De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 18 februari 09:30 Kerkdienst - Ds. Geert Bruinsma 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Vele leden, één lichaam 14:00 Kerkdienst - br. Folkert Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. M. Jansma vrijdag 23 februari 19:30 Classis Assen

3 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 25 februari 09:30 Kerkdienst - br. W, Schaaij 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Vrienden 14:00 Kerkdienst - br. F. Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

4 Jarigen aanstaande week
zo Manon Plas (6) ma Rohan Hiemstra (12) di Martin From (17) do M. Jansma (59) do W.G. de Boer (72) za B. v/d Vaart-Andringa (32)

5 Welkom Voorganger: br. F. Folkerts Organist: br. <naam organist> Beamist: br. A.H. Noppers (jr.)

6 Weektekst

7 Welkom Voorganger: br. F. Folkerts Organist: br. <naam organist> Beamist: br. A.H. Noppers (jr.)

8

9 Votum en zegengroet

10

11 Psalm 116: 1-3 1 God heb ik lief, want die getrouwe Heer hoort naar mijn stem, mijn smekingen, mijn klagen. Hij neigt zijn oor, ’k roep tot Hem al mijn dagen. Hij schenkt mij hulp, Hij redt mij keer op keer. 2 Ik werd omkneld door banden van de dood, ik was benauwd, verzwakt in al mijn leden. Maar in mijn angst heb ik tot God gebeden: Ach, HERE, hoor en red mij uit de nood.

12 Psalm 116: 1-3 3 Ik prijs mijn God in zijn rechtvaardigheid. Zijn liefde heeft genadig mij gedragen. Wie weerloos zijn en om ontferming vragen, bewaart de HEER in zijn barmhartigheid.

13

14 Lezen Marcus 5: 1-20 1 Ze kwamen aan de overkant van het meer, in het gebied van de Gerasenen. 2 Toen hij uit de boot gestapt was, kwam hem meteen vanuit de grafspelonken een man tegemoet die door een onreine geest bezeten was 3 en in de spelonken woonde. Zelfs als hij vastgebonden was met een ketting kon niemand hem in bedwang houden. 4 Hij was al dikwijls aan handen en voeten geketend geweest, maar dan trok hij de kettingen los en sloeg hij de boeien stuk, en niemand was sterk genoeg om hem te bedwingen. 5 En altijd, dag en nacht, liep hij schreeuwend tussen de rotsgraven en door de bergen en sloeg hij zichzelf met stenen.

15 Lezen Marcus 5: 1-20 6 Toen hij Jezus in de verte zag, rende hij op hem af en viel voor hem neer, 7 en luid schreeuwend zei hij: ‘Wat heb ik met jou te maken, Jezus, Zoon van de allerhoogste God? Ik bezweer je bij God: doe me geen pijn!’ 8 Want hij had tegen hem gezegd: ‘Onreine geest, ga weg uit die man.’ 9 Jezus vroeg hem: ‘Wat is je naam?’ En hij antwoordde: ‘Legioen is mijn naam, want we zijn met velen.’ 10 Hij smeekte hem dringend om hen niet uit deze streek te verjagen. 11 Nu liep er op de berghelling een grote kudde varkens te grazen. 12 De onreine geesten smeekten hem: ‘Stuur ons naar die varkens, dan kunnen we bij ze intrekken.’

16 Lezen Marcus 5: 1-20 13 Hij stond hun dat toe. Toen de onreine geesten de man verlaten hadden, trokken ze in de varkens, en de kudde van wel tweeduizend stuks stormde de steile helling af, het meer in, en verdronk in het water. 14 De varkenshoeders sloegen op de vlucht en vertelden in de stad en in de dorpen wat ze hadden meegemaakt, en de mensen gingen kijken wat er was gebeurd. 15 Ze kwamen bij Jezus en zagen de bezetene daar zitten, gekleed en bij zijn volle verstand, dezelfde man die altijd bezeten was geweest door het legioen, en ze werden door schrik bevangen.

