De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen
Schriftlezing: Jesaja 9: 1, 3 – 6a Lucas 2: 1 – 20

2 Samenzang (uit LvdK) Gezang 138: 1 koor, 2 allen, 4 allen
Vers 1 (koor) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning.

3 Samenzang (uit LvdK) Gezang 138: 1 koor, 2 allen, 4 allen
Vers 2 (allen) De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning.

4 Samenzang (uit LvdK) Gezang 138: 1 koor, 2 allen, 4 allen
Vers 4 (allen) O Kind, ons geboren, liggend in de kribbe, neem onze liefde in genade aan! U, die ons liefhebt, U behoort ons harte! Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning.

5 Samenzang (uit LvdK) Gezang 135: 1 koor, 2 allen, 3 allen
Vers 1 (koor) Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer! Vreed' op aarde, 't is vervuld: God verzoent der mensen schuld. Voegt u, volken, in het koor, dat weerklinkt de hemel door, zingt met algemene stem voor het kind van Bethlehem!

6 Samenzang (uit LvdK) Gezang 135: 1 koor, 2 allen, 3 allen
Vers 2 (allen) Hij, die heerst op 's hemels troon, Here Christus, Vaders Zoon, wordt geboren uit een maagd op de tijd die God behaagt. Zonne der gerechtigheid, woord dat vlees geworden zijt, tussen alle mensen in in het menselijk gezin. Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!

7 Samenzang (uit LvdK) Gezang 135: 1 koor, 2 allen, 3 allen
Vers 3 (allen) Lof aan U die eeuwig leeft en op aarde vrede geeft, Gij die ons geworden zijt taal en teken in de tijd, al uw glorie legt Gij af ons tot redding uit het graf, dat wij ongerept en rein nieuwgeboren zouden zijn. Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!

8 Psalm 149: 1, 3 en 5 Halleluja! laat opgetogen
Vers 1 Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den HEER verhogen. Laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden. Volk van God, loof Hem die u schiep; Israël, dank Hem die u riep. Trek, Sion, in een blijde stoet uw Koning tegemoet.

9 Psalm 149: 1, 3 en 5 De HEER gedenkt in gunst de zijnen.
Vers 3 De HEER gedenkt in gunst de zijnen. Hij kroont de zwakken en de kleinen. Hij kent de stillen in den lande, het heil is nu ophanden. Weest verheugd, die den HEER verbeidt, nu Hij komt en u zelf bevrijdt. Prijst dan zijn naam bij dag en nacht en roemt zijn grote macht.

10 Psalm 149: 1, 3 en 5 Nu zal, gelijk er staat geschreven,
Vers 5 Nu zal, gelijk er staat geschreven, Gods volk in volle vrede leven. De boze vijand is verslagen. Prijs 's HEREN welbehagen! Na het duister der wereldnacht blinkt de luister van Gods geslacht. Hemel en aarde stemmen saam en prijzen 's HEREN naam.

11 Zingende Gezegend: 1 koor, 3 allen, 4 koor en 6 allen
Vers 1 (koor) Wees stil en kom wat dichterbij dit kind van Bethlehem: het einde, het begin is Hij; niets kan ik zonder Hem.

12 Zingende Gezegend 133: 1 koor, 3 allen, 4 koor en 6 allen
Vers 3 (allen) Hij is de deur die openstaat en achter mij zich sluit, de herder die met raad en daad mij voorgaat, in en uit.

13 Zingende Gezegend 133: 1 koor, 3 allen, 4 koor en 6 allen
Vers 4 (koor) Hij is een weg, recht door de zee, mijn pad in de woestijn, zijn ja is ja, zijn nee is nee, zijn woord zal waarheid zijn.

14 Zingende Gezegend 133: 1 koor, 3 allen, 4 koor en 6 allen
Vers 6 (allen) Wees stil en kom wat dichterbij en zeg mij zingend na: begin en einde, dat zijt Gij, alfa en omega!

