Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Praktisch dienstbetoon
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Welkom in de samenkomst
De brief aan de Tessalonissenzen Hoofdstuk 1 en 2.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
18 mei 2014 Rotterdam. mime mimiek imitatie 1Korinthe 11 1 NAVOLGERS 1 Wordt mijn NAVOLGERS, gelijk ook ik Christus navolg.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Deel II. Jona op de 3-de dag aan land de HERE daalt neer op de 3-de dag; Ex.19 de bruiloft op de 3-de dag; Joh.2 Israël volgt de ark door de Jordaan op.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Eén Heer: Christus Jezus
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Standvastig... waarin?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Spring in het diepe!.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Romeinen
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
Jezus is Heer!.
de verborgenheid van Zijn wil
Transcript van de presentatie:

Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10

Ekklesia, uitgeroepen…...in God de Vader andere geest: die uit God, opdat….

Ekklesia, uitgeroepen…...in God de Vader en in de Heer Jezus Christus

genade en vrede voor jullie….

Wij danken God altijd voor jullie allen, wanneer wij jullie herinneren in onze gebeden 1:2 danken: eucharisteo

het werk van jullie geloof, de inspanning van de liefde en de volharding van de verwachting van onze Heere Jezus Christus uitwerking die God gaf:

voor onze God en Vader:

Wij weten immers, broeders, geliefd door God, jullie uitkiezing. 1:4 broeders: gemeenteleden – jong/oud; (groot)ouders/(klein)kinderen;

dat het evangelie van onze God niet alleen in woord tot jullie gekomen is, maar ook in kracht en in heilige geest en volle zekerheid, zoals jullie weten 1:5 in woord in kracht in heilige geest volkomen zekerheid

ook werden jullie navolgers van ons en van de Heer de Heer ontving het woord en leefde onder veel verdrukking

ook werden jullie navolgers van ons en van de Heer, het woord ontvangend te midden van veel verdrukking, met blijdschap van heilige geest

zodat jullie voorbeelden geworden zijn voor alle gelovigen in Macedonië en in Achaje

Want van jullie uit heeft het woord van de Heer luid geklonken; niet alleen in Macedonië en Achaje, maar ook in elke plaats is jullie geloof naar God toe uitgekomen, zodat het niet nodig is dat wij ervan zeggen 1:8

het werk van jullie geloof, de inspanning van de liefde en de volharding van de verwachting van onze Heer Jezus Christus uitwerking die God gaf:

Want zij vermelden zelf over ons hoezeer wij ingang bij jullie gekregen hebben en hoe jullie van de afgoden naar God teruggekeerd zijn 1:9 het werk van jullie geloof (3):

Om: de levende en ware God te dienen de inspanning van de liefde (3)

om de levende en ware God te dienen en te verwachten Zijn Zoon uit de hemelen de volharding van de verwachting van onze Heer Jezus Christus (3)

O God, zwijg niet, houd U niet doof, wees niet stil, o God! Want zie, Uw vijanden tieren, wie U haten, steken hun hoofd omhoog. Psalm 83:2,3 eindtijd, de laatste dagen

Zij beramen listig een heimelijke aanslag tegen Uw volk en beraadslagen tegen Uw beschermelingen. Kom, zeggen zij, laten wij hen onderdrukken, zodat zij geen volk meer zijn en de naam Israël niet meer herinnerd wordt. Want samen hebben zij in hun hart beraadslaagd; dezen hebben een verbond tegen U gesloten Psalm 83:4-7 eindtijd, de laatste dagen

Die Hij uit de doden heeft opgewekt, Jezus, Die ons bergt uit de komende verontwaardiging 1:10 Lichaam van Christus komende verontwaardiging