Wie naar het verleden kijkt, staat met zijn rug naar de toekomst

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
over het Vaderhart van God.
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Discipelschap.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Kindermoment.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
De Les van de Vlinder Op een dag
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Zingen Vers 1 Ik ben de wijnstok mijn Vader is de wijnboer
De visie is Jezus One for all.
Wij zijn God zomaar ontrouw, …
Ik vroeg God... presentation by Booker
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom op TOV!.
Geroepen vanuit het vuur
‘voor de kinderen’.
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
onze roeping als gemeente
Welkom op TOV!.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Jij, God en je kind.
Ik zal mijn gemeente bouwen Zendingsdienst
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
Om soms eens dieper over na te denken
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Durf te dromen.
Startviering Technicum 1 september 2015 STA OP.
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
1 In Uw licht zien wij het licht. 2 Saul Koning van Israël Door God gezalfd; de Geest van God ontvangen Ongehoorzaam; de Geest weggenomen.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Vragen een eeuwige God is de HEER Hij is een goddelijke Persoon: Vader uw Man en uw Maker, 54: 5a.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Erop of eronder!  Jakob heeft Gods stem verstaan (31: 3)  Hij laat zich ook leiden door angst  Angst van buitenaf (Laban)  Angst van binnenuit: hij.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Goed gelovig. A.W. Tozer The Pursuit of God Ben jij Goed gelovig?
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
De preek gaat over: Lukas 24: Voorlezer: Jan Dees Voorganger: Ds. J.F. Harmanny te Hoek Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Eerste.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
’Vertel even wat over jezelf …’
wees dapper en vastberaden,
Transcript van de presentatie:

Wie naar het verleden kijkt, staat met zijn rug naar de toekomst Starten vanuit bevrijding en gaan [staan]op Gods belofte(n) Jozua: Wees sterk én moedig! (3x) [2+2 ontmoetingen; 1 fictief, 1 voorbeeld, 2 nú]

Lezen Jozua 1:1-9 Fill.1:6 De Ontmoeting met Koos: Koos Werkeloos Jozua Verleden; Bevrijding uit Egypte 10 Geboden-Gouden Kalf-verkeerd leiderschap, Mozes, Aaron, Mirjam Koperen slang Ongehoorzaam en óngelovig volk Vóór het beloofde Land staan, en dan weer terug moeten, de woestijn in, 40 jaar, om met een (ver) nieuw(d) volk op te trekken…

Jozua, wat een leider… 1 vd 12 verspieders, tegen de meerderheid in, tégen alle omstandigheden in, (tóch) geloofsvertrouwen! Week niet van Mozes zijde; m.n. Exo 33:11 “Jozua , de dienaar van Mozes, een jonge man, week niet uit de Tent der Samenkomst”. Zijn hoogste roeping; God dienen, óndanks een weerspannig volk. Wist zich verantwoordelijk voor zijn eigen gezin/familie: “Ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen. Wie kiezen jullie VANDAAG?! Exo. 24:15 Had óndanks het falen van zijn voorganger, de óngehoorzaamheid van het volk, de moed om deze functie over te nemen.

SWOT analyse : Jozua, Koos, Jij … Strong points Sterke Punten Weakness Zwakheden Opportunities Kansen Treats Bedreigingen/Belemmeringen

Strength (sterkte, kracht) Geloof (dat) zegt; “wees krachtig in de Here en in de sterkte van Zijn macht. Doet de wapenrusting van God aan”. (Efe.6:10) Ik geloof in Positief Geloven: “Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft”. (Fill.4:13) Al doet Hij geen wonder meer, dan nog…! Desondanks, Zal ik vertrouwen op de Heer. [Habakuk] “Wie naar het verleden kijkt, staat met zijn rug naar de toekomst”. Ik Kies en focus mij op Jezus [Toe] komst [i have decieded, to follow Jezus, …]

Weakness, zwakte(n); Kijken naar de/jou omstandigheden Kijken naar je ónmogelijkheden Ongeloof Twijfel Je verleden (met teleurstellingen) …

OPPORTUNITIES, Kansen: Gebed, (kan door niemand worden belemmerd, dan door jezelf. Met wie je omgang hebt… (dagelijks, wekelijks, …) Hoe kun jij Jezus’ liefde tonen in wat je : denkt, doet, zegt, schrijft, … Ga voor jezelf eens na (A4tje, cirkel en pijlen trekken) Waar én bij wie ligt je verlangen? (welke groep? Jongeren, studenten, ouderen, …? …

Treats, bedreigingen: Geen zin hebben… Druk met allerlei (onnodige zaken) … Je gaat met verkeerde mensen om … (belemmering) … (die God niet dienen) Verkeerde Voorbeelden! Je hebt (een) verkeerde keuze(n) gemaakt, waardoor je niet vrij bent. Je hebt verkeerde verlangens óf stelt jezelf te hoge doelen (eisen). Je steunt op je eigen inzicht (ipv God kennen in al je wegen, Ik Ben) Je wilt alles onder controle houden…

Dé ontmoeting, stilstaan, hulpvragen, accepteren, plaats afstaan, toekijken, opnieuw instappen en … Melanie Jackson en dochter gingen naar een wedstrijd voor paardrijden, … Wegversperring, Aanwijzing: Volg ‘C’ 20 km joggen, bidden … Wat wil de Heer, dat ik (nú) doe … ? Aanspreken en zeggen wat God duidelijk heeft gemaakt, Bevestiging; dat haar vader (predikant) ook altijd zei, dat er een grote belemmering tussen God en haar in stond.

Ik vroeg de Heer om : kracht… Ik vroeg om kracht en God gaf me gevaren om te overwinnen en God gaf mij moeilijkheden om mij sterk te maken  Ik vroeg om liefde  Ik vroeg om wijsheid en God gaf me mensen met moeilijkheden  om te helpen en God gaf me problemen om me te leren  die op te lossen  Ik vroeg om gunsten, en God gaf me kansen  Ik vroeg om voorspoed  Ik kreeg niets waarom ik vroeg en God gaf me hersens en spieren om mee te werken Ik kreeg ALLES wat ik nodig had  Ik vroeg om moed                                        (pater Damiaan)