17 Lezen Marcus 5: 1-20 16 Degenen die alles gezien hadden, legden uit wat er met de bezetene en met de varkens was gebeurd. 17 Daarop drongen de mensen er bij Jezus op aan om hun gebied te verlaten. 18 Toen hij in de boot stapte, smeekte de man die bezeten was geweest om bij hem te mogen blijven. 19 Dat stond hij hem niet toe, maar hij zei tegen hem: ‘Ga naar huis, naar uw eigen mensen, en vertel hun wat de Heer allemaal voor u heeft gedaan en hoe hij zich over u heeft ontfermd.’ 20 De man ging weg en maakte in Dekapolis bekend wat Jezus voor hem had gedaan, en iedereen stond verbaasd.

18

19 Psalm 107: 4, 5 4 Zij die Gods woord verachtten, des Allerhoogsten raad, moesten in boeien smachten en vonden nergens baat. Maar toen zij, bang van hart, hun nood de HERE schreiden, verdreef Hij angst en smart en redde hen uit lijden.

20 Psalm 107: 4, 5 5 Hij wilde hen geleiden uit donkerheid en dood, van banden hen bevrijden en redden uit de nood. Looft nu de HEER verblijd om ’t wonder van zijn gaven, die bronzen deuren splijt, verbreekt de ijzren staven.

21

22 Preek

23

24 Lied 435: 4, 5 Uit: Liedboek voor de kerken
4 Kom toch om de macht te breken van de vorst der duisternis; geef in ons bestaan een teken, dat de zege zeker is; hef ons op uit onze zonden, werp de duivlen bij ons uit, want de vrijheid moet gevonden,- Heer, vervul Gods raadsbesluit!

25 Lied 435: 4, 5 Uit: Liedboek voor de kerken
5 Duur hebt Gij uw volk verworven en alleen van U zijn wij. Heer, zowaar Gij zijt gestorven, maak ons nu ook waarlijk vrij. O, uw heil zal spoedig komen, Gij laat ons niet ledig staan: schoner dan de schoonste dromen breekt de dag der vrijheid aan.

26

27 Gezang 179a Allen: Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. Mannen: En in Jezus Christus, zijnen eniggeboren Zoon, onze Here; die ontvangen is van de Heilge Geest,

28 Gezang 179a Vrouwen: geboren uit de maagd Maria; die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, Mannen: nedergedaald ter helle; ten derden dage wederom opgestaan van de doden;

29 Gezang 179a Vrouwen: opgevaren ten hemel, zittende ter rechterhand Gods, des almachtigen Vaders; vanwaar Hij komen zal om te oordelen de levenden en de doden. Mannen: Ik geloof in de Heilige Geest. Ik geloof ene heilige, algemene, christelijke kerk, de gemeenschap der heiligen;

30 Gezang 179a Vrouwen: vergeving der zonden; wederopstanding des vlezes; en een eeuwig leven. Allen: Amen, amen, amen.

31

32 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Beheer & Administratie

33 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 18 februari 09:30 Kerkdienst - Ds. Geert Bruinsma 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Vele leden, één lichaam 14:00 Kerkdienst - br. Folkert Folkerts 15:00 bloemen bezorgen: Fam. M. Jansma vrijdag 23 februari 19:30 Classis Assen

34 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 25 februari 09:30 Kerkdienst - br. W, Schaaij 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Vrienden 14:00 Kerkdienst - br. F. Koning 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

35 Jarigen aanstaande week
zo Manon Plas (6) ma Rohan Hiemstra (12) di Martin From (17) do M. Jansma (59) do W.G. de Boer (72) za B. v/d Vaart-Andringa (32)

36

37 Lied 454: 1, 3 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Wat zou ik zonder U geweest zijn, hoe zou ik zonder U bestaan? Ik zou ten prooi aan angst en vrees zijn en eenzaam door de wereld gaan. Mijn liefde tastte in den blinde. Een afgrond lag in het verschiet. En waar zou ik een trooster vinden die werklijk wist van mijn verdriet?

38 Lied 454: 1, 3 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Maar Christus gaf mij taal en teken en ik ben zeker van zijn stem. De nacht is voor het licht geweken, het grondloos lot krijgt zin door Hem. Nu word ik mens, herkrijg mijn vrijheid bij water, woord en brood en wijn, omdat ik weet van zijn nabijheid waar twee of drie vergaderd zijn.

39

40 Amen

41

42 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google