organisatorische argumenten JaMinderJa * Exclusief evt. aanpassingen op verzoek van gemeente Oirschot

8


Download ppt "Bijeenkomst Fractievoorzitters Kempenhorst College 24 juni 2009."

Verwante presentaties


Ads door Google