De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat doet de wijkraad ? De wijkraad houdt zich bezig met het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de drie buurtschappen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat doet de wijkraad ? De wijkraad houdt zich bezig met het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de drie buurtschappen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Wat doet de wijkraad ? De wijkraad houdt zich bezig met het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de drie buurtschappen Oeken, Voorstonden en Broek.

3 Wat is het nut ? Iedere burger komt op voor zijn individuele belang, maar wie komt op voor het algemene belang en wie vertegenwoordigt de zwijgende meerderheid en brengt partijen tot elkaar.

4 Communicatie De wijkraad vergadert met: -de gemeente -bewoners -kleine kernen buitengebied -andere organisaties - wijkraadpraat website

5 Resultaten -realisatie “Opkamer” -buurtbus project -Openhouden spoorweg overgang -Sociale woningbouw -Inspraak diverse commissies

6 Integratie Nieuwe bewoners zijn welkom en moeten bij activiteiten zoals het oranjefeest betrokken worden. Wij hechten aan “naoberschap”en plattelandswaarden.

7 Ruimtelijke ordening “Ligt op groen” met enkele woningen en behoud van een Opkamer. Voor het oranjefeest moet een terrein beschikbaar blijven. Er moet een groene overgang zijn tussen Voorstonden en Zutphen.

8 Verkeersveiligheid Sluipverkeer in het mooie buitengebied is een grote zorg. Er zal eerst een goede ontsluiting moeten komen om het probleem definitief op te kunnen lossen.

9 Natuurmonumenten Natuurmonumenten is bezig om het landgoed Voorstonden in oude ere te herstellen. Er zal een rondleiding worden gehouden o.l.v. een gids en er zal een thema avond worden georganiseerd.

10 Cultuur In juni wordt het jaarlijkse grindconcert gehouden bij de muziektent in Broek. Zangkoor Herleving, Broeks koor en muziekvereniging La Fraternité geven een gezamenlijk concert.

11 Sport De wijkraad ondersteunt sportieve activiteiten, of het nou gaat om een fietspuzzeltocht, jeu de boules toernooi of zeskamp. Initiatieven zijn welkom.

12 Sinterklaasfeest De zaterdag voor 5 december komt de sint met zijn pieten op bezoek. Hij arriveert met de koets en rijdt in optocht met de muziek voorop naar “De Opkamer” waar hij wordt verwelkomd.

13 Kerstviering Bij de “Vroolijke Frans” werd het kerstfeest gevierd met buiten een levende stal. Er was samenzang met het koor en muziek van “La Fraternité”. Ook het kerstverhaal ontbrak niet.

14 De jeugd Voor de basisschool jeugd wordt er in de herfstvakantie een filmavond gehouden. Voor de kleintjes was er dit jaar i.v.m. het nieuwe hekwerk en wipje een leuke middag in de speeltuin

15 Workshops Op verzoek van een aantal ouderen heeft de wijkraad een computercursus verzorgd in de Hallse school. Dit jaar zal er m.m.v. Floralia ook een “groene”workshop worden gegeven.


Download ppt "Wat doet de wijkraad ? De wijkraad houdt zich bezig met het in stand houden en verbeteren van de leefbaarheid en de sociale cohesie in de drie buurtschappen."

Verwante presentaties


Ads door Google