De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Participeren doe je niet ‘achter de geraniums’. Wat betekent participeren? De deur uit!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Participeren doe je niet ‘achter de geraniums’. Wat betekent participeren? De deur uit!"— Transcript van de presentatie:

1 Participeren doe je niet ‘achter de geraniums’

2 Wat betekent participeren? De deur uit!

3 Wat is Agenda 22? De overheid heeft de verplichting te bouwen aan een samenleving die recht doet aan alle burgers.

4 Wat is een handicap? Een handicap is het maatschappelijk ongemak, dat iemand ondervindt als gevolg van een beperking of ziekte. Hoeveel ongemak iemand ondervindt, is een politieke kwestie.

5 Persoonlijke mobiliteit “De persoonlijke mobiliteit van personen met een handicap moeten gefaciliteerd, op de wijze en op het tijdstip van hun keuze en tegen een betaalbare prijs” (aldus het VN-verdrag)

6 Wat is participatie volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? In de wet staat dat iemand in staat moet zijn: een huishouden te voeren; zich te verplaatsen in en om de woning; zich lokaal te verplaatsen per vervoermiddel; medemensen te ontmoeten en op basis daarvan sociale verbanden aan te gaan. Kan dit in Utrecht?

7 Wat betekent ‘het busjesvervoer’ in de praktijk? -Geen normale afspraak kunnen maken, je weet immers niet of je op tijd kunt aankomen; -Niet op tijd kunnen vertrekken; -Frustraties bij anderen: zij moeten ook wachten tot jij bent aangekomen en opgehaald; of zitten te vroeg met je ‘opgescheept’; -Geen activiteiten kunnen combineren.

8 Agenda 22: verantwoordelijkheid van de gemeente! U heeft aangegeven participatie door mensen met een beperking serieus te nemen. Bovendien heeft u ingestemd met een goede beleidsvisie voor de Wmo en het vrijwilligersbeleid.

9 Wat kunt u als raadslid doen? Neem de infrastructuur van de stad serieus, versnel de processen; Faciliteer het CVV (de regiotaxi) beter; Dit kunt u ook doen door uw bestuurlijke en politieke netwerken aan te spreken.

10 Wie heeft een probleem? Mobiliteitsproblemen van mensen met een handicap, zijn altijd bij de mensen zelf neergelegd; Het Solgu vindt dat het echter een probleem is van politici en bestuurders; Op grond van de Wet Gelijke Behandeling en de VN-verdrag.

11 Het Solgu is uw partner!


Download ppt "Participeren doe je niet ‘achter de geraniums’. Wat betekent participeren? De deur uit!"

Verwante presentaties


Ads door Google