De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kerstfeest groep 4 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kerstfeest groep 4 2011."— Transcript van de presentatie:

1 Kerstfeest groep

2 Zingen op de wijs van Psalm 134:
Gebed op het Kerstfeest.O, Koningskind van Bethlehem, Geef mij een hart dat met mijn stem van blijdschap bij Uw kribbe zingt, waardoor het tot de hemel klinkt. Geef mij ook oren die het Woord geloven dat ik heb gehoord. Dat door de engel is gezegd en in een kribbe is gelegd.

3 Geef aan mijn voeten blijde haast zodat ik, om mezelf verbaasd, de stal - Uw woning - binnen ga eerbiedig bij Uw kribbe sta. Geef aan mijn ogen helderheid wanneer ik in de de kribbe kijk en in doeken zie gehuld wat God beloofd had, is vervuld.

4 O, Koningskind van Bethlehem Dan zal ik daar met hart en stem een loflied zingen, hoog van toon; God heeft ons lief, Hij zond Zijn Zoon.

5 Declamatie: De priester Zacharias reist naar Jeruzalem. Hij mag het offer brengen dat is een eer voor hem. De priester Zacharias hij ziet een engel staan het woord dat hij een zoon krijgt hoort hij verwonderd aan.

6 De priester Zacharias gelooft de engel niet Voor straf kan hij niet spreken Dat geeft hem veel verdriet. De priester Zacharias hij spreekt en zingt nu weer God geeft wat Hij beloofd heeft Geloofd zij Isrels Heer.

7 Stemmenspel: Stem 1: Snap jij wat er gezegd wordt
Stemmenspel: Stem 1: Snap jij wat er gezegd wordt? Stem 2: ’t Is best moeilijk om te begrijpen wat er in de bijbel staat. Stem 3: In het paradijs is de Verlosser al beloofd. Met Kerst denken we er aan dat die Verlosser, ook wel de Zaligmaker genoemd, is geboren.

8 Stem 1: Ja, dat is inderdaad zo
Stem 1: Ja, dat is inderdaad zo. Je hoort in deze tijd veel kerstliederen. In de winkels, op straat….in kerken….overal. Stem 2: Ja en dan toch….Verstaat iedereen ook de kerstwoorden? Begrijpen we wat Kerst betekent? Wat betekent het kerstevangelie voor jou?

9 Stem 3: Voor mij betekent het heel veel
Stem 3: Voor mij betekent het heel veel. Als Christus niet in Bethlehem geboren was dan was er ook geen redding voor mij. Stem 4: Zullen we eens luisteren wat de bijbel ons te zeggen heeft.

10 Zingen: Lees je bijbel, bidt elke dag bidt elke dag, bidt elke dag
Zingen: Lees je bijbel, bidt elke dag bidt elke dag, bidt elke dag. Lees je bijbel bidt elke dag dat je groeien mag. (3x) Lees je bijbel bidt elke dag dat je groeien mag.

11 Declamatie: Ga je met ons mee op weg naar Bethlehem
Declamatie: Ga je met ons mee op weg naar Bethlehem? Daar is Hij geboren, herders vonden Hem. Want een engel had het ’s nachts aan hen verteld, buiten bij de schapen…in het veld…

12 Ga je met ons mee op weg naar Bethlehem
Ga je met ons mee op weg naar Bethlehem? Daar is Hij geboren, herders vonden Hem, zomaar in een heel gewoon eenvoudig huis kreeg het kindje Jezus een tehuis. ’t Kind dat vrede brengen zal voor groot en klein, wil nu ook opnieuw door ons gevonden zijn. Hij kwam eens ter wereld, ja voor iedereen. En laat ook vandaag ons, niet alleen.

13 Zingen: Jezus is de Goede Herder Jezus Hij is overal Jezus is de Goede Herder Breng mij veilig naar de stal. Als je ’s avonds niet kunt slapen En je bang in ’t donker bent denk dan eens aan al die schaapjes Die de Heer bij name kent.

14 En wanneer je soms alleen bent En je hart is vol verdriet Denk dan aan de Goede Herder Hij vergeet Zijn schaapjes niet. Jezus is de Goede Herder Jezus Hij is overal Jezus is de Goede Herder Breng mij veilig naar de stal.

15 Als je ’s avonds niet kunt slapen En je bang in ’t donker bent denk dan eens aan al die schaapjes Die de Heer bij name kent.

16 Declamatie: De keizer Augustus laat zeggen in heel zijn grote rijk: Ik wil van de mensen weten hoe arm ze zijn of rijk. Ook Jozef moet nu reizen naar Bethlehem zo klein, omdat zij nog familie van Koning David zijn.

17 In het donker van de avond, als de lichtjes branden gaan komen Jozef en Maria moe in het kleine stadje aan. De Heer kwam als een klein Kindje een Kindje net als wij. Maar niemand liet Hem binnen Hij kon er nergens bij

18 Zingen: Komt allen tezamen Jubelend van vreugde Komt nu, o komt nu naar Bethlehem Ziet nu de Vorst der eng’len hier geboren. Komt laten wij aanbidden Komt laten wij aanbidden Komt laten wij aanbidden, die Koning

19 De hemelse eng’len riepen eens de herders Weg van de kudde naar ’t schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied’ge schreden Komt laten wij aanbidden Komt laten wij aanbidden Komt laten wij aanbidden, die Koning

20 Declamatie: Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje Helemaal naar Bethlehem
Declamatie: Sjok, sjok, sjok liep het ezeltje Helemaal naar Bethlehem. O, Maria was zo moe Ze deed af en toe haar oogjes toe. Jozef zocht naar onderdak

21 Maar ze zeiden het spijt ons zeer, We hebben helaas geen slaapplaats meer. Hop, hop, hop liep het ezeltje Want het rook een warme stal Daar en wie had dat gedacht Werd Jezus geboren in die nacht.

