De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Criminaliteit in het buitengebied

Verwante presentaties


Presentatie over: "Criminaliteit in het buitengebied"— Transcript van de presentatie:

1 Criminaliteit in het buitengebied
‘Wat kan de rol zijn van ZLTO bij de integrale overheidsaanpak bij ondermijnende criminaliteit in het buitengebied?’ Klik hier (CTRL + klikken) voor het complete onderzoek

2 Het onderzoek naar ondermijnende criminaliteit in het buitengebied
Wat is de huidige integrale overheidsaanpak ten aanzien van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied? Gedurende het onderzoek is als eerste de huidige aanpak beschreven. Hierin werd duidelijk welk beleid er vanuit de overheid wordt gevoerd, op welke wijze diverse partijen samenwerken en welke toekomstige ontwikkelingen er nog gaan plaatsvinden. Deze deelvraag is door middel van literatuuronderzoek beantwoord en heeft ervoor gezorgd dat er een brede theoretische kennis omtrent het onderwerp in het onderzoek was verwerkt. Welke ketenpartners zijn betrokken bij de integrale overheidsaanpak van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied? Gedurende deze vraag werd er een overzicht verkregen over alle partijen die betrokken zijn bij de aanpak van criminaliteit in het buitengebied. Tevens werd gedurende deze vraag de rol van de diverse partijen vormgegeven. Middels literatuuronderzoek en interviews zijn alle betrokken partijen naar voren gebracht. In hoeverre wordt het veiligheidsgevoel van de leden van ZLTO aangetast door (ondermijnende) criminaliteit in het buitengebied? Het welzijn van haar leden is voor ZLTO een belangrijk speerpunt, waardoor er gedurende deze vraag onderzocht werd of leden zich nog veilig voelen in hun buitengebied. Zoals enkele van jullie weten is deze vraag beantwoord middels een enquête. Welke rol kan ZLTO volgens actoren en haar leden in de toekomst spelen bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied? Wie kan de rol van ZLTO nou beter bepalen dan leden en partijen met veel kennis op het gebied van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied? Gedurende deze vraag zijn er diverse interviews gehouden, waarbij het voornamelijk over de rol van ZLTO ging.

3 Huidige aanpak Huidige aanpak
Benutten technologische mogelijkheden Goede informatie positie Een zichtbare overheid Verbinden van kennis praktijk en wetenschap Juridisch instrumentarium Integraal werken Aangaan samenwerkings-relaties Gedetailleerde informatie (CTRL + klik) (pag. 15)

4 Veiligheidsgevoel in het buitengebied
Gedetailleerde informatie (CTRL + klik) (pag. 45) Buitengebied onveilig? Erf of omgeving? Benaderd door criminelen?

5 Veiligheidsgevoel in het buitengebied
ZLTO een rol spelen? Zelf een rol spelen? Genoeg aandacht aan het buitengebied?

6 De rol van ZLTO volgens leden
Preventie Meldpunt Dumpingen Communi-catie Lobbyen Voorlichting VAB’s Samenwerking Gedetailleerde informatie (CTRL + klik)(pag. 49)

7 De rol van ZLTO volgens actoren
Weerbaarheid Creëren bewustzijn VAB’s Samenwerking Voorlichting Lobbyen Opzetten meldlijn Vertrouwens-persoon Levensloop Proof traject Meldings-bereidheid verhogen Gedetailleerde informatie (CTRL + klik) (pag.51)

8 Conclusie onderzoek Gedetailleerde informatie (CTRL + klik) (pag.55)
Leden Zlto moet een actievere rol innemen Rol gericht op preventie en voorlichting Meer aandacht van overige actoren ½ van de leden voelt zich weleens onveilig Opkomen voor het afval- en drugsbeleid Samenwerken en scherp houden actoren Actoren ZLTO wordt gezien als een belangrijke schakel Verbinder tussen bewoners en actoren Verhogen bewustzijn onder leden Weerbaarheid vergroten Meldingsbereidheid onder leden verhogen Actiever inzetten op VAB’s Uit dit onderzoek is gebleken dat ZLTO gezien wordt als een belangrijke speler bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit en hier ook een bepaalde verantwoordelijkheid heeft. Niet zozeer in de repressieve kant, maar meer in de preventieve en voorlichtende kant. Tevens kan ZLTO invloed uitoefenen op het gevoerde beleid omtrent VAB’s en afval- en drugsbeleid. Daarnaast kan ZLTO een belangrijke rol vervullen als verbinder tussen haar leden en actoren.

9 Aanbevelingen Aanbevelingen uitgebreider (CTRL + klik) (pag.57)
Preventieve rol beveiliging & buurtpreventie & huurregister. Voorlichtende rol bijeenkomsten & praktijkvoorbeelden & informatief. Meldlijn/ vertrouwenspersoon meldingsbereidheid & laagdrempeligheid. Adverteren scans CCV & Adverteren over mogelijke subsidies. Lobbyen afval- en drugsdumpingen & VAB’s & gemeenten en provincies scherp houden. Opzetten van een platvorm idees en ervaringen van leden op eht gebied van ondermijnende criminaliteit.


Download ppt "Criminaliteit in het buitengebied"

Verwante presentaties


Ads door Google