De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3100 Jeugdbescherming 800 Jeugdreclassering > specifieke doelgroep > vraag om specifieke kennis en vaardigheden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "3100 Jeugdbescherming 800 Jeugdreclassering > specifieke doelgroep > vraag om specifieke kennis en vaardigheden."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4 3100 Jeugdbescherming 800 Jeugdreclassering > specifieke doelgroep > vraag om specifieke kennis en vaardigheden

5 Jeugdreclassering Door: Femke Geleijnse

6 Jeugdreclassering

7 Jeugdreclassering is een pedagogische interventie in een strafrechtelijk kader. Doelen 1.Herhaling voorkomen 2.Bevorderen maatschappelijke participatie

8 Een praktijkvoorbeeld De Jeugdreclassering wordt door de Raad voor de Kinderbescherming ingeschakeld: een jongere van 14 jaar is opgepakt omdat hij verdacht wordt van het plegen van een overval. >Wat wordt van de Jeugdreclassering verwacht? >Met wie krijgen we te maken? >Wat zijn de juridische kaders? >Waar streven we naar?

9 Jeugdbescherming Door: Rianne van Rooijen

10 Jeugdbescherming >De ondertoezichtstelling >De voogdijmaatregel Rolverdeling >Raad voor de Kinderbescherming >De Kinderrechter >De jeugdbeschermer

11 Doel jeugdbescherming: Veiligheid van kinderen herstellen en waarborgen, zodat de OTS kan worden opgeheven. Door: >ontwikkelingsbedreigingen van kinderen opheffen; >ontwikkelingskansen vergroten.

12 Er is bijna altijd sprake van gezinsproblematiek op meerdere levensgebieden, die resulteert in een onveilige situatie voor kinderen.

13 Het gezin Van der Boom

14 Het gezin van der Boom >zorgpunten >sterke punten >kern van de problematiek = onveilige situatie voor de kinderen >toegevoegde waarde ots/ jeugdbeschermer

15 Werkwijze jeugdbeschermer: >bieden en coördineren van hulp op maat, zelf of door anderen, aan kinderen en opvoeders; >evalueren van de hulp; >rapporteren aan de kinderrechter.

16 Ontstaan dilemma begin 2011 >Wat zou, als dit gezin in uw gemeente woonde, uw oplossingsrichting zijn? > Wat hebben we gedaan?


Download ppt "3100 Jeugdbescherming 800 Jeugdreclassering > specifieke doelgroep > vraag om specifieke kennis en vaardigheden."

Verwante presentaties


Ads door Google