15 Gezang 122: 5 (LvdK) Lof zij God in 't hemelrijk,
Vers 5 Lof zij God in 't hemelrijk, Vader, Zoon en Geest gelijk, nu en overal altijd, nu en tot in eeuwigheid.

16

17 Kinderlied Weerklank 573: 1 en 2
Vers 1 Er is een Kindeke geboren op aard; er is een Kindeke geboren op aard; ’t kwam op de aarde voor ons allemaal, ’t kwam op de aarde voor ons allemaal.

18 Kinderlied Weerklank 573: 1 en 2
Vers 2 ’t Kwam op de aarde en ’t had er geen huis; ’t kwam op de aarde en ’t had er geen huis; ’t kwam op de aarde en ’t droeg al zijn kruis, ’t kwam op de aarde en ’t droeg al zijn kruis.

19 Profetenlezing: Jesaja 9: 1, 3 – 6a
1 Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood, over hen zal een licht schijnen. 3 Want het juk van hun last, de stok op hun schouders, en de knuppel van hun slavendrijver hebt U verbroken als eens op Midiansdag. 4 Ja, elke laars, stampend met gedreun, iedere soldatenmantel, gewenteld in bloed,

20 Profetenlezing: Jesaja 9: 1, 3 – 6a (vervolg)
zal verbrand worden, voedsel voor het vuur. 5 Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. 6 Aan de uitbreiding van deze heerschappij en aan de vrede zal geen einde komen

21 Gezang 160: 1 (LvdK) alleen koor
Vers 1 Komt ons in diepe nacht ter ore: de morgenster is opgegaan, een mensenkind voor ons geboren, 'God zal ons redden' is zijn naam. Opent uw hart, gelooft uw ogen, vertrouwt u toe aan wat gij ziet: hoe 't woord van God van alzo hoge hier menselijk aan ons geschiedt.

22 Evangelielezing: Lucas 2: 1 – 20
1 En het geschiedde in die dagen dat er een gebod uitging van keizer Augustus dat heel de wereld ingeschreven moest worden. 2 Deze eerste inschrijving vond plaats toen Cyrenius over Syrië stadhouder was. 3 En ze gingen allen op weg om ingeschreven te worden, ieder naar zijn eigen stad. 4 Ook Jozef ging op weg, van Galilea uit de stad Nazareth naar Judea, naar de stad van David, die Bethlehem heet, omdat hij uit het huis en het geslacht van David was,

23 Evangelielezing: Lucas 2: 1 – 20
5 om ingeschreven te worden met Maria, zijn ondertrouwde vrouw, die zwanger was. 6 En het geschiedde, toen zij daar waren, dat de dagen vervuld werden dat zij baren zou, 7 en zij baarde haar eerstgeboren Zoon, wikkelde Hem in doeken en legde Hem in de kribbe, omdat er voor hen geen plaats was in de herberg. 8 En er waren herders in diezelfde streek, die zich ophielden in het open veld en 's nachts de wacht hielden over hun kudde.

24 Evangelielezing: Lucas 2: 1 – 20
9 En zie, een engel van de Heere stond bij Hen en de heerlijkheid van de Heere omscheen hen en zij werden zeer bevreesd. 10 En de engel zei tegen hen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, 11 namelijk dat heden voor u in de stad van David de Zaligmaker geboren is; Hij is Christus, de Heere. 12 En dit zal voor u het teken zijn: u zult het Kindje vinden in doeken gewikkeld en liggend in de kribbe.

25 Evangelielezing: Lucas 2: 1 – 20
13 En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: 14 Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen. 15 En het geschiedde, toen de engelen van hen weggegaan waren naar de hemel, dat de herders tegen elkaar zeiden: Laten wij nu naar Bethlehem gaan en dat woord zien dat er geschied is, dat de Heere ons bekendgemaakt heeft.