22 Declamatie: Dank je wel klein ezeltje Voor wat je hebt gedaan Dank je wel dat jij er was Om met hen mee te gaan Dat jij Maria dragen wou Dat jij haar hebt gebracht Van Nazareth naar Bethelehems stal Door de donk’re nacht.

23 Dank je wel klein ezeltje Daar in die oude stal
Rust maar na die lange reis Die ging door berg en dal Bedankt dat jij toen mee wou gaan Door regen en kou Bedankt voor al je zorgzaamheid Dank voor je trouw.

24 Kerstverhaal

25 Zingen: Er is een Kindeke geboren op aard (2x) ’t kwam op de aarde voor ons allemaal(2x) Er is een Kindeke geboren in ’t strooi (2x) ’t Lag in een kribbe bedekt met wat hooi (2x) ’t Kwam op de aarde en het had er geen huis (2x) ’t Kwam op de aarde en droeg al Zijn kruis (2x)

26 Midden in de winternacht Ging de hemel open Die ons ’t heil der wereld bracht Antwoord op ons hopen Elke vogel zingt zijn lied Herders waarom zingt gij niet Laat de citers slaan Blaast de fluiten aan Laat de bel, laat de trom, laat de beltrom horen Christus is geboren

27 Stem 5: Het is donker in Bethlehem
Stem 5: Het is donker in Bethlehem. De herders houden ook deze nacht de wacht over hun schapen. Opeens wordt het licht om hen heen.

28 Zingen: Zeg eens herder waar kom jij vandaan
Zingen: Zeg eens herder waar kom jij vandaan? Ik heb eens gekeken in een oude stal Daar zag ik een wonder, dat ‘k vertellen zal. Zeg eens herder wat heb jij gezien? ‘k Zag een os en ezel bij een voederbak ‘t Was er koud en donker, tocht kwam door het dak.

29 Zeg eens herder zag jij daar nog meer. Ja
Zeg eens herder zag jij daar nog meer? Ja. Ik zag een Kindje huilen van de kou En daarbij stond Jozef, die het warmen wou. Zeg eens herder, zag jij soms nog meer? ‘k Zag toen dat Maria ’t Kind in d’ armen nam. Os en ezel keken, ook een heel klein lam.

30 Stem 6: De herders uit Bethlehem zijn helemaal vol over wat zij gehoord en gezien heb. Zij prijzen God. Zij vertellen aan iedereen die het horen wil, de Goede Herder is geboren.

31 In Bethlehems stal lag Christus de Heer, In doeken gehuld als Kindje terneer. Voor Hem was geen plaats meer in herberg of huis Zijn wieg was een kribbe Zijn troon was een kruis. Zo arm werd de Heer, der engelen Heer Die zondaren mint zo nameloos teer Die hun wil vergeven, hoeveel het ook zij Zo arm werd de Heiland voor u en voor mij.

32 Stem 7: Maar de herders zijn niet de enigen die Jezus willen aanbidden
Stem 7: Maar de herders zijn niet de enigen die Jezus willen aanbidden. Uit het Oosten zijn mannen op reis gegaan, op zoek naar de geboren Koning van de Joden. Stem 8: Zeg me eens wijze man Vertel me eens wat zie je dan?

33 Declamatie: Eerste wijze: Ik zie een hele mooie ster Hij is groot en heel erg ver Kom jij eens kijken, wijze vriend Wat je van die ster vindt. Tweede wijze: Zeg mannen moet je nu eens horen Ergens is een Kind geboren Een kleine Koning voor iedereen Kom op daar moeten we dadelijk heen.

34 Derde wijze: Zadel vlug de kamelen En zoek veel cadeautjes op: Goud en wierook om van uit te delen, Nog wat mirre en dan….ja, dan stappen we op.

35 Zingen: De wijzen, de wijzen Die gingen samen reizen Vertrouwend op een koningsster zij wisten niet hoever. Zij volgden een teken de dagen werden weken. Dan klopt een rijke karavaan bij de paleispoort aan.

36 De wijzen, de wijzen die moesten verder reizen de ster ging als een lichtend spoor naar Bethlehem hen voor. Zij hebben gevonden het Kind door God gezonden dat Koning en dat Knecht wil zijn van ieder groot en klein.

37 Declamatie: Dit is mooi zeg
Declamatie: Dit is mooi zeg. Een Koning die niet ver weg is maar heel dichtbij. Die Koning is van heel de wereld. Wat een feest vandaag. De Here is geboren voor jullie, voor mij en voor iedereen. Nu weten we dat Kerstfeest helemaal niet gewoon is, maar juist heel bijzonder omdat Jezus voor ons allemaal is gekomen.

38 Stille nacht, heilige nacht David’s Zoon, lang verwacht Die miljoenen eens zaligen zal Werd geboren in Bethlehems stal Hij der schepselen Heer (2x) Hulploos Kind, heilig Kind, Dat zo trouw, zondaars mint. Ook voor mij hebt G’ Uw rijkdom ontzegd Werd G’ in stro en in doeken gelegd Leer ‘m U danken daarvoor (2x)

39 Stille nacht, heilige nacht Vreed’ en heil wordt gebracht
Stille nacht, heilige nacht Vreed’ en heil wordt gebracht. Aan een wereld, verloren in schuld Gods belofte wordt heerlijk vervuld. Amen Gode zij eer (2x)

40 Dankgebed


Download ppt "Kerstfeest groep 4 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google