De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geweld op de Werkplek. Geweld op de Werkplek: Samenvatting 2 Andrei deelt al langer dan vijf jaren een kantoor met David. Ze hebben in die tijd aan veel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geweld op de Werkplek. Geweld op de Werkplek: Samenvatting 2 Andrei deelt al langer dan vijf jaren een kantoor met David. Ze hebben in die tijd aan veel."— Transcript van de presentatie:

1 Geweld op de Werkplek

2 Geweld op de Werkplek: Samenvatting 2 Andrei deelt al langer dan vijf jaren een kantoor met David. Ze hebben in die tijd aan veel projecten samengewerkt. Ze zijn nu vrienden, en gaan ook buiten het werk met elkaars gezinnen om. David is net te weten gekomen dat hij aan het einde van de week ontslagen wordt en hij lijkt hier erg boos over. Hij heeft Andrei verteld dat hij zijn supervisor in het gezicht wilt slaan en een gevecht in het gebouw wil aangaan. Andrei heeft nog nooit gezien dat David iemand pijn deed, maar zijn temperament krijgt soms de overhand. Andrei heeft gezien dat hij fysiek destructief kan zijn en hij weet niet zeker hoe serieus hij het commentaar van David moet nemen. Om David te vermijden, besluit Andrei vroeg naar werk te gaan en de rest van de week vrij te nemen.

3 Geweld op de Werkplek: Discussiestarters Wat zou u doen als u Andrei was? Wat zou u doen als u David was? Zijn de acties van David gepast? Wat zijn de mogelijke problemen en gevolgen van zijn beslissing? Zouden de omstandigheden anders zijn indien: – Andrei David niet goed had gekend? – Andrei had gezien dat David vaker temperamentvol was en dreigend taalgebruik had gebezigd, maar hem nog niet gewelddadig had gezien? – Andrei niet de noodzaak om het kantoor te verlaten voelde? 3

4 Geweld op de Werkplek: Richtlijnen Tyco is toegewijd aan het verstrekken van een werkplek die vrij is van intimidatie, bedreigingen en geweld. Indien u denkt dat er een kans is op geweld, dan bent u verplicht actie te ondernemen en u Uit te Spreken. Volgens het Beleid Bevorderen van een Geweldvrije Werkplek, betreft geweld op de werkplek (maar is niet daartoe beperkt): – Ieder gedrag dat intimiderend, bedreigend of vijandig is; – Ieder gedrag waarbij geweld wordt gebruik of met geweld gedreigd wordt, inclusief maar niet beperkt tot het gooien van voorwerpen en het vernielen van eigendommen; – Ieder dreigement om een ander persoon te kwetsen, een ander persoon in gevaar te brengen, of om eigendommen te beschadigen of te vernietigen; – Iedere fysieke aanval; en – Het meebrengen van wapens op bedrijfsterrein, behalve indien noodzakelijk om het werk uit te voeren en specifiek goedgekeurd door het Bedrijf. Tyco zal geen vergelding tolereren tegen een werknemer die in goed vertrouwen Geweld op de Werkplek rapporteert. 4

5 Geweld op de Werkplek: Geleerde Lessen 5 Geen bedreigingen tegen onze werknemers of het Bedrijf mogen genegeerd worden of niet gerapporteerd worden. Indien u denkt dat uw collega bedreigingen uit of indien u getuige bent van gewelddadig gedrag, dan moet u zich Uitspreken. Neem contact op met uw lokale EHS team of Personeelszaken. Indien de situatie escaleert en een directe of urgente bedreiging of schade betreft, dan moet u contact opnemen met uw lokale politie.

6 Een probleem ter sprake brengen Het is belangrijk om onze Belangrijke Waarden en onze reputatie te behouden. Indien u een handeling ziet waarbij u zich ongemakkelijk voelt of indien u denkt dat deze ongepast is, dan zijn er veel manieren waarop u dit ter sprake kunt brengen. Deze zijn: Supervisors Vertegenwoordigers van personeelszaken Juridische Afdeling Het Kantoor van de Ombudsman of de ConcernLINE Vital Tyco Concerns website* (www.vitaltycoconcerns.com)www.vitaltycoconcerns.com *OPMERKING: Werknemers in Frankrijk, België, Duitsland en Spanje dienen uitsluitend financieel gerelateerde problemen te rapporteren wanneer zij problemen melden via de ConcernLINE of Vital Tyco Concerns website.


Download ppt "Geweld op de Werkplek. Geweld op de Werkplek: Samenvatting 2 Andrei deelt al langer dan vijf jaren een kantoor met David. Ze hebben in die tijd aan veel."

Verwante presentaties


Ads door Google