26 Evangelielezing: Lucas 2: 1 – 20
16 En zij gingen met haast en vonden Maria en Jozef, en het Kindje liggend in de kribbe. 17 Toen zij Het gezien hadden, maakten zij overal het woord bekend dat hun over dit Kind verteld was. 18 En allen die het hoorden, verwonderden zich over wat door de herders tegen hen gezegd werd. 19 Maar Maria bewaarde al deze woorden en overlegde die in haar hart. 20 En de herders keerden terug en zij verheerlijkten en loofden God om alles wat zij gehoord en gezien hadden, zoals tot hen gesproken was.

27 Gezang 160: 2 (LvdK) allen Geen ander teken ons gegeven
Vers 2 Geen ander teken ons gegeven geen licht in onze duisternis dan deze mens om mee te leven een God die onze broeder is. Zingt voor uw God, Hij openbaarde in Jezus zijn menslievendheid. Zo wordt de wereld nieuwe aarde en alle vlees aanschouwt het heil.

28 Zingende Gezegend 136: 1 koor, 2 allen, 3 koor en 4 allen
Vers 1 (koor) Wij trekken in een lange stoet op weg naar Bethlehem, wij gaan uw koning tegemoet, o stad Jeruzalem! Gezegend die zijn komst begroet en knielen wil voor Hem! Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, wij loven U, koning en Heer.

29 Zingende Gezegend 136: 1 koor, 2 allen, 3 koor en 4 allen
Vers 2 (allen) Al zijt Gij nu nog maar een kind zo kwetsbaar, teer en klein, wij weten dat het rijk begint waarvan Gij Heer zult zijn, een rijk waarin de vrede wint van oorlog en van pijn. Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, wij loven U, koning en Heer.

30 Zingende Gezegend 136: 1 koor, 2 allen, 3 koor en 4 allen
Vers 3 (koor) Al gaat de vijand in het rond, de koning van het kwaad, al dreigt hij met zijn grote mond dat hij U eens verslaat, straks ligt hij dodelijk gewond wanneer zijn rijk vergaat! Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, wij loven U, koning en Heer.

31 Zingende Gezegend 136: 1 koor, 2 allen, 3 koor en 4 allen
Vers 4 (allen) Wij gaan op weg naar Bethlehem, daar ligt Hij in een stal die koning in Jeruzalem voor eeuwig wezen zal! Laat klinken dan met luider stem en blij bazuingeschal: Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, wij loven U, koning en Heer.

32 Gezang 139: 1 (LvdK) Komt, verwondert u hier, mensen,
Vers 1 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuwgeboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst is, zonder pracht, ziet, die 't al is, in gebreken, ziet, die 't licht is, in de nacht, ziet, die 't goed is, dat zo zoet is, wordt verstoten, wordt veracht.

33 Zingende Gezegend 110: 3 en 4 Die waarlijk mens geworden zijt
Vers 3 Die waarlijk mens geworden zijt om muren af te breken, de dwaze dwang die volken scheidt, de drang het kwaad te wreken verbazingwekkend, zo dichtbij komt Gij tot ons, komt Gij tot mij, uw vlam zal vuur ontsteken!

34 Zingende Gezegend 110: 3 en 4 Die waarlijk mens geworden zijt,
Vers 4 Die waarlijk mens geworden zijt, ons redt van de demonen, U zij de lof, de heerlijkheid, de glans van gouden kronen! Verbazingwekkend, zo dichtbij komt Gij tot ons, komt Gij tot mij U wil ik eer betonen!

35 ELB 101 (Ere zij God) Ere zij God, ere zij God
in de hoge, in de hoge, in de hoge!   Vrede op aarde, vrede op aarde   bij de mensen van zijn welbehagen.   Ere zij God in de hoge,   ere zij God in de hoge!   Vrede op aarde, vrede op aarde,   vrede op aarde, vrede op aarde,  

36 ELB 101 (Ere zij God) bij de mensen, bij de mensen van zijn behagen,
bij de mensen van zijn behagen zijn welbehagen. Ere zij God, ere zij God, in de hoge, in de hoge, in de hoge! Vrede op aarde, vrede op aarde bij de mensen van zijn welbehagen. Amen. amen.

37 Wij wensen u gezegende Kerstdagen.


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google