De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Digitaal aanmelden, in- en uitschrijven. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Digitaal aanmelden, in- en uitschrijven. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo."— Transcript van de presentatie:

1 Digitaal aanmelden, in- en uitschrijven

2 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Samenwerkingsplatform Informatie onderwijs Alle onderwijsraden en ondersteunende organisaties, in samenspraak met DUO en OCW Verbeteren informatiehuishouding in het onderwijs o Administratie lastenverlichting o Verbeteren doorgaande leerlijn Eenmalige registratie, meervoudig gebruik Burger aan het stuur Gemeenschappelijke informatiehuishouding Doorstroom, Horizontaal verantwoorden, In- en uitschrijven

3 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Aanmelden, inschrijven, uitschrijven Verschillende fases: Oriëntatie Aanmelden Warme overdracht en toetsing Plaatsing Inschrijving Begeleiding Uitschrijving

4 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Waarom digitale ondersteuning aanmelden met hergebruik van gegevens? In HO en MBO zijn er digitale oplossingen, waarbij bij aanmelding gegevens vanuit BRON worden ingelezen in het aanmeldformulier. Onderzoek in hoeverre deze oplossingen van toepassing kunnen zijn in PO en VO (aanbod), en in hoeverre er behoefte aan is in PO en VO (vraag).

5 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Waar gaat het om bij digitale ondersteuning aanmelden? Het gaat om het verlichten van het administratieve proces, dat naast het warme aanmelden plaatsvindt. Aanmeldprocessen op scholen veranderen niet. Digitale ondersteuning van het aanmeldproces, met hergebruik van gegevens.

6 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Opgehaalde behoefte aanmelden Met aanmelden gaat veel papierwerk gepaard, dat overgetikt moet worden in het administratiesysteem. Overtikken kost nu gemiddeld 18.6 minuten in het PO en 18 minuten in het VO. 81% VO-scholen geeft aan dat gegevens wel eens verkeerd worden aangeleverd, of dat formulieren niet goed leesbaar zijn. 71% PO-scholen geeft aan dat gegevens wel eens verkeerd worden aangeleverd, of dat formulieren niet goed leesbaar zijn.

7 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Behoefte PO aanmelden 887 bestuurders, directieleden en administratieve medewerkers gaven gemiddeld een 3,68 op een schaal van 1 tot 5 (1 is heel weinig baat, 5 is heel veel baat) Administratieve medewerkers: 63% heeft veel of zeer veel baat. 30% een beetje baat. Een gedeeltelijk automatisch ingevuld digitaal aanmeldformulier levert gemak op voor ouders.

8 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. 270 bestuurders, directieleden en administratieve medewerkers gaven gemiddeld een 3,85 op een schaal van 1 tot 5 (1 is heel weinig baat, 5 is heel veel baat) 55 % van adminstratieve medewerkers heeft zelfs bij beperkte gevensset veel of zeer veel baat bij hergebruik gegevens; 29% heeft dan een beetje baat. Een gedeeltelijk automatisch ingevuld digitaal aanmeldformulier levert gemak op voor ouders. Behoefte VO aanmelden

9 DUO Instelling X Basisgegevens Persoon, Deelname en Resultaat Aanvullende gegevens Persoon, Deelname en Resultaat + (Zorg)begeleiding Aanvullende gegevens Persoon + (Zorg)begeleiding 1 2 3 Ouder/leerling Ideaalplaatje digitale ondersteuning aanmelden en inschrijven Instelling Y

10 Digitaal aanmeldformulier VO-school

11

12

13

14

15 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Digitaal aanmelden VO

16 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Groeiscenario: inclusief uitwisseling DUO

17 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Met gemeenschappelijke voorziening

18 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Groeiscenario: inclusief uitwisseling DUO

19 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Positionering tov OSO Wat betekent digitaal aanmelden voor OSO? Als OSO gebruikt wordt voor aanmelden, moet OSO met subsets van gegevens (profielen) om kunnen gaan. Dat is een juridische voorwaarde. Als OSO gebruikt wordt voor aanmelden, moet architectuur OSO voorzien in toestemming door ouders, en niet alleen in inzage van ouders in OKR. Op dit moment kan dat niet. Dus: Mogelijk maken van processtap aanmelden, zoveel mogelijk via techniek en standaard OSO.

20 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Positionering tov regionale initiatieven Lijkt op initiatieven als Onderwijs Transparant Biedt een oplossing voor scholen in grensregio’s Biedt een standaard voor de benodigde gegevens voor aanmelden, die juridisch in orde is en voldoet aan de behoefte van scholen Mogelijkheid om dmv terugkoppeling zicht te krijgen op VSV Ondersteund verschillende routes van aanmelden:  Via regionale initiatieven  Via een centrale aanmeldvoorziening  Via het basisonderwijs

21 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

22 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Log in met je schoolcode Heb je geen schoolcode ontvangen? Vraag deze dan aan bij de basisschool.

23 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Onderstaande gegevens zijn nodig voor de aanmelding. Controleer de gegevens en klik onderaan op de knop Aanmelden om de gegevens uit te wisselen.

24 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

25 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

26 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.

27 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Onderstaande gegevens zijn nodig voor de aanmelding. Controleer de gegevens en klik onderaan op de knop Aanmelden om de gegevens uit te wisselen.

28 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt.  Aanmelding voltooid Akkoord Na inschrijving dient het onderwijskundig rapport uitgewisseld te worden. Controleer onderstaande gegevens en klik onderaan op Akkoord.

29 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Uitschrijven Afschaffen uitschrijfbewijzen Aan het onderzoek hebben heel veel mensen deelgenomen (1750) Het uitschrijfbewijs wordt door een overgrote meerderheid als weinig belastend ervaren 50 % van de deelnemers zijn voor afschaffing, maar 40% twijfelt Wanneer vanuit Bron aanvullende signalen komen - leerling staat elders ingeschreven- wordt het uitschrijfbewijs overbodig gevonden. Deze terugkoppeling vergt wettelijke aanpassing. Rapport wordt begin volgend jaar opgeleverd en zal via de site van het ministerie worden gedeeld

30 Bedankt voor uw aandacht! Kennisnet.nl Contact: Petra Nederkoorn p.nederkoorn@kennisnet.nl

31 Werkgroepen Hoe zou digitale ondersteuning en hergebruik van gegevens jullie helpen in de volgende fases: 1.Aanmelden 2.Warme overdracht en toetsing 3.Plaatsing 4.Inschrijving 5.Begeleiding 6.Uitschrijving Wat wordt al opgepakt door evt. regionale initiatieven en waar liggen nog behoeften?

32 Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo geplaatst wordt. Vervolgstappen Standaard ontwikkelen voor een gegevensset voor aanmelden: welke gegevens mogen wel over en welke niet? In 2014 zou een ontwerpvoorziening voor aanmelden ontwikkeld en getest moeten worden middels een proefopstelling, waaraan zowel VO als PO scholen en instellingen meedoen. In de toekomst : uitzoeken van mogelijkheden voor koppeling met BRON


Download ppt "Digitaal aanmelden, in- en uitschrijven. Zorg ervoor dat de titel uit 1 regel bestaat. Zorg ervoor dat het tekstvak niet over de witruimte en het logo."

Verwante presentaties


Ads door Google