De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KERSTNACHTDIENST De Spil ENGELENVERHALEN Voorganger: Ds

Verwante presentaties


Presentatie over: "KERSTNACHTDIENST De Spil ENGELENVERHALEN Voorganger: Ds"— Transcript van de presentatie:

1 KERSTNACHTDIENST De Spil ENGELENVERHALEN Voorganger: Ds
KERSTNACHTDIENST De Spil ENGELENVERHALEN Voorganger: Ds. Hans van Dalen Muzikale medewerking: gelegenheidsorkest; Jan Sikkema: orgel Vooraf: Koffiedrinken en muziek door het orkest

2 -Samenzang (staande): Komt allen tezamen Lied 477: 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der engelen hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die koning.

3 Lied 477: 1 en 2 De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, die Koning.

4 - Bemoediging, groet en openingsgebed Daarna kunt u gaan zitten

5 Muziek: I have a dream - Westlife
“Ik geloof in engelen” Muziek: I have a dream - Westlife

6 Ik heb een droom, een lied om te zingen, om me te helpen alles aan te kunnen Als je het wonder van een sprookje ziet, kun je de toekomst aan, ook als je tekort schiet Ik geloof in engelen, iets goeds in alles wat ik zie Ik geloof in engelen. Wanneer ik weet dat het mijn tijd is, zal ik de stroom oversteken - ik heb een droom

7 Ik heb een droom, een fantasie, om me door de werkelijkheid heen te helpen Mijn bestemming maakt het de moeite waard om nog een extra mijl door de duisternis te dringen Ik geloof in engelen, iets goeds in alles wat ik zie Ik geloof in engelen. Wanneer ik weet dat het mijn tijd is, zal ik de stroom oversteken - ik heb een droom

8 Kerstevangelie (1): Lucas 2: In die tijd kondigde keizer Augustus een decreet af dat alle inwoners van het rijk zich moesten laten inschrijven. 2 Deze eerste volkstelling vond plaats tijdens het bewind van Quirinius over Syrië. 3 Iedereen ging op weg om zich te laten inschrijven, ieder naar de plaats waar hij vandaan kwam.

9 Kerstevangelie (1): Lucas 2: Jozef ging van de stad Nazaret in Galilea naar Judea, naar de stad van David die Betlehem heet, aangezien hij van David afstamde, 5 om zich te laten inschrijven samen met Maria, zijn aanstaande vrouw, die zwanger was. 6 Terwijl ze daar waren, brak de dag van haar bevalling aan, 7 en ze bracht een zoon ter wereld, haar eerstgeborene. Ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats was in het nachtverblijf van de stad.

10 Samenzang: Stille nacht… Lied 483: 1, 2 en 3 Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen zal, wordt geboren in Betlehems stal, Hij, der schepselen Heer, Hij, der schepselen Heer.

11 Lied 483: 1, 2 en 3 Hulploos Kind, heilig Kind, dat zo trouw zondaars mint, ook voor mij hebt Ge U rijkdom ontzegd, wordt Ge op stro en in doeken gelegd. Leer me U danken daarvoor. Leer me U danken daarvoor.

12 Lied 483: 1, 2 en 3 Stille nacht, heilige nacht
Lied 483: 1, 2 en 3 Stille nacht, heilige nacht! Vrede en heil, wordt gebracht aan een wereld, verloren in schuld; Gods belofte wordt heerlijk vervuld. Amen, Gode zij eer! Amen, Gode zij eer!

13 Muziek: Robbie Williams - Angels
“Engelen bestaan” Muziek: Robbie Williams - Angels

14 Ik zit te wachten Is een engel mijn lot aan het overpeinzen
Ik zit te wachten Is een engel mijn lot aan het overpeinzen? En kennen ze de plaatsen waar we heen gaan als we grijs en oud zijn? Omdat me is verteld Dat verlossing hun vleugels laat uitspreiden Dus als ik in mijn bed lig en gedachten door mijn hoofd spoken En ik het gevoel heb dat de liefde dood is Dan houd ik liever van engelen

15 En door alles heen biedt ze me bescherming
En door alles heen biedt ze me bescherming. Heel veel liefde en genegenheid Of ik nu goed of slecht ben En onder de waterval Waar die me ook heenbrengt Ik weet dat het leven me niet zal breken Als ik begin te roepen, zal ze me niet in de steek laten. Ik houd liever van engelen

16 Als ik me zwak voel En mijn pijn gaat maar één kant op Dan kijk ik omhoog En ik weet dat ik altijd gezegend zal zijn met liefde En terwijl het gevoel aanzwelt Ademt ze moed mijn lichaam in En als de liefde dood is Dan houd ik liever van engelen

17 En door alles heen biedt ze me bescherming
En door alles heen biedt ze me bescherming. Heel veel liefde en genegenheid Of ik nu goed of slecht ben En onder de waterval Waar die me ook heenbrengt Ik weet dat het leven me niet zal breken Als ik begin te roepen, zal ze me niet in de steek laten. Ik houd liever van engelen

18 Kerstevangelie (2): Lucas 2: Niet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld, ze hielden de wacht bij hun kudde. 9 Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door het stralende licht van de Heer, zodat ze hevig schrokken.

19 Kerstevangelie (2): Lucas 2: De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: 11 vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. 12 Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.’

20 Samen zingen: Lied 469: 1, 2, 3 en 4 Ik ben een engel van de Heer, daal uit de hemel tot je neer en breng een nieuw en mooi verhaal dat ik vertel in mensen taal.

21 Lied 469: 1, 2, 3 en 4 't Is van een moeder die vannacht een kindje kreeg en dankbaar lacht. 't Is van een kindje, lief en klein, dat wil altijd je vriendje zijn.

22 Lied 469: 1, 2, 3 en 4 De Here Jezus is dat kind die ieder helpt die Hem bemint, de Heiland die je droefheid kent en alles waar je bang voor bent.

23 Lied 469: 1, 2, 3 en 4 Hij die je van je schuld bevrijdt geeft je geluk en zaligheid, dat je in de hemel dag aan dag met ons, de eng'len, wonen mag.

24 Overdenking “Opeens stond er een engel van de HEER bij hen en werden ze omgeven door het stralende licht van de HEER, zodat ze hevig schrokken” (Lucas 2:9)

25 Muziek: The best Christmas song….
Kerstevangelie (3): Lucas 2: En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat God prees met de woorden: 14 ‘Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft.’ “Gloria” Muziek: The best Christmas song….

26 Samen zingen: Lied 507

27

28

29

30

31

32

33

34 Dankgebed

35 Zingen (staande): Lied 475

36

37

38

39

40

41 Zegen (staande)

42 Samenzang: Ere zij God Ere zij God. (2x) In de hoge
Samenzang: Ere zij God Ere zij God! (2x) In de hoge! (3x) Vrede op aarde (2x) In de mensen een welbehagen. Ere zij God in de hoge! (2x) Vrede op aarde (4x) In de mensen, in de mensen een welbehagen. In de mensen een welbehagen, een welbehagen. Ere zij God! (2x) In den hoge! (3x) Vrede op aarde (2x) In de mensen een welbehagen. Amen, Amen.

43 Bij de uitgang is er een collecte voor
‘KINDEREN IN DE KNEL’ GEZEGENDE KERSTDAGEN!


Download ppt "KERSTNACHTDIENST De Spil ENGELENVERHALEN Voorganger: Ds"

Verwante presentaties


Ads door Google